Wat is iOS?

Wat is iOS?

iOS is het besturingssysteem van Apple. Het is een gesloten besturingssysteem waar alleen Apple gebruik van kan maken. Elke iPhone draait hierop. Welke voordelen biedt iOS? En wat kun je er allemaal mee? Je leest het hier.

Wat doet iOS precies?

iOS is het besturingssysteem van Apple. Het zorgt ervoor dat jij je iPhone kunt gebruiken. Dankzij iOS kan jij apps installeren, typen op het scherm, je device ontgrendelen via Touch ID of Face ID en nog veel meer. Kortom: het zorgt ervoor dat jij je iPhone kunt gebruiken. Zonder Windows kun je geen pc gebruiken en datzelfde geldt voor iOS en iPhones.

Wat is het voordeel van iOS?

In de smartphone-wereld zijn er twee besturingssystemen die er echt toe doen: Android en iOS. Wat iOS bijzonder maakt is dat het een gesloten besturingssysteem is. Niemand kan er gebruik van maken, behalve Apple zelf. Omdat Apple én de hardware (iPhones) én de software (iOS) in eigen beheer heeft, kunnen zij dat heel zorgvuldig op elkaar afstemmen. Hierdoor ontstaat een naadloze samenwerking en werkt alles optimaal soepel en snel. Nog een heel groot pluspunt is dat Apple haar iPhones gemiddeld 5 jaar ondersteunt met software-updates. Hierdoor kun je een iPhone langdurig snel en veilig blijven gebruiken. Je iOS-apparaat is dus niet snel aan vervanging toe en wordt dus niet zomaar elektronisch afval. Dat is goed voor het milieu! Tot slot is iOS enorm veilig. Dat komt omdat Apple volledige controle uitoefent, óók op app-ontwikkelaars die streng gecontroleerd worden. Zo is de kans op virussen nihil.

iOS niet alleen voor iPhones

Wist je dat iOS niet alleen het besturingssysteem voor de iPhone is? Tot en met 2018 maakten óók alle iPads gebruik van dit besturingssysteem, totdat Apple besloot om de iPhone en iPad softwarematig te scheiden. Vanaf 2018 is iPadOS het nieuwe besturingssysteem van de iPad. Alleen de iPads die krachtig genoeg zijn kun je updaten naar dit besturingssysteem. De oudere iPads, die minder krachtig zijn, moeten het doen met een wat oudere versie van iOS. Onderstaande iPads maken, net als alle iPhones, gebruik van iOS:

  • iPad 1
  • iPad 2
  • iPad 3
  • iPad 4
  • iPad Mini 1
  • iPad Mini 2
  • iPad Mini 3
  • iPad Air 1

Wat is mogelijk met iOS?

Functies iOS 14

iOS is simpel en strak ingericht en is ten opzichte van Android wel wat beperkter. Zo is door strengere controles het aanbod in de App Store iets kleiner. Ook zijn er bijvoorbeeld niet veel opties om apps aan te passen en het uiterlijk te wijzigen. iOS is wat zakelijker en eenvoudiger ingericht maar juist dát zorgt voor de hoge mate van gebruiksgemak. Apple brengt elk jaar in september een nieuwe iOS-versie uit en dit brengt traditiegetrouw leuke aanpassingen en nieuwe functies met zich mee. Inmiddels is iOS 15 aangekondigd. Benieuwd naar alle leuke functies? Bekijk hier alles over iOS 15.

Refurbished iPhone met iOS

Koop je een refurbished iPhone bij Forza, dan bevat dit toestel standaard een schone versie van iOS. Je hoeft de iPhone dus alleen maar aan te zetten en je kunt er meteen mee aan de slag. Waarom je voor een refurbished iPhone van Forza zou moeten kiezen en niet voor een nieuw exemplaar?

iphone ipad ios
← Vorige Volgende →