iPad 2018 vs iPad Air 2019, wat is het verschil?

iPad 2018 vs iPad Air 2019, wat is het verschil?

De iPad Air 2019 en de iPad 2018 zijn een jaar na elkaar uitgebracht. Waar de iPad Air 2019 alles in huis heeft wat een uitstekende tablet nodig heeft, zijn bij de iPad 2018 concessies gedaan om de prijs zo laag mogelijk te houden. Hoe dat zit en wat de verschillen zijn, lees je hier.


Snelheidsverschil iPad 2018 vs iPad Air 2019

De iPad Air 2019 refurbished draait op de A12-chip. Dankzij deze krachtige chip is de tablet opgewassen tegen zwaar werk. Denk aan veel apps tegelijk gebruiken en foto’s bewerken in Photoshop. Je kunt de tablet dan ook goed voor studie- en werk gerelateerd werk gebruiken. In de iPad 2018 refurbished is een minder snelle chip gestopt. Deze A10-chip is niet krachtig genoeg om programma’s als Photoshop en veel apps tegelijkertijd soepel te laten draaien. Deze tablet is dan ook meer geschikt voor thuis op de bank internetten, spelletjes spelen en series streamen.

Smart Keyboard vs Bluetooth-toetsenbord

Als je verslagen wilt typen ben je met een tablet al snel aangewezen op een extern toetsenbord. De iPad Air 2019 is een 10.5-inch tablet die beschikt over een aansluiting voor het Smart Keyboard. Deze hoes en toetsenbord in één verbind je direct met de tablet. Hierdoor heb je een soepele gegevensoverdracht via een directe verbinding. De iPad 2018 is een 9.7-inch tablet en heeft deze aansluiting niet. Je kunt deze tablet wel met een los Bluetooth-toetsenbord gebruiken. Hiervan kunnen de batterijen leegraken. Ook kun je hiermee last hebben van haperingen tijdens het typen, omdat de gegevensoverdracht indirect is.

iPad met Smart Keyboard en Bluetooth toetsenbord

Beeldschermverschil iPad 2018 vs iPad Air 2019

Het scherm van de iPad Air 2019 is niet alleen groter, maar ook beter. Het scherm is niet zo gevoelig voor reflecties van licht, waardoor je de tablet goed buitenshuis kunt gebruiken. Daarnaast zorgt de True Tone-functie ervoor dat je overal dezelfde kleuren ziet en de juiste helderheid hebt. Het iPad 2018 scherm is een stuk gevoeliger voor reflecties, waardoor je het minder comfortabel kunt gebruiken in bijvoorbeeld fel zonlicht. Ook past het scherm zich niet automatisch aan jouw situatie aan. Hierdoor kan de kleur wit op het scherm een onnatuurlijke blauwe gloed krijgen in een omgeving met veel warm licht.

Frontcamera kwaliteit

De frontcamera van een iPad wordt veelvuldig gebruikt om mee te videobellen. Met de iPad Air 2019 doe je dat in betere kwaliteit. Deze camera filmt in 1080p Full HD en fotografeert in 7-MP. De iPad 2018 moet het met een iets mindere camera doen, al volstaat het in deze tijd nog prima om mee te videobellen. Video’s zijn in 720p HD Ready en foto’s zijn in 1.2-MP.

Conclusie iPad 2018 vs iPad Air 2019

De iPad 2018 en de iPad Air 2019 hebben weinig met elkaar gemeen. Dat komt omdat elke iPad zich op een andere doelgroep richt. Bij de iPad 2018 zijn niet het beste scherm, de beste chip en de beste camera gebruikt. Zo blijft de prijs laag en kun je voor weinig geld tóch een goede iPad kopen voor gebruik binnenshuis. De iPad Air 2019 is kwalitatief op alle fronten beter en hierdoor ook goed geschikt voor werk en studie. Voor deze hogere kwaliteit betaal je uiteraard wel meer geld.

Refurbished iPad kopen

Beide iPads kun je bij Forza als refurbished iPad kopen mét Keurmerk Refurbished. Dat betekent dat je de hoogste refurbished-kwaliteit in huis haalt voor een scherpe prijs en mét 2 jaar garantie. Elke iPad is op tientallen technische punten gecontroleerd en functioneert dus nét zo goed als een nieuwe iPad. Zondag t/m vrijdag vóór 22:30 uur besteld? Morgen gratis thuisbezorgd!

verschillen ipad air 2019 ipad 2018
← Vorige Volgende →