iPad Air 2 vs iPad 2018, wat is het verschil?

iPad Air 2 vs iPad 2018, wat is het verschil?

Beschik je nu nog over een iPad Air 2 en overweeg je om te upgraden naar de iPad 2018? Of zoek je een nieuwe iPad en twijfel je tussen één van deze refurbished iPads? We zetten de verschillen voor je op een rij.


Snelheid: iPad 2018 is de winnaar

De iPad Air 2 is uitgebracht in 2014. Deze tablet is afkomstig uit de iPad Air-serie. De iPad 2018 is vier jaar later uitgebracht. Deze tablet is afkomstig uit de iPad basis-serie. iPads uit de Air-serie zijn doorgaans sneller dan iPads uit de basis-serie. Toch is de iPad 2018 sneller. De tablet is immers vier jaar jonger. Bij basisgebruik, zoals internetten en social media gebruiken, merk je het verschil amper. Veeleisendere taken dan dat, zoals een mobiele game spelen of meerdere apps tegelijkertijd gebruiken, verlopen soepeler op de iPad 2018.

Beeldschermverschil iPad Air 2 vs iPad 2018

De iPad Air 2 en de iPad 2018 hebben beide een LCD-scherm van 9.7-inch (24.25 cm) groot. Eén van de belangrijkste redenen om te kiezen voor de iPad Air 2 is de kwaliteit van het scherm. Het scherm is gelamineerd en bevat een antireflectie-coating. Dat komt goed van pas als je de tablet vaak buiten gebruikt. Het scherm van de iPad 2018 is niet gelamineerd en de coating ontbreekt ook. Hierdoor is het scherm slechter af te lezen als (kunst)licht direct op het scherm schijnt.

Apple Pencil iPad 2018

De iPad 2018 is één van de eerste iPads die Apple Pencil ondersteunt. Met dit penseel kun je het scherm bedienen en direct op het scherm schrijven, tekenen en schetsen. Hierdoor maak je van de tablet een digitaal notitieblok. Dat is erg handig tijdens vergaderingen en colleges.

iPad Air 2: lichter en dunner dan iPad 2018

De iPad Air 2 en de iPad 2018 zijn even breed en even hoog. Wel is de iPad Air 2 een stuk dunner (6.1 mm) dan de iPad 2018 (7.5 mm). Dat maakt de tablet vanzelfsprekend ook minder zwaar en wat handzamer in gebruik. De iPad 2018 voelt tijdens gebruik wat lomper en minder verfijnd aan.  

Video- en audioverschil iPad Air 2 vs iPad 2018

Als je een iPad zoekt omdat je regelmatig moet videobellen, zit je met beide iPads goed. Zowel de iPad Air 2 als de iPad 2018 hebben een FaceTime HD-camera (720p HD) en twee speakers. Dit is anno 2021 een gemiddelde kwaliteit waarmee je prima voor de dag komt. De iPad 2018 heeft, in tegenstelling tot de iPad Air 2, videobeeldstabilisatie. Dat voorkomt bewegingsonscherpte als je sneller bewegende beelden met je iPad wilt vastleggen.

HD FaceTime camera iPad

Software-ondersteuning

Apple voorziet alle apparaten gemiddeld vijf jaar lang van software-updates. Soms langer, als de kracht van de hardware dit toelaat. De iPad Air 2 krijgt eind september nog één keer een software-update naar iPadOS 15. Daarna stopt de ondersteuning voor de iPad Air 2. De iPad 2018 is vier jaar jonger en wordt langer ondersteund. Deze tablet kun je dus langer met recente software en functies gebruiken.

Conclusie en advies iPad Air 2 vs iPad 2018

De iPad 2018 heeft een scherm die je kunt bedienen met Apple Pencil, een snellere processor en een langere software-ondersteuning. Daarom kun je deze tablet breder inzetten en is hij toekomstgerichter dan de iPad Air 2. De iPad Air 2 is lichter, heeft een betere kwaliteit beeldscherm én is voordeliger. Voor simpele dingen die je thuis op de bank doet (online shoppen, spelletjes spelen, internetten) volstaat de iPad Air 2 prima. Wil je meer dan dat? Kies dan de iPad 2018.

Refurbished iPad kopen

Zowel de iPad Air 2 refurbished als de iPad 2018 refurbished kun je bij Forza kopen. Refurbished is even goed als nieuw én vele malen voordeliger dan nieuw. Je aankoop wordt gratis thuisbezorgd met 2 jaar garantie en gratis laadaccessoires. Zondag t/m vrijdag vóór 22:30 uur besteld? Morgen aan de slag!

verschillen ipad air 2 ipad 2018 ipad
← Vorige Volgende →