Wat is het verschil tussen de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus?

03 Juni 2020 - 5 min read time
Wat is het verschil tussen de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus?

Laatste update: 07-10-2020

Sinds medio september 2016 zijn de iPhone 7 en de grotere iPhone 7 Plus verkrijgbaar in de Nederlandse winkels. De grootte is niet het enige verschil tussen beide toestellen. In dit blogartikel lees je alles over het verschil tussen de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus.

Inhoudsopgave

Technische specificaties

In onderstaande specificatietabel kun je in één opslag de verschillen zien tussen de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus. Zegt dit je allemaal niets? We gaan er hieronder wat dieper op in.

Specificaties

iPhone 7

iPhone 7 Plus

Afmetingen in mm 138,3 x 67,1 x 7,1 158,2 x 77,9 x 7,3
Gewicht 138 gram 188 gram
Schermdiagonaal 4.7 inch / 11,75 cm 5.5 inch / 13.75 cm
Resolutie in pixels 1334 x 750 1920 x 1080
Pixels per inch 326 401
Processor A10 Fusion A10 Fusion
Werkgeheugen 2GB 3GB
Opslagruimte 32GB of 128GB 32GB of 128GB
Camera achter 12 megapixel 12 megapixel (2x)
Camera voor 7 megapixel 7 megapixel
Besturingssysteem iOS 13 (recent) iOS 13 (recent)

Design

Afmetingen iPhone 7 en iPhone 7 Plus

Wat meteen opvalt is het formaat van beide toestellen. De iPhone 7 is 138.3 mm lang, 67.1 mm breed en 7.1 mm dik. De iPhone 7 Plus is met zijn afmetingen van 158.2 x 77.9 x 7.3 mm langer, breder én iets dikker. Voor de rest zijn beide toestellen identiek aan de voorkant.

Design iPhone 7 en iPhone 7 Plus

Op de achterkant valt één punt direct op: de tweede camera van de iPhone 7 Plus. Op de camera na is ook de achterkant identiek. Zowel de iPhone 7 als de iPhone 7 Plus zijn in dezelfde kleuren verkrijgbaar: Jet Black, Black, Silver, Gold, Rose Gold en Red.

Beeldscherm

Zowel de iPhone 7 als de grotere iPhone 7 Plus beschikken over een Retina-beeldscherm. Dit houdt in dat de pixels zo dicht op elkaar zitten dat het blote oog ze niet meer kan onderscheiden. Hierdoor zijn teksten en beelden in HD-kwaliteit zichtbaar. De iPhone 7 heeft een 4.7 inch (11.75 cm) beeldscherm met een resolutie van 1.334 x 750 pixels. Per inch komt dat neer op 326 pixels. De iPhone 7 Plus heeft een 5.5 inch (13.75 cm) beeldscherm met een resolutie van 1080 x 1920 pixels, wat neerkomt op 401 pixels per inch. Omdat de iPhone 7 Plus een hogere pixeldichtheid heeft, is dit beeldscherm beter dan bij de iPhone 7. In de praktijk is het verschil echter nauwelijks zichtbaar, al ervaren sommigen het grotere beeldschermformaat als beter, simpelweg omdat je alles nét wat duidelijker kunt zien. Zeker bij het kijken van films en series is een groter scherm een stuk fijner.

Camera's

Camera iPhone 7 en iPhone 7 Plus

Op het eerste zicht zijn de camera’s van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus gelijk. Beiden hebben een 12-megapixel camera. Ook hebben de toestellen een 7-megapixel lens aan de voorzijde. Perfect voor haarscherpe selfies, video’s of live foto’s. Of de camera ook daadwerkelijk hetzelfde zijn? Niet precies. Waar de iPhone 7 slechts één lens gebruikt, heeft de Plus óók nog een telelens. Het voordeel hiervan is dat je verder kunt inzoomen terwijl er minder kwaliteit verloren gaat. Ook hebben foto’s hierdoor een goede scherptediepte, het zogenoemde bokeh effect. De twee lenzen kunnen het verschil zien tussen voorwerpen op de voorgrond en de omgeving op de achtergrond. Hierdoor komen foto’s beter tot zijn recht.

Processor en werkgeheugen

Zowel de iPhone 7 als de iPhone 7 Plus beschikken over een snelle A10-processor. Hierdoor kun je een mobiele game als Fortnite of Fifa spelen, zonder hierbij last te hebben van haperingen. Ook multitasken is geen enkel probleem. Beide processor zijn zelfs snel genoeg voor Apple’s meest recente besturingssysteem iOS 13. Hierdoor kun je op beide toestellen gebruikmaken van de meest recente functies. Waar het verschil in zit, is het werkgeheugen. Bij de iPhone 7 is dat 2GB en bij de iPhone 7 Plus dat 3GB. Met meer werkgeheugen kan de processor tijdelijk meer informatie opslaan om er snel mee te kunnen werken als dat nodig is. In theorie zou de iPhone 7 plus dus nét wat sneller zijn, maar in de praktijk is het haast onmerkbaar.

Batterijduur

Batterijduur

iPhone 7

iPhone 7 Plus

Gesprekstijd Tot 14 uur Tot 21 uur
Internetgebruik Tot 12 uur Tot 13 uur
Video afspelen Tot 13 uur Tot 14 uur
Audio afspelen Tot 40 uur Tot 60 uur
Standby-modus 10 dagen 16 dagen

 

Zoals in bovenstaande tabel goed te zien is, is de batterij van de iPhone 7 Plus een stuk krachtiger dan die van de iPhone 7. Als je batterijduur enorm belangrijk vindt, is de iPhone 7 Plus dus de beste keuze. Deze cijfers zijn resultaten van nieuwe iPhones. De bovenstaande batterijduren zijn gebaseerd o.b.v. Apple ‘s productinformatie. De werkelijke uren kunnen in de praktijk afwijken. Ook is dit afhankelijk van hoe intensief je het toestel gebruikt.

Ons advies

Toe aan een nieuwe telefoon, maar hoef je niet het nieuwste van het nieuwste? Koop dan een refurbished iPhone 7 of iPhone 7 Plus. Zowel de iPhone 7 Plus als de iPhone 7 is nog prima te gebruiken in 2022, wat komt door de krachtige hardware. Om je te helpen bij je keuze volgt hieronder ons advies.

iPhone 7 kopen, een goede keuze als je:

  • Een compact toestel wilt dat gemakkelijk in je broekzak past;
  • Een voordelig toestel wilt waarmee je de komende jaren nog prima vooruit kunt.

iPhone 7 Plus kopen, een goede keuze als je:

  • Een groot toestel wilt waarop je alles duidelijk kunt zien;
  • Regelmatig foto's van objecten ver weg wilt maken;
  • Batterijduur enorm belangrijk vindt.

iPhone 7 en iPhone 7 Plus refurbished kopen

Welke iPhone je ook kiest; refurbished ben je een stuk voordeliger uit. Dankzij de keuze uit verschillende productcondities en ons inruilprogramma kan het voordeel t.o.v. nieuw oplopen tot 60%. Elke refurbished iPhone wordt onder hoge en strenge kwaliteitseisen van Forza en het Keurmerk Refurbished gecontroleerd, gerepareerd en gereinigd. Zo ben je altijd verzekerd van een betrouwbare aankoop. Dit, in combinatie met standaard 3 jaar garantie (sinds 1 juni 2023) en gratis laadaccessoires, maakt van het kopen van een refurbished iPhone een verstandige keuze.

verschillen overeenkomsten iphone 7 plus iphone 7 iphone
← Vorige Volgende →