Hoe goed is het iPhone SE 2020 scherm?

Hoe goed is het iPhone SE 2020 scherm?

De iPhone SE 2020 refurbished is het tweede model uit de SE familie. Het model heeft een ander formaat en ander scherm dan de eerste generatie iPhone SE en lijkt sprekend op de iPhone 8 uit 2017. Dit toestel is echter zo voordelig omdat Apple gebruik heeft gemaakt van bestaande technieken en dus ook een ouder beeldscherm. Wat is eigenlijk de iPhone SE 2020 schermgrootte en heeft de iPhone SE 2020 lcd? Deze en nog een aantal andere vragen gaan we in dit artikel voor je beantwoorden.


Het iPhone SE 2020 scherm in een notendop

De iPhone SE 2020 heeft een schermgrootte van 4,7 inch. Dat is 11,94 centimeter in de diagonaal. Ter vergelijking: het beeldscherm van de iPhone SE 2020 heeft dezelfde verhoudingen als de iPhone 8, iPhone 7, iPhone 6S en de iPhone 6. De beeldschermresolutie bedraagt 1334 x 750 pixels en Apple noemt het beeldscherm Retina HD.

LCD vs OLED

De iPhone SE 2020 heeft een LCD-scherm. Dit beeldscherm functioneert prima en toont heldere en natuurgetrouwe kleuren. Toch is het niet zo spetterend als een OLED-scherm dat bijvoorbeeld aanwezig is op de iPhone X, iPhone XS, iPhone 11 Pro en iPhone 12. Het voordeel van een OLED-scherm is namelijk dat zwarte kleuren ook écht zwart zijn, omdat de pixels bij zwarte kleuren worden uitgezet. Dit is dus ook nog eens batterij besparend. Dankzij het LCD-scherm is de iPhone SE 2020 daarentegen wel een stuk voordeliger dan de andere iPhones.

iPhone SE 2020 scherm OLED vs LCD

326 pixels per inch

Het iPhone SE 2020 scherm telt 326 pixels per inch. Dit is een HD ready resolutie en voor dit schermformaat van prima kwaliteit. Apple noemt dit zelf een Retina-beeldscherm. Het gezegde luidt: hoe meer pixels op je beeldscherm, hoe groter het verbruik van je batterij. Dit omdat je processor tijdens games en video’s meer pixels tegelijkertijd moet aansturen, wat een grotere aanslag is op je batterij. Desondanks houdt Apple hier vaak rekening mee, door in iPhones met een OLED-scherm een grotere accu te plaatsen. Ter compensatie.

iPhone SE 2020 scherm met True Tone

Het iPhone SE 2020 scherm beschikt over True Tone technologie. Dankzij True Tone worden de kleuren op je scherm altijd op het juiste moment aangepast naar jouw omgevingslicht. Ben je in een donkere ruimte? Dan zal je iPhone niet alleen de helderheid, maar ook de intensiteit van de kleuren aanpassen. Op die manier blijft je iPhone SE 2020 scherm altijd prettig in gebruik.

Haptic Touch

Dankzij Haptic Touch op de iPhone SE 2020 kan je gemakkelijk een voorvertoning van berichten, webpagina’s en andere weergaven zien. Dit doe je heel eenvoudig door een app, link of post wat langer ingedrukt te houden. Wanneer je dit doet, zal er een pop-up bestaande uit een aantal acties naar boven schieten. Hierdoor kan je sneller een specifieke handeling uitvoeren, zoals direct naar je persoonlijke account gaan, wanneer je de Facebook-app wat langer inhoudt.

iPhone SE 2020 scherm haptic touch

iPhone SE 2020 refurbished kopen

Is de iPhone SE 2020 jouw ideale toestel? Je koopt hem refurbished nóg voordeliger. Bij Forza Refurbished worden alle iPhones op tientallen punten gecontroleerd door ervaren technici en gedegen software, zodat je altijd beschikt over de beste kwaliteit refurbished. Hierdoor dragen wij ook met trots het keurmerk Refurbished. Bovendien krijg je bij Forza twee jaar garantie en worden er gratis laadaccessoires meegeleverd. Twijfel je nog over refurbished? Neem dan gerust contact op met onze servicedesk. Zij staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

iphone se 2020 beeldscherm
← Vorige Volgende →