Dolby Atmos iPhone 11

Dolby Atmos iPhone 11

In 2019 bracht Apple drie iPhones tegelijkertijd uit: de iPhone 11, de iPhone 11 Pro en de iPhone 11 Pro Max. Deze 2019-serie is voor het eerst voorzien van Dolby Atmos. Dankzij die optie is het mogelijk om surround audio te ervaren met de draadloze oortjes of koptelefoon van Apple. Het ruimtelijke effect wordt kunstmatig gecreëerd zodat je een soortgelijk geluid kunt ervaren als in de bioscoop.

Wat is Dolby Atmos precies?

Apple noemt het Spatial Audio, ruimtelijke audio naar het Nederlands vertaald, maar voor de rest van de wereld is het gewoon Dolby Atmos. Het is een technologie voor audio apparatuur, waarbij geluid via het plafond naar jouw luisterpositie wordt weerkaatst. Hierbij staan er doorgaans niet alleen speakers naast je tv, maar ook achter je luisterpositie. Zo wordt een surroundsound gecreëerd en lijkt het net alsof je in de film zelf zit. Dit effect is bij de iPhone 11 refurbished nagebootst, maar gaat zelfs nog een stapje verder.

Spatial Audio

Als je de draadloze oortjes of koptelefoon van Apple opzet en je accessoire met je iPhone 11 verbindt, kun je het driedimensionale geluid van Dolby Atmos ervaren. Apple heeft daarnaast een indrukwekkend staaltje techniek in de AidPods Pro en Airpods Max gestopt. Gyroscopen worden gebruikt om je hoofd te volgen en Spatial Audio volgt ook je iPhone 11, zodat het geluid dat je hoort relatief is ten opzichte van het scherm waarop je kijkt.

Beter geluid op iPhone 11 dankzij Dolby Atmos

Dolby Atmos maakt geluid realistischer en dynamischer. Dit maakt het kijken naar films en documentaires meeslepender. Zo lijkt een auto écht voorbij te scheuren, klinkt een zingend vogeltje veel realistischer en zijn explosies veel intenser. Ook de dialoog wordt versterkt zodat stemmen duidelijker en natuurgetrouwer klinken. Een behoorlijke verbetering die de kijkervaring verbetert dus! Er is op Disney+ en Netflix behoorlijk wat content te vinden met ruimtelijke audio. Probeer het dus maar eens uit!

Dolby Atmos (Spatial Audio) iPhone 11

Dit heb je nodig

  • iPhone 11 en nieuwer
  • AirPods Pro of AirPods Max
  • iOS 14 of hoger
  • Audiovisueel materiaal uit een ondersteunde app

Dolby Atmos gebruiken op de iPhone 11

  1. Open de Instellingen-app
  2. Navigeer naar Bluetooth
  3. Maak verbinding met je AirPods en tik op de i-knop
  4. Schakel de optie ‘Ruimtelijke audio’ in

iPhone 11 refurbished kopen

Wil je Dolby Atmos zelf ervaren op de iPhone 11 of op een andere iPhone? Koop je refurbished iPhone bij Forza. Dat is tientallen tot honderden euro's voordeliger, zónder dat je daarbij inlevert op de hoge Apple-kwaliteit. Je krijgt er 2 jaar garantie en gratis laadaccessoires bij. Als je vandaag vóór 22:30 uur bestelt, kun je morgen al met je refurbished device aan de slag!

Bekijk refurbished iPhone 11

iphone 11
← Vorige Volgende →