Afmetingen iPhone X, een nieuw standaard formaat

Afmetingen iPhone X, een nieuw standaard formaat

In 2017 vierde Apple haar 10-jarig bestaan en introduceerde het bedrijf de iPhone X. Het design heeft Apple in een compleet nieuw jasje gestoken. Zo zijn de afmetingen van de iPhone X en diens beeldscherm een stukje groter dan voorheen. Met dit formaat is een nieuwe eigentijdse standaard gezet. Is het geschikt voor jou?


Afmetingen iPhone X

Afmetingen

iPhone x

Lengte 143.6 mm
Breedte 70.9 mm
Dikte 7.7 mm
Schermdiagonaal in inch 5.8-inch
Schermdiagonaal in cm 14.50 cm
 

De afmetingen van de iPhone X refurbished zijn met een lengte van 143.6 mm, een breedte van 70.9 mm en een dikte van 7.7 mm gemiddeld te noemen. Veel eigentijdse smartphones hebben ongeveer hetzelfde gangbare formaat. Dat maakt het bij een grote groep mensen populair. Niet alleen het toestel zelf, maar óók het beeldscherm is ten opzichte van oudere iPhones van grotere afmetingen voorzien: 5.8-inch. Bij oudere iPhones was dat nog 4.7-inch. Een grote vooruitgang dus.

iPhone X formaat: groter dan iPhone 8, kleiner dan iPhone 8 Plus

Afmetingen iPhone X vs oudere iPhones

In 2017 bracht Apple óók de iPhone 8 en de grotere iPhone 8 Plus uit. Deze beide toestellen hebben nog het oude vertrouwde design met thuisknop en vingerafdrukscanner. De iPhone 8 is in alle opzichten een stuk kleiner dan de iPhone X, maar de afmetingen van het Plus-model zijn wél groter. Tóch is het beeldschermformaat van de iPhone X groter. Hoe dat kan? De iPhone X heeft een OLED-beeldscherm dat de gehele voorkant bedekt en strak op de rand afgewerkt is.

iPhone X, hedendaagse afmetingen

Games spelen, series kijken, YouTube-video’s afspelen en videobellen. Het zijn dingen die we steeds vaker met onze smartphone doen. Door de afmetingen van de iPhone X en het beeldscherm te vergroten, is er meer bedieningsruimte en overzicht ontstaan. Hierdoor komt content beter tot zijn recht. De afmetingen passen dan ook goed bij de manier waarop we smartphones anno nu gebruiken.

iPhone X formaat beeldscherm verkleinen

Soms zijn twee handen nodig

Het 5.8-inch scherm is niet altijd even gemakkelijk volledig met je duim te bedienen. Daarvoor kunnen de afmetingen net te groot zijn als je kleine handen hebt. Je zal in dat geval vaker twee handen nodig hebben, óf je moet het beeldscherm laten zakken zodat de bereikbaarheid kleiner wordt en je alles wél met je duim kunt bereiken. Veeg hiervoor de streep onderaan het scherm omlaag.

Conclusie

Het formaat van de iPhone X heeft voor een nieuwe standaard gezorgd. De grotere afmetingen maken het smartphonegebruik comfortabeler en overzichtelijker, al kan het voor kleinere handen lastig volledig te bedienen zijn. Hiervoor heb je een refurbished iPhone met een kleiner scherm nodig, óf je moet het beeldscherm laten zakken.

iPhone X refurbished kopen

Staat het formaat van de iPhone X en diens beeldscherm je wel aan en overweeg je om de iPhone X aan te schaffen? Kies voor de refurbished-variant van Forza, want dat is voordeliger én technisch even goed als nieuw. Je aankoop wordt geleverd met 2 jaar garantie én gratis laadaccessoires. Op werkdagen en zondag vóór 22:30 uur besteld? Morgen in huis!

Bekijk iPhone X refurbished

iphone x iphone
← Vorige Volgende →