Wat is Magic Keyboard?

Wat is Magic Keyboard?

Nieuwere iPads zijn al lang niet meer alléén als tablet te gebruiken. Met de optie tot uitbreiding met accessoires, maak je van je refurbished iPad een volwaardig laptop. Eén van deze accessoires is Magic Keyboard: een handig toetsenbord met zwevend design en ingebouwd trackpad!


Een magisch toetsenbord met trackpad

Magic Keyboard is een draadloos toetsenbord. Hierop zitten toetsen met een schaarmechanisme, waardoor het, in tegenstelling tot het voordeligere Smart Keyboard, ook écht als een toetsenbord aanvoelt als je ermee typt. Uniek aan het Magic Keyboard is dat deze een trackpad (muisbediening) heeft, waardoor je bijna de volledige bediening van je iPad vanaf het Magic Keyboard kunt doen.

Zwevend, verstelbaar design

Het design van het toetsenbord is zwevend en traploos verstelbaar. Tussen de 90- en 130 graden kun je de iPad in de positie kantelen die je zelf prettig vindt. Zo’n zwevend design oogt wellicht instabiel, maar het Magic Keyboard is zwaarder dan de iPad zelf. Het staat dus stevig en solide op zijn plek, mits het op een vlakke ondergrond staat natuurlijk.

Magic Keyboard, geschikt voor nieuwere iPads

Magic Keyboard verscheen voor het eerst in 2020 en is dan ook niet voor elke iPad geschikt. Onderstaande iPads kun je met Magic Keyboard gebruiken. Voorwaarde is wel dat deze op versie 14.5 of hoger van het besturingssysteem iPadOS draaien:

  • iPad Pro 2018 (11.0-inch en 12.9-inch versie)
  • iPad Pro 2020 (11.0-inch en 12.9-inch versie)
  • iPad Pro 2021 (11.0-inch en 12.9-inch versie)
  • iPad Air 2020

iPad Pro en iPad Air met Magic Keyboard

Hoe werkt het Magic Keyboard?

Bovengenoemde iPads hebben een zogenaamde Smart Connector. Dit is een aansluiting die uit drie bolletjes bestaat. Zodra je de iPad magnetisch op het Magic Keyboard klikt, valt de connector automatisch op de juiste plek en kun je beginnen met typen. De overdracht vindt via deze connector plaats. Omdat het een directe verbinding is, heb je geen last van haperingen en vertragingen tijdens het typen, iets wat bij een Bluetooth-toetsenbord nog wél geregeld gebeurt.

Net als een echt toetsenbord

Via de instellingen op je iPad kun je de gevoeligheid van de trackpad aanpassen. Ook de muisrichting is via de instellingen aan te passen. Verder lichten de toetsen bij weinig licht mooi op en veel van de sneltoetsen die je al kent van de Mac, werken op de iPad exact hetzelfde. Magic Keyboard is dus een toetsenbord waarmee je comfortabel kunt werken. Een waardevolle toevoeging aan je iPad Pro of iPad Air dus.

Refurbished iPad kopen

De iPad Pro 2018 is al iets ouder, maar behoort nog steeds tot de absolute top op tablet-gebied. Deze iPad kun je met Magic Keyboard en veel andere externe accessoires uitbreiden. Enorm breed inzetbaar dus. Heb je interesse in deze iPad? Je kunt de iPad Pro 2018 refurbished kopen bij Forza, voor een prijs die je niet van Apple gewend bent. Wél krijg je daar dezelfde hoge Apple-kwaliteit voor terug. Zondag t/m vrijdag vóór 22:30 uur besteld? Morgen gratis thuisbezorgd met 2 jaar garantie en gratis nieuwe laadaccessoires.

ondersteuning ipad pro ipad air ipad
← Vorige Volgende →