Is de iPhone 8 waterdicht?

07 Augustus 2021 - read time
Is de iPhone 8 waterdicht?

Nee, helaas! De iPhone 8 is niet volledig waterdicht. De iPhone 8 is wél waterbestendig en dit houdt in dat het toestel wel enigszins tegen water kan. Spring er dus niet mee het zwembad in of onder de douche, want dat zal de iPhone 8 refurbished niet overleven. Hoe zit dat?


iPhone 8 niet waterdicht, wél waterbestendig

Waterbestendig en waterdicht worden vaak door elkaar gebruik en dat zorgt voor verwarring. Zie waterbestendig als de mindere versie van waterdicht. Met een smartphone die waterdicht is kun je bellen onder de douche en foto’s maken onder water. Met een smartphone die waterbestendig is, zoals de iPhone 8, blijft dit beperkt tot kort bellen in de regen. Ook een glas drinken dat per ongeluk over het toestel valt, zal de iPhone 8 wel overleven.

iPhone 8 IP67-gecertificeerd

De iPhone 8 is IP67-gecertificeerd. De IP-code geeft aan in welke mate de iPhone 8 waterdicht is. Deze code bestaat uit twee getallen, waarbij het eerste getal van 0 tot 6 loopt. Het geeft de mate van stofdichtheid aan en de iPhone 8 is dus volledig stofdicht. Het tweede getal loopt van 0 tot 9 en geeft de mate van waterdichtheid aan. In het geval van de iPhone 8 is dat dompeldicht en dus waterbestendig. Dit is door Apple getest onder gecontroleerde omstandigheden op een diepte van 1 meter voor een duur van 30 minuten.

iPhone 8 gebruiken tijdens regen

Let op met vloeistoffen

In theorie zou de iPhone 8 een plons in de toiletpot wel moeten overleven en ook bellen in de regen moet geen probleem zijn. Toch raden we je aan om op te passen met vloeistoffen, omdat vloeistoffen en elektronica niet goed samen gaan. Apple vergoedt waterschade dan ook niet en ook bij Forza valt dit buiten de garantie. Wij kunnen namelijk niet garanderen dat de iPhone 8 waterdicht / waterbestendig is, want we hebben het toestel geopend tijdens ons refurbishment-proces.

iPhone 8 op waterschade controleren

Heb je een ongelukje gehad en is de iPhone 8 toch nat geworden? De iPhone 8 heeft een vloeistofschade-indicator, die rood kleurt op het moment dat het toestel waterschade aan de binnenkant heeft. Met een vergrootglas is deze indicator te bekijken. Wat vervolgens te doen bij waterschade?

  • Zet uit en verwijder alle accessoires
  • Maak de buitenkant droog met een pluisvrije doek
  • Laat water uit je toestel lopen
  • Breng naar een reparateur

iPhone 8 vloeistof-indicator

Conclusie iPhone 8 waterdicht

De iPhone 8 is niet volledig waterdicht, wél waterbestendig. Het toestel kan dus in beperkte mate tegen vloeistoffen, al raden we aan hier voorzichtig mee te zijn. Apple vergoedt schade die door vloeistoffen is ontstaan niet. Ook Forza vergoedt dat niet, omdat de waterdichtheid- en bestendigheid bij een refurbished iPhone nooit gegarandeerd kan worden.

iphone 8
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?