iPhone 6S: alles wat je moet weten.

13 Mei 2020 - 5 min read time
iPhone 6S: alles wat je moet weten.

De iPhone 6S is uitgebracht in 2015, maar met een aantal jaar op de teller nog steeds de moeite waard. Het toestel staat bekend om zijn krachtigere interne specificaties. In dit blogartikel lees je alles wat je moet weten overr één van de meest succesvolle iPhones van Apple: de iPhone 6S.

Wat is er verbeterd aan de iPhone 6S?

Met de iPhone 6S heeft Apple weer meerdere inhoudelijk verbeteringen doorgevoerd ten opzichte van zijn voorganger de iPhone 6. Bij deze vernieuwingen kun je denken aan:

  • 3D touch (de eerste iPhone met deze technologie);
  • Sterkere aluminium behuizing;
  • 12MP camera met meer focus pixels;
  • 5MP FaceTime camera;
  • Mogelijkheid om te filmen in een 4K resolutie;
  • Bewegende foto’s leg je nog beter vast met ‘Live Photo’s’;
  • Verkrijgbaar in de nieuwe kleur ‘roségoud’.

Lees ook: Wat is het verschil tussen de iPhone 6 en de iPhone 6S?


3D touch

De iPhone 6S heeft dezelfde schermresolutie als zijn voorganger de iPhone 6. Qua scherpte is het dus een topscherm. Wat nieuw is aan het scherm van de iPhone 6S, is de toevoeging van ‘3D touch’. Met 3D touch kun je per app een aantal nieuwe functionaliteiten openen, simpelweg door iets harder op het scherm te drukken. Hiermee heeft Apple voor een nog betere gebruikservaring gezorgd.

Onder andere nieuwe functionaliteiten kun je verstaan: het rechtstreeks updaten van je Facebook status vanaf je homescreen of het zoeken naar een Whatsapp bericht, zonder de app te openen.

Video uitleg: zo werkt 3D touch op de iPhone 6S



Sneller en krachtiger

Met de nieuwe rosé goud en de toevoeging van de ‘S’ aan de achterzijde, is er qua uiterlijk niets veranderd bij de iPhone 6S. De werkelijke veranderingen zijn inhoudelijk doorgevoerd. Apple heeft de 6S uitgerust met een krachtige 64-bits A9-processor, 2GB werkgeheugen, een verbeterde 12 megapixel-camera en touch-ID van de tweede generatie.

Volgens Apple is de processor tot wel 70% sneller dan zijn voorganger. En, door verbeterde videokaart zijn de grafische prestaties tot wel 90% sneller geworden! Ideaal voor bijvoorbeeld iPhone gamers.

iPhone 6S Rosé Goud

Verbeterde camera's

De camera’s van de iPhone 6S zijn sterk verbeterd. De camera aan de achterzijde is niet alleen qua megapixels verbeterd, maar heeft ook een aantal nieuwe functionaliteiten. Je kunt met de iPhone 6S bijvoorbeeld filmen in een 4K-resolutie (Ultra-HD). Aanvullend is ook de autofocus verbeterd, waardoor je nog sneller scherper beeld hebt én de kleurweergave is geoptimaliseerd door de nieuwe ‘Deep Trench Isolation’ techniek.

Live Photo's

Een andere toevoeging aan de camera-app is ‘Live Photo’s’. Hiermee wordt er een korte video opgenomen (in slow-motion) wat resulteert in nog betere foto’s. Je kunt Live Photo’s zien als een soort van geanimeerde foto’s. Als je de foto ingedrukt houdt zie je een bewegend beeld.

Technische specificaties iPhone 6S

Beeldscherm 4.7" (1334 x 750)
Opslagruimte 16GB, 64GB en 128GB
Werkgeheugen 2GB
Videokaart PowerVR GT7600
Processor A9 Dual-core 1.84GHz
Coprocessor M9
Camera achter 12 megapixel
Camera voor 5 megapixel
Gewicht 143 gram
Afmetingen in MM 138 (l) x 67 (b) x 7 (d)
Bluetooth versie 4.2
Geschikt voor iOS 12
NFC ondersteuning
4G+ (lte advanced)
Hoofdtelefoon aansluitng
Video's opnemen in 4K

In welke uitvoeringen is de iPhone 6S verkrijgbaar?

De iPhone 6S is verkrijgbaar in vier kleurvarianten: roségoud, wit, goud en zwart. Daarnaast kun je nog kiezen uit de opslagruimte 16GB, 32GB of 64GB.Kleuren iPhone 6S

iPhone 6S abonnement, los toestel of refurbished?

Je kunt ervoor kiezen om een iPhone 6S in combinatie met een abonnement te nemen, nieuw als los toestel te kopen óf voor een refurbished exemplaar te gaan. Onderstaand lees meer over de voor- en nadelen van elke optie.

iPhone 6S met een abonnement

Hét voordeel van een iPhone 6S in combinatie met een abonnement is dat je niet in één keer een groot bedrag hoeft te betalen. Bijkomend nadeel is wel dat je vaak vast zit aan een duur telefoonabonnement. Dit is zeker een nadeel voor starters op de huizenmarkt, gezien het feit dat je gekort wordt op je hypotheekbedrag.

iPhone 6S als los toestel kopen

Het voordeel van het kopen van een iPhone 6S als los toestel is dat je niet vastzit aan een duur telefoonabonnement. Het nadeel van het los kopen van een telefoon, is dat je in één keer meer geld kwijt bent. Helemaal wanneer je kiest voor een nieuw toestel. Gelukkig is er nog een alternatief: een betaalbare refurbished iPhone 6S.

iPhone 6S refurbished kopen

In vrijwel alle gevallen is er met een refurbished iPhone sprake van een gebruikte iPhone. Toch is dit niet altijd waar. Een refurbished iPhone 6S kan bijvoorbeeld tentoongesteld zijn op een beurs of afkomstig zijn vanuit voorraad overschotten van een leverancier. In beide gevallen is het toestel dus niet gebruikt.

Welke voordelen heeft een refurbished iPhone 6S?

Refurbished heeft meerdere voordelen, onderstaand hebben de belangrijkste voordelen voor je gesommeerd van Forza Refurbished:

  • Tot wel 60% goedkoper dan de originele nieuwprijs;
  • iPhones op méér dan 50 punten gecontroleerd door speciale robots;
  • Bij aankoop ontvang je drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023);
  • Keuze uit drie verschillende product condities (A-, B- en C-grade), waarmee je nóg meer in de portemonnee bespaart;
  • Niet tevreden over je aankoop? Retourneer gratis tot 14 dagen na aankoop;
  • Zeer duurzaam voor het milieu door hergebruik van de iPhones.

Wat is refurbished?

Het zijn Apple producten die retour zijn gekomen vanwege diverse redenen. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn geweest van:

  • - Voorraadoverschotten;
  • - 14 dagen retouren (binnen de herroepingstermijn)…

Bij een 14 dagen retour heeft iemand bij Apple bijvoorbeeld een iPhone 8 gekocht. Hij haalt ‘m thuis uit de doos en vindt ‘m toch niet zo mooi. Toestel wordt geretourneerd naar Apple => daar is nooit mee gebeld. Maar dat toestel mag dan niet meer ‘als nieuw’ worden verkocht. Die kopen wij dan op en wordt vervolgens met fikse korting door ons aangeboden…

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?