Alles over iPhone XR: specs en info

16 Oktober 2020 - 5 minuten read time
Alles over iPhone XR: specs en info

De iPhone XR is hét instapmodel van Apple uit 2018. Met de keuze uit zes vrolijke kleuren en een enorm goede prijs-kwaliteitverhouding is de iPhone XR populair bij een hele grote groep mensen. En dankzij de goede specs kan hij zich nog meten met de high-end toestellen ook! Wat je in huis haalt met de refurbished iPhone XR lees je hier.


In dit artikel

iPhone XR: budgetvariant van de iPhone XS

De iPhone XR is niet echt een opvolger van een bepaald toestel, maar is de budgetgerichte versie van de iPhone XS. Beide iPhones zijn tegelijkertijd uitgebracht in 2018. Apple heeft bij de iPhone XR enkele kleine concessies gedaan en zo zijn ze erin geslaagd om een toptoestel uit te brengen die heel goed betaalbaar is. Het mag dan wel een instapmodel/budgetvariant zijn, toch heeft de refurbished iPhone XR zo zijn voordelen ten opzichte van zijn luxer uitgevoerde broer:

  • Een iets groter beeldscherm van 6.1 inch
  • Verkrijgbaar in zes vrolijke kleuren
  • Nét zo krachtig en snel dankzij de A12-chip
  • Een hele goede prijs-kwaliteitverhouding

iPhone XR: design

Kleuren iPhone XR

Design

iPhone XR

Lengte 150.9 mm
Breedte 75.7 mm
Dikte 8.3 mm
Gewicht 194 gram
Afwerking achterkant Glas
Afwerking behuizing Aluminium
Beschikbare kleuren Black, White, Blue, Yellow, Coral, Red

De refurbished iPhone XR is een middelgroot toestel met een glazen achterkant. Geschikt voor draadloos opladen dus! De randen zijn afgewerkt met aluminium. Een groot pluspunt is dat je dit toestel in zes verschillende kleuren kunt kopen. Black, White, Yellow en Red zien we ook bij andere iPhones terug. Unieke kleuren die alleen de iPhone XR heeft zijn Blue en Coral.

iPhone XR: beeldscherm

Beeldscherm

iPhone XR

Type Liquid Retina LCD
Diagonaal in inch 6.1 inch
Diagonaal in cm 15.25 cm
Resolutie 1792 X 828 pixels
Pixels per inch 326
Nieuwe eigenschap Haptic Touch

De iPhone XR heeft een 6.1 inch (15.25 cm) beeldschermdiagonaal. Het beeldscherm is gemaakt van LCD en wordt door Apple ‘Liquid Retina’ genoemd. Dit is de marketingterm die aanduidt dat het beeldscherm de hoogste kwaliteit LCD heeft. Ten opzichte van het normale LCD heeft het Liquid Retina display van Apple een hogere verversingssnelheid en reageert het sneller op aanrakingen. Dat zorgt voor een hele soepele gebruikservaring. De refurbished iPhone XR beschikt als eerste iPhone over Apple's Liquid Retina-display!

Ook beschikt de iPhone XR als eerste toestel over Haptic Touch. Dit is een techniek waarbij je een app-icoon of knop (van de zaklamp bijvoorbeeld) langer ingedrukt kunt houden voor snelfuncties. Hierdoor krijg je een bepaalde taak in minder handelingen gedaan. Eerdere toestellen hebben een soortgelijke functie (3D Touch), maar de sensor die daarvoor nodig is neemt meer kostbare ruimte in beslag. 

iPhone XR: snelheid

Snelheid

iPhone XR

Processor A12 bionic
Aantal kernen 6
Werkgeheugen 3GB

Alles wat je met de iPhone XR doet, wordt grotendeels mogelijk gemaakt door de A12 chip. Deze is 15% sneller dan de A11-chip die in de iPhone X zit! De chip heeft 6 kernen: 2 hoofdkernen en 4 kleinere kernen. Zo kunnen zware taken van de lichte taken gescheiden worden en worden alleen de kernen ingeschakeld die nodig zijn om een bepaalde taak gedaan te krijgen. De iPhone XR is dus altijd snel en daarnaast is het ook nog eens goed voor de accuduur. Daarnaast heeft het toestel 3GB accuduur. Of je nu Augmented Reality wilt ervaren, een game vol graphics wilt spelen of meerdere apps tegelijkertijd wilt gebruiken: met de iPhone XR krijg je het snel voor elkaar!

iPhone XR: batterij

Batterij

iPhone XR

Capaciteit 2700 mAh
Accuduur 21 uur
Accuduur internetten via wifi 13 uur
Accuduur internetten via 4G 10 uur
Laadtijd van 0% naar 100% 3 uur en 15 minuten
Procent vol na 30 minuten 18%
Standaard oplader 5 Watt
Geschikt voor draadloos laden ✔️
Geschikt voor snelladen ✔️

De iPhone XR-batterij heeft een capaciteit van 2700 mAh. Dat is zelfs iets groter dan de batterij van de iPhone XS, al gaat de iPhone XS al met al iets langer mee. Het LCD-beeldscherm van de iPhone XR vergt namelijk iets meer van de accu dan het OLED-beeldscherm van de iPhone XS. Natuurlijk is de accuduur óók afhankelijk van hoe intensief je het toestel gebruikt. De iPhone XR kun je draadloos opladen, snelladen én normaal opladen. Koop je de iPhone XR refurbished bij Forza, dan krijg je de standaard 5 Watt oplader gratis meegeleverd, die MFi-gecertificeerd is.

iPhone XR: frontcamera

Frontcamera

iPhone XR

Resolutie 7 megapixel
Videoresolutie 1080p Full HD
Unieke eigenschap

De iPhone XR beschikt net als de meeste iPhones over een 7 megapixel frontcamera. Deze frontcamera is identiek aan de frontcamera van de iPhone XS. Met de iPhone XR frontcamera maak je dus uitstekende foto´s met diepte-effect (Portretmodus). Ook kun je indien gewenst gebruik maken van Smart HDR. Hierbij worden 9 foto’s gemaakt en de software combineert automatisch de mooiste elementen voor het beste eindresultaat. Filmen kan de camera in Full HD, waardoor de kwaliteit van videobelgesprekken simpelweg goed is.

iPhone XR: camera

Camera iPhone XR

Camera

iPhone XR

Resolutie 12 megapixel
Soort camera Groothoek
Videoresolutie 4K
Unieke eigenschap Beste enkele camera op een iPhone

De iPhone XR is een instapmodel iPhone. Ten opzichte van de high-end toestellen beschikt de iPhone XR over (slechts) één camera van 12 megapixel. Dit is een groothoeklens die tóch lekker veelzijdig is. Het is zelfs de beste enkele camera op een iPhone! Als het gaat om belichting, kleur, detail en ruisonderdrukking maakt de camera van de iPhone XR hele mooie foto’s. Omdat de iPhone XR geen telelens heeft, zal de kwaliteit van foto’s van objecten ver weg wat minder zijn. Gelukkig is er altijd de camerasoftware nog die automatisch hele mooie correcties kan doorvoeren.

iPhone XR: waterbestendigheid

Waterbestendigheid

iPhone XR

Classificatie IP67
Waterdicht
Waterbestendig ✔️

De iPhone XR is waterbestendig. Als je even belt in een regenbui of wat drinken morst, zal dit toestel het wel overleven. Wat alleen niet gaat, is de iPhone XR mee het zwembad innemen. Ook is het nog maar de vraag of dit toestel een plons in de WC pot overleeft. Let dus op met vloeistoffen, want schade die hierdoor ontstaat worden bij Forza én Apple niet vergoed!

iPhone XR: ontgrendelen

Ontgrendelen

iPhone XR

Face ID ✔️
Touch ID

De iPhone XR kun je ontgrendelen door er simpelweg naar te kijken. In de notch, de zwarte inkeping aan de voorkant, zitten sensoren die je gezicht scannen en herkennen. Ze herkennen je gezicht ook wanneer je bijvoorbeeld een zonnebril, sjaal of hoed draagt. Ook zijn de sensoren niet te foppen met een foto, omdat ze gezichtscontouren herkennen. Face ID is dan ook de veiligste, snelste en eenvoudigste manier van ontgrendelen en maakt de vingerafdrukscanner overbodig.

iPhone XR: iOS-ondersteuning

iOS-ondersteuning

iPhone XS

iOS-versie iOS 14 (actueel)
Te updaten tot iOS 17 (2023)

Met een gemiddelde software-ondersteuning van 5 jaar doet Apple het veel beter dan Android, die toestellen gemiddeld 2 jaar ondersteunt. Bij de introductie in 2018 draaide de iPhone XR op iOS 12 en inmiddels zijn we bij iOS 14 aanbeland. Verwacht wordt dat het toestel tot en met iOS 17 (2023) wordt bijgewerkt, al kan het zomaar mogelijk zijn dat de iPhone XR nóg een jaartje langer mee gaat. De krachtige specs van de iPhone XR zullen het in ieder geval toelaten. Dit toestel is hoe dan ook een goede keuze voor iemand die lang met zijn/haar toestel wil doen.

iPhone XR refurbished kopen

Als instapmodel en budget-gerichte iPhone doet de iPhone XR maar héél weinig onder voor Apple’s vlaggenschepen. De concessies die Apple heeft gedaan (een iets minder stevige behuizing, een iets minder goed beeldscherm en een enkele camera) maken het toestel heel betaalbaar. En door de keuze uit zes vrolijke kleuren is het toestel enorm populair. Het was zelfs het best verkochte instapmodel smartphone van 2019! Bij Forza kun je de iPhone XR refurbished kopen. Bij Forza is refurbished 100% technisch functioneel, tot 60% voordeliger dan nieuw en daarnaast ontvang je 36 maanden garantie (sinds 1 juni 2023) én gratis nieuwe laadaccessoires. Een betrouwbare en betaalbare keuze dus!

Bekijk refurbished iPhone XR

Alternatief voor de iPhone XR

Als je een vergelijkend toestel zoekt die nóg minder kost dan de iPhone XR, is de iPhone X uit 2017 een uitstekend alternatief. Dit toestel is een jaar eerder uitgebracht en is hierdoor nét iets minder snel en wordt ook één jaartje minder door Apple’s software ondersteund. Wat je er dan weer wel voor terug krijgt zijn een haarscherp OLED-beeldscherm en een dubbele 12 megapixel camera.

iphone xr iphone
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?