Wat zijn AirPods?

08 November 2022 - read time
Wat zijn AirPods?

Apple heeft sinds het najaar van 2016 een nieuw soort oordopjes op de markt gebracht. Het zijn de AirPods. Apple heeft ze zo genoemd omdat deze oordopjes geen bedrading meer hebben, maar via bluetooth muziek transporteren. Je kan de AirPods op vrijwel ieder Apple-product ná 2014 gebruiken. Ze werken in beperkte mate ook op Android-smartphones. In dit blog leggen we je meer uit over de AirPods en alle voor- en nadelen die het met zich meebrengt.


Een stukje geschiedenis

Tijdens de lancering van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus in 2016 presenteerde Apple ook de eerste generatie AirPods. Dit was echter niet zonder reden. Apple heeft namelijk het doel om hun iPhones zo ‘gesloten’ mogelijk te maken: dus zo weinig mogelijk poortjes. Hier komen we zo nog op terug. Maar het resultaat? Apple nam afscheid van de koptelefoonaansluiting en leverde nu oortjes met draad die je met je oplaadpoort kan koppelen. Maar dit is niet zaligmakend, want sindsdien kan je dus niet meer tegelijkertijd je iPhone opladen en muziek luisteren via je je koptelefoon. En nu komt het businessmodel van Apple: ze creëren een ‘probleem’ en verkopen de ‘oplossing’. De oplossing was in dit geval de AirPods.

AirPods met iPhone 7

Zo weinig mogelijk poortjes

AirPods waren de eerste stap van Apple om de iPhone ‘dichter’ te maken. Maar ondertussen is Apple al verder stappen aan het ondernemen. Zo heeft Apple met de iPhone 12-serie al MagSafe aangekondigd, waardoor je draadloos efficiënt je iPhone kan opladen door middel van een magneet. Het is een kwestie van tijd voordat Apple af gaat stappen van hun fysieke lightning-poort. Verder heeft Apple nu in de Verenigde Staten hun hele iPhone 14- en iPhone 14 Pro-serie uitgebracht zónder fysiek simkaartslot. Dat betekent dat je daar alleen nog maar een digitale simkaart kan gebruiken! Dat is dus alweer een poortje minder.

Welke AirPods zijn er?

In de loop der jaren heeft Apple verschillende soorten AirPods uitgebracht. We hebben ze voor jou even kort uitgelicht.

AirPods 1e generatie

De eerste generatie AirPods zijn uitgekomen op 7 september 2016. De AirPods werden geleverd in een simpele, kleine oplaadcase en door middel van het knopje op deze case verbond je de AirPods met je iPhone. Door te tikken tegen het steeltje van je AirPod kan je de muziek pauzeren, skippen of opnieuw afspelen. Ook kan je Siri ermee oproepen. Op je iPhone kan je binnen je Instellingen bepalen hoe je de AirPods wil besturen.

Wat zijn AirPods 1?

AirPods 2

De tweede generatie AirPods zijn uitgekomen op 20 maart 2019 en zijn eigenlijk identiek aan de eerste generatie, op een paar belangrijke punten na. Zo hebben de AirPods 2 een andere chip, wat ervoor zorgt dat er sneller en stabieler een verbinding tussen het iDevice en de AirPods werden gelegd. Daarnaast kan je de case van de AirPods 2 draadloos opladen.

Wat zijn AirPods 2?

AirPods Pro

De eerste generatie AirPods Pro lanceerde Apple in op 30 oktober 2019. De grote voordelen? Deze oortjes beschikken over ruisonderdrukking, wat betekent dat je je helemaal kan afsluiten van het geluid van de buitenwereld. Deze modus is ideaal als je in een drukke trein of in het vliegtuig zit. Daarnaast beschikken deze oortjes ook over ruimtelijke audio, wat ervoor zorgt dat het net lijkt of je midden in een concertzaal staat. Inmiddels is er ook al tweede generatie Pro die ondersteuning biedt voor MagSafe opladen. Dit zorgt ervoor dat je je AirPods Pro case draadloos kan opladen met een MagSafe oplader.

Wat zijn AirPods Pro?

AirPods Max

Op 15 december 2020 lanceerde Apple de AirPods Max. Deze AirPods zijn anders dan je gewend zou zijn van de AirPods, want dit keer bracht Apple een volledig draadloze koptelefoon uit. Deze draadloze koptelefoon is uitgekomen in vijf kleuren, heeft ruisonderdrukking en maakt gebruik van ruimtelijke audio. Tot slot wordt deze koptelefoon geroemd om zijn lange batterijduur.

Wat zijn AirPods Max?

AirPods 3 (met en zonder draadloze oplaadcase)

Apple lanceerde op 18 oktober 2021 de derde generatie AirPods. De grootste verschillen met de AirPods 2? De derde generatie heeft een drukgevoelige sensor, ruimtelijke audio en is zweet- en waterbestendig. Daarnaast is ook het uiterlijk van de oordopjes veranderd en lijken ze meer op de AirPods Pro.

Wat zijn AirPods 3?

AirPods 3 voordelig kopen?

Forza verkoopt zelf ook de AirPods 3 refurbished. Deze oortjes zijn goedkoper dan het origineel omdat ze allemaal binnen de retourtermijn zijn teruggebracht naar de fabrikant. Forza heeft deze vervolgens overgekocht, gecontroleerd op defecten en toegevoegd aan het assortiment. Bij Forza krijg je twee jaar garantie op je aankoop. Bestel je de AirPods 3 op werkdagen of zondag vóór 22:30 uur? Dan kan je de volgende dag al genieten van je favoriete muziek met de AirPods 3.

airpods
← Vorige Volgende →