Verschil iPhone 12 en 13

Verschil iPhone 12 en 13

iPhones worden elk jaar mooier en beter. Maar hoe zit dat met de iPhone 13? Deze iPhone lijkt wel erg veel op zijn voorganger, de iPhone 12. Als je snel een blik op beide toestellen werpt, lijkt er alleen een verschil in kleur en camerapositie te zijn. Hoe groot is het verschil tussen de iPhone 12 en 13 daadwerkelijk? En kun je nu beter voor die allernieuwste iPhone gaan, of is de één jaar oudere iPhone 12 refurbished een betere keuze?


Uiterlijk verschil iPhone 12 en 13

De iPhone 12 en 13 hebben dezelfde afmetingen. Dat geldt voor zowel het toestel- als het beeldschermformaat. Wel is de zwarte inkeping in het scherm, waarin o.a. Face ID ontgrendeling verwerkt zit, kleiner. Hierdoor houd je nét wat meer schermruimte over. Achterop vind je twee camera’s, die bij de iPhone 13 diagonaal zijn geplaatst. Over dat verschil later meer. Ook in de kleuren heeft Apple wijzigingen doorgevoerd. Roze is een nieuwe kleur en de blauwe variant is wat lichter geworden. Verder zijn de kleuren Sterrenlicht en Middernacht nieuw, al lijkt dit verdacht veel op het oude Wit en Zwart van de iPhone 12. Aan de buitenkant vrij weinig verschil dus.

Uiterlijk verschil iPhone 12 en 13

Verbeterde helderheid bij iPhone 13

Beide iPhones hebben een super sterk Ceramic Shield OLED-scherm. Beide zijn 6.1-inch (15.25 cm) groot en hebben een enorm hoge resolutie van 2532 x 1170 pixels. Het enige verschil is te vinden in de maximale helderheid. Het iPhone 13-scherm kun je iets helderder zetten dan zijn voorganger. Zo kun je het scherm beter aflezen als de felle zon erop schijnt.

Grotere camera’s, diagonaal geplaatst

Het grootste verschil tussen de iPhone 12 en 13 wordt op cameragebied gemaakt. Beide iPhones hebben hetzelfde formaat camera-eiland, maar bij de iPhone 13 zijn de camera’s diagonaal geplaatst. Dit levert meer ruimte op voor grotere camera’s met grotere en snellere camerasensoren. Hierdoor laat de ultragroothoek-camera meer details zien in de donkere delen van je foto’s en legt de normale camera 47% meer licht vast. Dat levert, ook in de Nachtmodus, beter beeldmateriaal op.

Camera iPhone 13

Camerafuncties verschil iPhone 12 en 13

In de iPhone 13 heeft Apple optische beeldstabilisatie met sensor-verschuiving aangebracht. Optische beeldstabilisatie zorgt ervoor dat je bewegende beelden goed kunt vast leggen. De sensor-verschuiving corrigeert jou op het moment dat jij zelf in beweging bent. Zo worden wazige bewogen foto’s tot een minimum beperkt. Ook Filmmodus is nieuw. Dit is een soort portretmodus, maar dan voor video. Filmmakers verplaatsen de focus in beeld vaak van het ene onderwerp naar het andere om zo de aandacht van de kijker vast te houden. Met de iPhone 13 kun je deze techniek óók gebruiken.

Tot 2,5 uur langere batterijduur op iPhone 13

De iPhone 13 heeft een batterijcapaciteit van 3227 mAh. De iPhone 12 moet het met 2815 mAh doen. De iPhone 13 heeft ook een chip die zijn werk wat efficiënter doet en ook dat merk je terug in de batterijduur. Al met al zou de iPhone 13 tot 2,5 uur langer meegaan, al is dat uiteraard ook afhankelijk van hoe intensief jij je iPhone gebruikt. Met beide toestellen kom je bij normaal gebruik de dag goed door. Bij intensief gebruik, zoals games spelen en video’s streamen, zal je dit verschil wel merken.

Opslag verschil iPhone 12 en 13

Tot slot is een verschil te vinden in de opslagcapaciteit. De iPhone 12 heeft minimaal 64GB en maximaal 256GB opslag. De iPhone 13 begint bij 128GB en beschikt over maximaal 512GB opslag. Hoeveel opslagcapaciteit bij jou past is afhankelijk van hoeveel je downloadt en lokaal op je iPhone wilt opslaan.

iPhone 12 refurbished kopen

Conclusie verschil iPhone 12 en 13

Het verschil tussen de iPhone 12 en 13 is vooral te vinden in de verbeterde camera, de langere accuduur en de hogere opslagcapaciteit. Als dat belangrijke aspecten voor je zijn en je hier graag extra geld voor betaalt, kies dan voor de iPhone 13. Houd je liever meer dan €100 op zak? Kies dan de iPhone 12, die in grote lijnen niet onder doet voor zijn opvolger.

iPhone 12 refurbished kopen

Als geld een belangrijke rol speelt en je tóch een eigentijdse iPhone zoekt, is de refurbished iPhone 12 van Forza een fantastisch alternatief. Dit toestel barst van de goede specificaties en via Forza haal je hem voor een schrikbarend scherpe prijs in huis, zónder dat dit ten koste gaat van de hoge kwaliteit. 24 maanden technische garantie en laadaccessoires krijg je er gratis bij. Zondag t/m vrijdag vóór 22:30 uur besteld? Morgen thuisbezorgd!

verschillen iphone 13 iphone 12
← Vorige Volgende →