iPhone X draadloos opladen

07 Mei 2021 - read time
iPhone X draadloos opladen

De iPhone X is uitgebracht in 2017 en ten opzichte van al zijn voorgangers ziet de iPhone X er compleet anders uit. Eén van de punten in het re-design is de glazen achterkant, wat er niet alleen stijlvol uitziet maar óók draadloos opladen ondersteunt.


Apple kiest voor draadloos

Na het verwijderen van de directe koptelefoonaansluiting in 2016 is het niet meer mogelijk om de meeste bedrade oortjes en koptelefoons direct op de iPhone aan te sluiten. In 2017 nam Apple afscheid van nog meer kabels. Hoewel je de iPhone X refurbished nog steeds bekabeld kunt opladen, ondersteunt het toestel ook draadloos opladen. Het toestel is namelijk voor het eerst voorzien van een achterkant van glas. Apple heeft afscheid genomen van het aluminium en kiest duidelijk voor een meer draadloze wereld.

Draadloos opladen tot 7,5 Watt

De iPhone X kun je draadloos opladen met een maximaal vermogen van 7,5 Watt. Zo’n lader laadt je iPhone in ongeveer 1,5 uur tijd naar 50% op. Er zijn natuurlijk draadloze opladers met meer vermogen dan 7,5 Watt, maar deze laders laden je iPhone X niet sneller draadloos op.

Qi is de standaard

Elk smartphonemerk heeft een eigen techniek voor draadloos opladen. Dit stukje techniek wordt laadprofiel genoemd. Als de lader én de smartphone hetzelfde laadprofiel hebben, wordt het draadloos opladen in gang gezet. Voor de iPhone X is Qi de standaard. Qi is een open, universele standaard voor het draadloos opladen van apparaten. Je kunt Qi-gecertificeerde laders kopen bij Apple Stores en alle bekende elektronicawinkels.

iPhone X draadloos opladen

Tips voor het draadloos opladen van de iPhone X

Voor het draadloos opladen van de iPhone X raden we aan om dit zonder hoesje te doen, want een hoes kan het opladen blokkeren of vertragen. Je voorkomt dan ook meteen dat de batterij onnodig te warm wordt. Ook is het aan te raden om de trilfunctie uit te schakelen. Zo voorkom je dat de iPhone X zich verplaatst en het draadloos opladen wordt verstoord.

iPhone X, bomvol technische snufjes

Met de iPhone X heeft Apple een nieuwe standaard voor iPhones en veel andere smartphones gezet. Denk aan een randloos OLED-scherm, een krachtige processor met Neural Engine, de Face ID beveiligingsfunctie en natuurlijk draadloos opladen. De iPhone X is al wat ouder en heeft inmiddels een aantrekkelijke aanschafprijs, zéker als je kiest voor een refurbished iPhone. Dat is technisch even betrouwbaar als nieuw, maar dan een stuk voordeliger en mét 2 jaar garantie en gratis laadaccessoires. Voor een laag bedrag haal je dus de veelzijdige iPhone X in huis.

Bekijk iPhone X refurbished
opladen iphone x
← Vorige Volgende →