iPhone 13 Mini specs en functies

13 Juli 2022 - read time
iPhone 13 Mini specs en functies

De naam doet al vermoeden dat de iPhone 13 Mini een compacte iPhone is. Wel één die je een hoop te bieden heeft, want het toestel is premium uitgerust. We focussen ons op de belangrijkste specs en functies, zodat je precies weet wat je met de iPhone 13 Mini refurbished in huis haalt.


Afmetingen, kleuren en opslag

Formaat specs iPhone 13 Mini

De iPhone 13 Mini doet zijn naam eer aan. Het is de kleinste iPhone van dit moment en is ongeveer 13 cm lang, 6.5 cm breed en 0.7 cm dik. Goed geschikt voor kleine handen en broekzakken dus. Donkergroen en roze zijn de compleet nieuwe kleuren. Daarnaast is de minimale opslagcapaciteit verhoogd naar 128GB en ligt de maximale opslag bij 512GB. Deze specs zijn meer dan welkom, want zo heb je minder snel last van een tekort aan opslagruimte op de iPhone 13 Mini.

iPhone 13 Mini beeldscherm specs

iPhone 13 Mini specs beeldscherm

Ondanks het kleine formaat heeft de iPhone 13 Mini een groot scherm van 5.4-inch (13.5 cm diagonaal). Het OLED-scherm heeft een resolutie van 2340 x 1080 pixels bij 476 ppi en laat kleuren van het scherm spatten. Daarnaast zorgt het Ceramic Shield ervoor dat de iPhone 13 Mini tot 4x valbestendiger is dan de iPhone 11 en alle voorgaande toestellen. De maximale helderheid is 1200 nits. Zo kun je ook in fel zonlicht goed het scherm aflezen. Daarnaast zorgt de bekende True Tone-functie ervoor dat je in elke situatie hetzelfde mooie beeld ervaart. De verversingssnelheid ligt op 60Hz. Dat is genoeg voor een soepele ervaring tijdens gebruik.

iPhone 13 Mini: verbluffende camera specs

iPhone 13 Mini specs camera

Bij de iPhone 13 Mini zijn de camera’s voor het eerst diagonaal geplaatst. Hierdoor zijn de lenzen en sensoren groter en beter dan bij alle voorgangers. Het zorgt voor mooier beeldmateriaal met meer details, óók in de Nachtmodus, en minder bewogen foto’s. Nieuw in het camerasysteem is de Filmmodus. Deze functie verlegt automatisch de focus en creëert scherpte­diepte-effecten. Zo maak je video’s die eruitzien als in de bioscoop. In totaal heeft de iPhone 13 Mini drie camera’s. Ze filmen allemaal in 4K en foto’s zijn in 12-megapixel. Mooie specs die óók je selfies er prachtig laten uitzien.

Kleinere notch, meer functies

iPhone 13 Mini functies frontcamera

De iPhone 13 Mini heeft een kleinere notch. Zo blijft er meer beeldscherm over. In de notch zit een snellere Face ID-functie en ook de specs van de frontcamera zijn verbeterd. Nieuw zijn de Filmmodus en Fotografische stijlen. Hiermee voeg je voor- of achteraf een filter toe aan je foto’s. Zo zijn selfies niet alleen standaard, maar ook levendig, rijk van contrast, warm of juist koel.

Accuduur met 1,5 uur verlengd

De iPhone 13 Mini heeft een vrij kleine batterijcapaciteit van 2406 mAh. Toch doet dit toestel qua accuduur niet onder voor toestellen als de iPhone 12 Pro en de iPhone XS Max. Dat komt omdat de A15-chip krachtiger is zijn werk efficiënter doet. Hierdoor wordt minder batterij verspild en kom je dus gewoon de dag goed door. Op één acculading kun je ongeveer 17 uur video afspelen, 13 uur video streamen of 55 uur audio luisteren. De batterij is snel draadloos oplaadbaar met een 15W magnetische oplader. Tot 50% opladen duurt maar 30 minuten.

iPhone 13 Mini: veel specs voor een kleine prijs

De iPhone 13 Mini is een premium smartphone, dat ondanks zijn formaat barst van de goede specs en boordevol functies zit. Als refurbished iPhone haal je dit toestel voor een aantrekkelijke prijs in huis. Bij Forza is dat incl. gratis oplaadset, 2 jaar garantie en Keurmerk Refurbished. Daarnaast heb je 14 dagen bedenktijd en krijg je gewoon je geld terug als je niet tevreden bent met je aankoop. Zondag t/m vrijdag voor 22:30 uur besteld? Morgen al in huis!

iphone 13 mini
← Vorige Volgende →