Alles wat je moet weten over de iPhone SE

Alles wat je moet weten over de iPhone SE

In April 2020 liet Apple van zich horen met de iPhone SE 2020. Dit toestel kenmerkt zich door zijn kleine formaat, krachtige specificaties en een verrassend betaalbare prijs. Maar wat is dit precies voor toestel? En waarom is het op de markt gebracht? Je leest het in dit blogartikel.


De opvolger van de succesvolle iPhone SE 2016

De iPhone SE 2020 refurbished komt niet zomaar uit de lucht vallen. In 2016 bracht Apple al eerder een bijzonder budgetgericht toestel op de markt: de iPhone SE. SE staat voor Special Edition en speciaal was dit toestel zeker. Het uiterlijk van de iPhone SE 2016 is identiek aan die van de iPhone 5S en de inhoudelijke kracht is hetzelfde als bij de iPhone 6S. Destijds was de iPhone SE 2016 enorm populair. Het toestel was goedkoper dan gebruikelijk, lekker compact en toch ijzersterk. In 2020 deed Apple hier een schepje bovenop met de iPhone SE 2020.

Waarom een iPhone SE 2020 kopen?

De smartphone markt stagneert langzaam. Dat komt omdat smartphones steeds beter worden waardoor ze minder snel aan vervanging toe zijn. Aan de andere kant worden nieuwe toestellen steeds duurder terwijl grote innovaties uitblijven, waardoor veel mensen wel twee keer nadenken voordat zij hun oude smartphone vervangen. Mede hierdoor wordt een refurbished iPhone ook steeds populairder. De iPhone SE 2020 is niet innoverend, maar wel ijzersterk en goed betaalbaar. Dat maakt hem interessant voor iedereen die géén groot bedrag wil betalen voor een toestel, maar wel een degelijk, compact toestel in handen wil.

Specificaties iPhone SE 2020

Eén ding is zeker: de iPhone SE 2020 is op het moment van schrijven nog steeds een krachtig toestel. Dat komt door de krachtige specificaties. In onderstaand overzicht vind je de specificaties terug.

Specificaties

iPhone SE 2020

Afmetingen (LxBxH) 138.4 x 67.3 x 7.3 mm
Beeldscherm type LCD
Beeldschermdiagonaal 4.7 inch (11.75 cm)
Pixels 750 x 1334
Pixels per inch 326
Processor Apple A13 Bionic
Werkgeheugen 3GB
Opslagcapaciteit 64GB, 128GB, 256GB
Camera achterkant 12-megapixel foto, 4K video
Camera voorkant 7-megapixel foto, Full-HD video
Camera functies Groothoek, Smart HDR, panorama, portretmodus, Quick Take
Ontgrendelen Touch ID
Opladen Draadloos, lightning kabel
Kleuren Black, White, Red
 

De iPhone SE 2020: een mix van de iPhone 8 en de iPhone 11

iPhone 8, iPhone 11 en iPhone SE 2020
Er zijn veel overeenkomsten tussen de iPhone SE 2020 en de iPhone 8. Beide toestellen hebben een dun ontwerp met afgeronde hoeken, beschikken over een 4.7 inch (11.25 cm) lcd-display met een resolutie van 1334 x 750 pixels, zijn te ontgrendelen met Touch ID via de homeknop en beschiken over een enkele 12-megapixel camera en 7-megapixel frontcamera. Verder is het toestel net als de iPhone 8 draadloos oplaadbaar, ondersteunt het Augmented Reality-apps en is het stof- en waterbestendig. Onder de behuizing bevindt zich een A13 Bionic-processor. Deze razendsnelle processor zit ook in de iPhone 11 verwerkt. Kortom: de iPhone SE 2020 is een mix van de iPhone 8 en de iPhone 11.

Oók overeenkomsten met de iPhone XR

iPhone XR en iPhone SE 2020
Er zijn ook veel overeenkomsten tussen de iPhone SE 2020 en de iPhone XR. De iPhone SE 2020 is als budgetgericht toestel op de markt gebracht, net als de iPhone XR. De iPhone XR werd naast de vlaggenschepen (iPhone X en iPhone XS) geïntroduceerd. Door een paar kleine concessies te doen en niet de allernieuwste technieken te gebruiken, is Apple erin geslaagd om een toestel op de markt te brengen met een bijzonder goede prijs-kwaliteitverhouding. Dit toestel was en is nog steeds enorm populair. Ook bij Forza is de refurbished iPhone XR een veel verkocht toestel. De iPhone XR beschikt net als de iPhone SE 2020 over een lcd-beeldscherm, heeft een enkele 12-megapixel camera, ondersteunt draadloos opladen en heeft – ondanks dat het een budgetgericht toestel is – een bijzonder krachtige processor. Qua specificaties ontlopen de toestellen elkaar weinig.

Voor- en nadelen iPhone SE 2020

Voordelen

  • Voor relatief weinig geld krijg je veel functies die je ook bij duurdere iPhones krijgt;
  • Een compact toestel;
  • Dezelfde krachtige processor als de iPhone 11;
  • Toekomstgericht.

Nadelen

  • Het design is gedateerd. Na de iPhone 8 heeft Apple het iPhone-uiterlijk veranderd. Dit is de nieuwe standaard geworden;
  • Een 4.7 inch beeldscherm is klein in vergelijking met de top-toestellen van nu.

Samengevat

De iPhone SE 2020 is de opvolger van de succesvolle iPhone SE uit 2016. Het uiterlijk is bijna identiek aan de iPhone 8, het toestel heeft dezelfde krachtige processor als de iPhone 11 en heeft raakvlakken met het budgettoestel iPhone XR. Met de iPhone SE 2020 koop je een krachtige en razendsnelle iPhone voor een relatief lage prijs, waarbij je op een aantal functies inlevert ten opzichte van de duurdere toestellen. Wel is het design wat gedateerd omdat Apple al is overgestapt op een ander design. Ook is het 4.7 inch beeldscherm relatief klein en beschikt het toestel niet over Face ID. Dit kan er in de toekomst voor zorgen dat je achter loopt en sneller dan gepland wilt overstappen naar een device met uitgebreidere functies.

Refurbished iPhone kopen

De iPhone SE 2020 refurbished heeft een aantrekkelijke prijs vanaf €299. Je krijgt dan een goede, compacte iPhone met een ultieme prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast ontvang je standaard 2 jaar garantie (óók op de batterij) én gratis laadaccessoires. Omdat Forza én het Keurmerk Refurbished hoge eisen stellen aan een refurbished Apple-device, ben je verzekerd van een betrouwbare aankoop. Mede hierdoor is refurbished een verstandige keuze.

iphone se iphone
← Vorige Volgende →