Geen service-melding op je iPhone? Dít kun je doen!

Geen service-melding op je iPhone? Dít kun je doen!

Zie je een Geen service-melding op je iPhone staan? Dan kan je iPhone geen verbinding maken met een zendmast en daardoor kan je niet bellen, gebeld worden en mobiel internetten. Dat probleem wil je natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben. Hier zijn de tips die de Geen service-melding op je refurbished iPhone verhelpen.


1. Loop naar buiten

Sta je binnen en zie je ineens de Geen service-melding op je iPhone verschijnen? Loop even naar buiten, want vaak is dat al voldoende om weer bereik te kunnen krijgen. Kun je wel weer bellen, maar géén mobiel internet gebruiken? Controleer dan je dekkingsgraad.

Geen service iPhone dekkingsgraad controleren

2. Controleer de dekkingsgraad

Wellicht staat je mobiele data uitgeschakeld. Als dat het geval is, kun je de mobiele internetdiensten van jouw netwerkaanbieder niet gebruiken. Controleer dus of het schuifje achter mobiele data op groen staat. Je doet dit via Instellingen > Mobiel netwerk. Ben je in het buitenland? Vergeet dan niet om óók het schuifje van de dataroaming op groen te zetten. Dataroaming zorgt er namelijk voor dat je toegang tot het internet krijgt via een ander netwerk.

3. Controleer je simkaart

Zie je de Geen service-melding op je iPhone nog steeds? Mogelijk kan het verwijderen en herplaatsen van je simkaart de Geen service-melding verhelpen. Het kan zomaar zijn dat je simkaart stuk is, waardoor de melding blijvend in beeld verschijnt. Neem in dat geval contact op met je provider om een vervangend exemplaar te regelen.

4 Controleer op storingen

Je hoort geregeld dat er een storing is bij de grote providers, waardoor bellen en internetten tijdelijk niet mogelijk is. Dat zou dan ook de Geen service-melding op je iPhone kunnen verklaren. Op allestoringen.nl kun je per dienst zien of er een storing is en wanneer ze weer werken. Zo weet je ook meteen of het probleem bij jou ligt of dat je simpelweg even geduld moet hebben.

5. iPhone updaten

Providers brengen regelmatig updates uit om hun netwerk te verbeteren. In veel gevallen haalt je iPhone deze updates automatisch op, maar als de Geen service-melding in beeld verschijnt, kun je aanbiedersinstellingen ook handmatig bijwerken. Je doet dit via Instellingen > Algemeen > Info. Als er een update klaarstaat zie je een knopje om de aanbiederinstellingen bij te werken. In sommige gevallen kan de nieuwste software-update installeren op je iPhone zelfs lonen.

Geen service iPhone resetten

6. iPhone resetten

Al het bovenstaande al geprobeerd? En ontvang je de Geen service-melding nog steeds? Je iPhone resetten is een wondermiddel om veel klachten te verhelpen. Bij een reset druk je bepaalde toetsen gecombineerd in, waardoor het toestel zich uitschakelt en weer opnieuw inschakelt. Hierbij gaan geen gegevens en instellingen verloren.

7. iPhone terugzetten naar fabrieksinstellingen

Een laatste optie om de Geen service-melding op je iPhone te verhelpen, is door je iPhone terug naar de fabrieksinstellingen te zetten. Je wist dan alle inhoud en instellingen. Je device gaat dus terug naar het moment waarop je hem voor het eerst aanzette om hem te installeren. Het is dus aan te raden om vooraf een reservekopie te maken, zodat je gegevens niet verloren gaan.

tips & tricks iphone
← Vorige Volgende →