iPhone 11 processor: dit is er bijzonder aan!

26 Februari 2021 - read time
iPhone 11 processor: dit is er bijzonder aan!

De processor van je smartphone, ook wel chipset genaamd, is het component dat alles van je smartphone aanstuurt en goed laat functioneren. De processor die in iPhones en iPads zit, wordt door Apple zelf ontwikkeld. Hierdoor is Apple minder afhankelijk van externe partijen en kunnen ze verfijnde optimalisaties tussen de hardware en software doorvoeren. Dat maakt iPhones razendsnel. Elk jaar wordt de processor verder geoptimaliseerd en in een nieuw toestel geplaatst. In de iPhone 11 uit 2019 is gebruik gemaakt van de A13 Bionic chip. Maar wat maakt hem nu zo bijzonder?

iPhone 11 processor: 40% energiezuinig

De A13-processor van de iPhone 11 refurbished is een Hexa-core processor en bestaat dus uit zes kernen. De processorkernen verdelen het werk dat binnenstroomt als jij je telefoon gebruikt over twee krachtige kernen en 4 efficiëntiekernen. Die zijn tot 40% energiezuiniger gemaakt. Hoe? Door de kernen onder te verdelen in groepen en ook díe groepen weer op te splitsen in groepen. Als de iPhone 11 een taak moet uitvoeren, zoals een grafische game opstarten of de camera-app openen, dan worden alleen de groepen aangesproken die nodig zijn om de specifieke taak te kunnen uitvoeren. Zo gebruikt het toestel nooit meer stroom dan nodig is en dat levert energiewinst op, ofterwijl, een langere batterijduur. De iPhone 11 zal het een uur langer volhouden dan de iPhone XR. Dat is toch mooi meegenomen.

iPhone 11 processor performance

iPhone 11 processor: 20% sneller

De iPhone 11 refurbished uit 2019 is de opvolger van de iPhone XR refurbished en iPhone XS refurbished uit 2018. Het toestel is tot 20% sneller dan zijn voorgangers en dat heeft grotendeels te maken met die A13-processor van Apple. De iPhone 11 processor bestaat namelijk uit 8,5 miljard transistors, ten opzichte van 6,9 miljard transistors bij de voorgangers. Transistors zorgen ervoor dat de onderdelen in de chip met elkaar kunnen communiceren. Hoe sneller die communicatie gaat, hoe sneller de processor is. Face ID, apps gebruiken en filters op foto’s aanbrengen; het werkt op de iPhone 11 allemaal nét iets soepeler. In de praktijk is dat veelal milliseconden-werk, maar op langer termijn zal je merken dat de iPhone 11 beter opgewassen is tegen het zware werk dat nog komen gaat. Op gebied van snelheid staat Apple in ieder geval al jaren bovenaan en laten ze concurrenten ver achter zich.

iPhone 11 refurbished

De iPhone 11 is uitgebracht als budgetgericht toestel, maar het toestel is van een bijzonder efficiënte en krachtige processor voorzien. Hierdoor kan het toestel zich meten met de absolute top en geniet je van een lange batterijduur. Naast kracht en snelheid is de iPhone 11 ook een echte uitblinker op cameragebied. Het toestel heeft 2 geweldige camera’s en maakt dankzij de A13-processor gebruik van een extreem goede camerasoftware, waardoor je mooi beeldmateriaal kunt maken. Via Forza haal je de iPhone 11 voordelig refurbished is huis. Refurbished is een betaalbaar en betrouwbaar alternatief voor nieuw. Vandaag vóór 22:30 uur besteld? Morgen in huis met gratis laadaccessoires en 3 jaar garantie (sinds 1 juni 2023)!

iphone 11
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?