iPhone SE 2020 vs iPhone X, wat is het verschil?

iPhone SE 2020 vs iPhone X, wat is het verschil?

Toen Apple in 2017 de iPhone X introduceerde, werden er in één keer enorm veel innovaties doorgevoerd. Het was de eerste iPhone met Face ID, de eerste met een toestel-vullend OLED-scherm en de eerste met roestvrijstalen randen. Het destijds dure toestel is nog altijd even goed en behoorlijk in prijs gedaald. Hoewel dit een verleidelijke optie is voor wie op zoek is naar een goedkope iPhone, heeft Apple in 2020 ook de iPhone SE 2020 geïntroduceerd. Het is een echte budget-iPhone-kampioen dus welk toestel moet je kiezen? Het verschil tussen de iPhone X en SE 2020 lees je hier.


Uiterlijk verschil iPhone X en SE 2020

Uiterlijk verschil iPhone X en SE 2020

De iPhone SE 2020 refurbished is compact vormgegeven, heeft een 4.7-inch (11.75 cm) beeldscherm en beschikt over een fysieke thuisknop. De achterkant is gemaakt van glas en de toestelranden zijn van aluminium. Dit uiterlijk is nagenoeg een kopie van oudere iPhones. We kunnen dus wel spreken van een iconisch, oud en vertrouwd design. Hoe anders is dat bij de iPhone X refurbished. Bij dit toestel is het design in een nieuw jasje gestoken. Het toestel is een stuk groter, beschikt over een 5.8-inch (14.50 cm) toestel-vullend beeldscherm en heeft toestelranden van stevig roestvrijstaal. Dit premium design is bij de iPhone X voor het eerst geïntroduceerd en hiermee is een nieuwe standaard gezet. Het toestel is verkrijgbaar in de bekende Apple-kleuren Space Grey en Zilver.

iPhone SE 2020 vs iPhone X beeldscherm

iPhone SE 2020 vs iPhone X beeldscherm

De iPhone SE 2020 refurbished is compact vormgegeven, heeft een 4.7-inch (11.75 cm) beeldscherm en beschikt over een fysieke thuisknop. De achterkant is gemaakt van glas en de toestelranden zijn van aluminium. Dit uiterlijk is nagenoeg een kopie van oudere iPhones. We kunnen dus wel spreken van een iconisch, oud en vertrouwd design. Dat is een groot verschil ten opzichte van de iPhone X refurbished. Bij dit toestel is het design in een nieuw jasje gestoken. Het toestel is een stuk groter, beschikt over een 5.8-inch (14.50 cm) toestel-vullend beeldscherm en heeft toestelranden van stevig roestvrijstaal. Dit premium design is bij de iPhone X voor het eerst geïntroduceerd en hiermee is een nieuwe standaard gezet.

Snelheidsverschil iPhone X en SE 2020

Als je snelheid en accuduur enorm belangrijk vindt, moet je bij de SE 2020 zijn. Dit kleine toestel is namelijk een grote krachtpatser en heeft een lange accuduur. Dat komt door de zuinige en krachtige A13-chip, die óók verwerkt zit in de iPhone 11 (Pro). Het snelheidsverschil tussen de iPhone X en SE 2020 is nihil bij alledaagse taken. Tegen zwaardere taken als Augmented Reality en grafische games is de iPhone SE 2020 beter opgewassen. Indien je dit niet vaak doet, volstaat de iPhone X óók prima. Je neemt dan ook genoegen met een batterij die ongeveer een uurtje minder lang meegaat.

Cameraverschil iPhone X en SE 2020

Animoji

De iPhone X heeft een dubbele 12-megapixel camera aan de achterkant: een groothoek- en een telelens. Met de groothoeklens maak je mooie 12-megapixel (portret) foto’s en 4K-video’s. Met de telelens kun je tot 10x digitaal inzoomen zonder verlies van kwaliteit. Dat is handig als je objecten ver weg scherp op beeld wilt vastleggen. Ook werd Animoji bij de iPhone X geïntroduceerd. Via de frontcamera kun je emoji’s maken die jouw gezichtsuitdrukkingen en bewegingen overnemen. De iPhone SE camera kan niet 10x digitaal inzoomen, want de telelens ontbreekt. Wél heeft dit toestel de beste single camera op een iPhone! Het toestel is van hele goede en slimme camerasoftware-software voorzien. Hierdoor kun je met één druk op de knop uitstekende 12-megapixel (portret) foto’s en 4K-video’s maken. De iPhone SE 2020 heeft dan maar één camera, maar doet wat camerafuncties en kwaliteit betreft absoluut niet onder voor de iPhone X.

Software-ondersteuning iPhone SE 2020 vs iPhone X

Apple biedt gemiddeld vijf jaar software-ondersteuning aan iPhones. Na deze periode krijgt de iPhone alléén nog beveiligingsupdates en kun je apps niet meer updaten. Functies vallen dus langzaam uit. De iPhone X, uitgebracht in 2017, valt naar verwachting in september 2023 uit de software-ondersteuning. Bij de iPhone SE 2020 is dat drie jaar later, omdat dit toestel jonger is. Zoek je een toestel voor de lange termijn, dan is een recent toestel altijd beter geschikt.

Beveiligingsverschil iPhone SE 2020 vs iPhone X

Beveiligingsverschil iPhone SE 2020 vs iPhone X

De iPhone SE 2020 is vormgegeven conform het oude design. Je ontgrendelt het toestel dan ook via de thuisknop met vingerafdrukscanner, ook wel Touch ID genoemd. Bij de iPhone X ontbreekt de thuisknop. Dit toestel moet je ontgrendelen met Face ID. Door er simpelweg naar te kijken dus.

Ons advies

iPhone X kopen, een goede keuze als je:

  • de beste kijkervaring wilt op een OLED-scherm
  • het eigentijdse design je voorkeur heeft
  • de iPhone wilt ontgrendelen met Face ID
  • een iPhone zoekt voor de komende 2 jaar

iPhone SE 2020 kopen, een goede keuze als je:

  • het scherm volledig met je duim wilt bedienen
  • snelheid en accuduur enorm belangrijk vindt
  • een iPhone zoekt voor de komende 4 jaar

Refurbished al overwogen?

Heb je al eens overwogen om een refurbished iPhone bij Forza aan te schaffen? Het verschil tussen een refurbished iPhone X en SE 2020 en een nieuwe variant, is uitsluitend zichtbaar aan de buitenkant. Van binnen is elk refurbished toestel 100% functioneel en evenaart het de kwaliteit van nieuw. Wel kun je tot 60% besparen én krijg je er 2 jaar garantie en gratis laadaccessoires bij. En indien je kiest voor de uiterlijke productcondities licht gebruikt of zichtbaar gebruikt, dan voegen wij gratis een beschermhoes en screenprotector toe aan je bestelling!

Bekijk iPhone X Bekijk iPhone SE 2020

verschillen overeenkomsten iphone x iphone se 2020
← Vorige Volgende →