iPhone X of iPhone 11: wat is het verschil?

Heb je een wat oudere iPhone en ben je van plan om voor een gemiddeld budget te upgraden? Dan zijn de iPhone X (2017) of iPhone 11 (2019) goede toestellen om in overweging te nemen. Maar wat is het verschil tussen de iPhone X en iPhone 11? En welk toestel moet je nu nemen? Wij helpen je bij het maken van die keuze.

iPhone X vs iPhone 11: high-end vs budgetgericht

In 2017 bestond Apple 10 jaar en introduceerde het de iPhone X, een baanbrekend high-end toestel dat de smartphonemarkt voorgoed veranderde. Sindsdien zijn dure technieken als een roestvrijstalen behuizing, een OLED-beeldscherm en Face ID de standaard geworden. Je betaalde er wel flink voor. Het toestel had namelijk een introductieprijs van €1.159. Bij de iPhone 11 heeft Apple in materiaalgebruik een stapje terug gedaan, door het goedkopere LCD-scherm en een aluminium behuizing te gebruiken. Dit toestel had dan ook een introductieprijs van €809. Veel meer budgetgericht dus!

Design- en formaatverschil iPhone X en 11

Design & Formaat

iPhone X

iPhone 11

Lengte 143.6 mm 150.9 mm
Breedte 70.9 mm 75.7 mm
Dikte 7.7 mm 8.3 mm
Behuizing Glas en roestvrijstaal Glas en aluminium
Kleuren Donkergrijs, zilver Zwart, wit, rood, geel, paars en groen
 

De iPhone X refurbished heeft een 5.8-inch beeldscherm, dat omringd wordt door een roestvrijstalen rand. De achterkant is afgewerkt met glas en je kunt dit toestel kopen in de twee stijlvolle kleuren Space Grey en Silver. De iPhone 11 refurbished is een stukje groter en dikker en heeft dan ook een 6.1-inch beeldscherm. De randen zijn gemaakt van aluminium en je hebt óók meteen de keuze uit 6 kleuren. Ook dit toestel heeft een glazen achterkant. Geschikt voor draadloos opladen dus!

Design en formaat verschil iPhone X en 11

Verschil iPhone X en 11 beeldscherm

De iPhone X heeft een randloos OLED-beeldscherm. OLED is het beste scherm op smartphonegebied, maar ook meteen het duurst. De iPhone 11 heeft een LCD-beeldscherm, dat nét wat minder goed is, niet volledig randloos is maar wél een stuk voordeliger is. Dit is wat OLED beter maakt:

  • Grotere contrasten tussen lichte en donkere kleuren
  • Meer pixels per inch, dus meer scherpte en details
  • Strak op de rand afgewerkt, dus geen schermranden

Accuduur: iPhone 11 wint van iPhone X

Wat accuduur betreft komt de iPhone 11 beter uit de verf. Dit toestel heeft een grote batterij (3110 mAh) en een energiezuinige processor (A13). De iPhone X-processor (A11) is iets minder energiezuinig en ook de batterijcapaciteit is kleiner (2716 mAh). Wel is het zo dat het OLED-scherm van de iPhone X minder stroomverbruik vergt dan het LCD-scherm van de iPhone 11. De iPhone 11 zal het langer volhouden, maar hoeveel uur precies is afhankelijk van hoe intensief je het toestel gebruikt. Beide devices komen bij gemiddeld gebruik de dag in ieder geval makkelijk door! Je kunt beide toestellen bekabeld en draadloos opladen.

iPhone X vs iPhone 11 camera

Camera

iPhone X

iPhone 11

Foto’s voorkant 7-megapixel 12-megapixel
Video’s voorkant Full HD 4K Ultra HD
Foto’s achterkant 2x 12-megapixel 2x 12-megapixel
Video’s achterkant 4K Ultra HD 4K Ultra HD
Groothoeklens ✔️ ✔️
Ultragroothoeklens ✔️
Telelens ✔️
 

De iPhone X en iPhone 11 hebben beide geweldige camera’s vol camerafuncties, maar de iPhone 11 blinkt hierin wel uit. Dit toestel heeft namelijk een betere frontcamera, waardoor foto’s en video’s er mooier uitzien. De frontcamera van de iPhone X is iets minder goed, maar zeker niet slecht. Achterop beide toestellen zitten twee camera’s. De iPhone X heeft een telelens. Hiermee kun je ver inzoomen zonder verlies van kwaliteit. De iPhone 11 kan dit minder goed omdat de telelens ontbreekt. Dit toestel heeft dan weer een ultragroothoeklens, waarmee je heel veel op één beeld kunt vastleggen. Ook heeft de iPhone 11 een échte Nachtmodus waarmee je scherp beeldmateriaal in het donker maakt. Hierin legt de iPhone X het af.

Verschil iPhone X en 11 camera

Software-ondersteuning: gemiddeld 5 jaar

Apple geeft gemiddeld 5 jaar software-ondersteuning. Dat zou betekenen dat de iPhone X uit 2017 in september 2022 de laatste software-update krijgt. Momenteel is iOS 14 het meest recent. In 2022 is dat iOS 16. De iPhone 11 is 2 jaar jonger en wordt naar verwachting tot en met 2024 ondersteund. Het besturingssysteem zal dan iOS 18 zijn.

Conclusie

De iPhone X is een high-end toestel waarbij de duurste technieken zijn toegepast. De behuizing is gemaakt van premium roestvrijstaal en het randloze OLED-scherm laat je de mooiste kleuren zien met diepe zwarttinten. Hecht je hier veel waarde aan? Kies dan de iPhone X. Dit toestel is door zijn leeftijd inmiddels in prijs gedaald en gaat iets eerder uit de software-ondersteuning. Een goede investering voor de komende 2,5 jaar dus!

iPhone X refurbished

De iPhone 11 heeft een iets minder goed beeldscherm en ook de behuizing is iets minder sterk, maar wél lekker kleurrijk. Dit toestel blinkt écht uit op cameragebied en ook de accuduur is beter. Hecht je veel waarde aan goede foto’s en video’s en een lange accuduur? Kies dan de iPhone 11. Dit toestel is door zijn leeftijd nog iets duurder, maar het is een lange termijninvestering omdat dit toestel langer door Apple’s software wordt ondersteund.

iPhone 11 refurbished

Waarom refurbished?

Refurbished is hét alternatief voor nieuw, waarbij je fors op de prijs bespaart zónder in te leveren op de hoge kwaliteit die je van Apple gewend bent. Elk refurbished toestel is bij Forza op 50 technische punten gecontroleerd, indien nodig gerenoveerd én gereinigd. Omdat we in het bezit zijn van het Keurmerk Refurbished en 2 jaar garantie op elk toestel geven, ben je verzekerd van een betrouwbare aankoop voor jarenlang intensief en onbezorgd gebruik.