iPhone XR vs iPhone 12: dit zijn de verschillen

13 November 2022 - read time
iPhone XR vs iPhone 12: dit zijn de verschillen

De iPhone XR de iPhone 12 refurbished zijn beide zeer interessante toestellen. De iPhone XR is gelanceerd in het najaar van 2018 en de iPhone 12 in het najaar van 2020. Beide iPhones zijn in een aantal vrolijke kleuren verkrijgbaar. In dit artikel leggen we de twee toestellen onder een vergrootglas en gaan we op zoek naar de verschillen tussen de twee toestellen!


iPhone XR vs iPhone 12: de verschillen op een rij

Dit zijn de verschillen tussen de iPhone XR vs iPhone 12 in een notendop:

  • Kwaliteit van het beeldscherm
  • Kwaliteit van de behuizing (gewicht)
  • Camera-eiland
  • Chipset
  • 4G of 5G
  • MagSafe

iPhone XR vs iPhone 12 camera

Beeldscherm iPhone XR vs iPhone 12

Het beeldscherm van de iPhone XR is een 6,1 inch Retina LCD-scherm. Dit scherm is prima, want de kleuren komen goed tot hun recht. De iPhone 12 heeft echt een 6,1 inch OLED-scherm, wat echt stukken beter is. De kleuren op een OLED-scherm spatten namelijk van het scherm. Daarnaast is het scherm van de iPhone 12 voorzien van het zogenoemde Ceramic Shield. Het scherm van dit toestel is dus opgebouwd uit keramische kristallen, wat ervoor zorgt dat de iPhone 12 beter beschermd is tegen vallen en stoten.

Het gewicht: de iPhone is afgevallen

De iPhone 12 is vergeleken met de iPhone XR afgevallen. Zo weegt de iPhone XR 194 gram en de iPhone 12 164 gram. Daarnaast is de iPhone XR 8,3 mm dik en de iPhone 12 7,4 mm dik. Ook de breedte en hoogte van de iPhone 12 zijn een klein beetje gekrompen. Dit alles heeft te maken met het vernieuwde design, iets wat meteen opvalt: de iPhone XR heeft een rond design en de iPhone 12 een modern, hoekig design.

iPhone XR vs iPhone 12: een ander camera-eiland

Iets wat ook meteen opvalt aan de achterkant van beide toestellen is het camera-eiland. De iPhone XR beschikt namelijk over een single camera en de iPhone 12 over een dual camera. Hoewel ze beiden over een 12 megapixelcamera beschikken, kan de iPhone 12 vanwege haar tweede lens ook nog eens schitteren portretfoto’s maken. Daarnaast kan je meer detail fotograferen op de iPhone 12 dankzij de 0.5 functie. Ben je meer een selfieliefhebber? Dan ben je met de iPhone 12 beter uit. Dit toestel beschikt over een 12 megapixellens aan de voorkant, daar waar de iPhone XR over een 7 megapixellens beschikt.

iPhone XR vs iPhone 12 chip

A12 vs A14

Over het verschil in chips kunnen we kort zijn. De iPhone XR beschikt over een A12 Bionic chip. Deze is eigenlijk nog steeds supersnel. Deze chip zit ook in de iPhone XS en iPhone XS Max. De iPhone 12 beschikt over de A14 Bionic chip, welke vanzelfsprekend nieuwer en sneller is. Voor de langere termijn doe je goed aan toestel met een nieuwere chip, omdat deze naast snelheid ook langer software-updates ontvangt.

iPhone XR vs iPhone 12 5G

4G of 5G?

Op zoek naar een iPhone met 5G-ondersteuning? Dan ben je met de iPhone 12 op het juiste adres. In tegenstelling tot de iPhone XR beschikt de iPhone 12 over 5G internet. Je moet natuurlijk wel over een geschikt abonnement beschikken. In het artikel over wat 5G precies inhoudt lees je meer over dit onderwerp.

MagSafe

In tegenstelling tot de iPhone 12 beschikt over MagSafe. MagSafe is een techniek waarbij de iPhone en MagSafe-geschikte accessoires gekoppeld raken dankzij magnetisme. Zo heb je MagSafe-opladers die nu draadloos een stuk stabieler aan de lader blijven ‘plakken’ dankzij de magneten. De iPhone XR heeft dit niet.

MagSafe

Conclusie iPhone XR vs iPhone 12

Op ieder front is de iPhone 12 beter dan de iPhone XR. Uiteraard is de iPhone 12 ook een stukje duurder. Neem jij genoegen met een gewoon snelle iPhone die op iedere vlak gewoon goed scoort? Dan is de iPhone XR een prima keuze. Wil je langer met je iPhone doen? Wil je genieten van een modern design, een kleurrijk scherm, 5G, MagSafe en jarenlange updates? Dan is de iPhone 12 de beste keuze!

Refurbished iPhone kopen

Op zoek naar een voordelige iPhone? Bij Forza is de refurbished iPhone tot 60% voordeliger dan nieuw. Daarnaast beschikt Forza over het keurmerk Refurbished. Dat betekent dat je van drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023) op je aankoop geniet en ook nog eens gratis laadaccessoires meegeleverd krijgt. Bestel jouw refurbished iPhone XR of iPhone 12 op werkdagen en zondag vóór 22:30 uur en je hebt hem de volgende dag al in huis!

vergelijking iphone xr iphone 12
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?