iPhone XS afmetingen: wat zijn ze?

iPhone XS afmetingen: wat zijn ze?

De iPhone XS refurbished is een krachtpatser. Vergeleken met de iPhone 12, iPhone 11 en iPhone XR is het een van de kleinere modellen in de iPhone-reeks. Maar voor dit formaat past er verrassend veel goede hardware in dit toestel. De vraag is echter, wat zijn de afmetingen van deze krachtpatser? Wij geven je antwoord op die vraag en behandelen de iPhone XS afmetingen!


iPhone XS afmetingen

De iPhone XS refurbished is uitgebracht in 2018. Het is het tweede toestel van Apple met het notch-scherm. Dit toestel heeft anno nu een gemiddeld formaat. De iPhone XS-afmetingen zijn met zijn ronde randen, een lengte van 143,6 mm, een breedte van 70,9 mm en een dikte van 7,7 mm, handzaam te noemen.

 

Formaat

iPhone XS

Lengte 143.6 mm
Breedte 70.9 mm
Dikte 7.7 mm
Gewicht 177 gram
Schermdiagonaal 5.8 inch
 

iPhone X en iPhone XS

Afmetingen vrijwel identiek aan zijn voorganger

Hierover kunnen we kort en krachtig zijn: het formaat en de lengte van de iPhone XS zijn identiek aan de iPhone X. In 2017 lanceerde Apple, naast de iPhone 8 en iPhone 8 Plus, ook de iPhone X. Dit toestel was het boegbeeld van 10 jaar iPhone. Aangezien de eerste iPhone 10 jaar geleden, in 2007, gelanceerd werd, besloot Apple om een complete redesign te ondergaan met zijn nieuwe iPhone. De iPhone XS is qua uiterlijk identiek aan de iPhone X uit 2017. Hiermee behoudt het zijn vertrouwde grootte en uiterlijke kenmerken. Zo heeft deze iPhone XS dus een schermformaat van 5,8 inch en heeft het dezelfde kenmerkende notch. In deze notch zitten verschillende sensoren, waaronder Face ID. Met Face ID kun je iPhone XS ontgrendelen. De iPhone XS onderscheidt zich vooral onder de motorkap, met sublieme specificaties. Een punt waar ze wel in verschillen is het gewicht. De iPhone XS weegt namelijk 177 gram, waar de iPhone X 174 gram weegt. Daarnaast is de iPhone XS ook beschikbaar in de kleur ‘goud’. In dit artikel lees je meer over de verschillen tussen de iPhone X en de iPhone XS.

iPhone XS grootte

iPhone XS formaat vergelijkbaar met iPhone 8

Hoewel de iPhone XS (5.8 inch) een groter scherm heeft dan de iPhone 8 (4,7 inch), doen ze qua formaat niet veel van elkaar onder. Als je beide toestellen naast elkaar legt, zie je dat je met de iPhone XS nét een groter toestel in handen hebt. Maar de verschillen zijn relatief nihil. Dit zit als volgt: de iPhone XS heeft meer ‘touchscreen’ dan de voorkant dan de iPhone 8. De iPhone 8 heeft namelijk nog een thuisknop met vingerafdrukscanner die een groot deel van het scherm in beslag neemt. Omdat Apple de symmetrie wil bewaken, heb je ook aan de bovenkant van het iPhone 8 scherm even veel ruimte als onder. Door deze symmetrie ziet het toestel er enerzijds nog steeds mooi uit, maar anderzijds is het inefficiënt, als je kijkt naar de iPhone XS. Met de iPhone XS heb je, dankzij de notch, veel meer scherm. Hierdoor zie je films en foto’s nog beter, terwijl het formaat in je handen bijna hetzelfde blijft. Hierdoor is de iPhone XS nog steeds handzaam. Apple heeft de speaker, de camera en nog een aantal andere sensoren in de notch verstopt, en heeft afscheid genomen van de fysieke home button. Vanaf dit model bestuur je de iPhone middels het uitvoeren van bepaalde bewegingen met je vinger. Tot slot heeft de iPhone XS een OLED-scherm, ook wel Super Retina genoemd. Dankzij dit Super Retina-scherm is een buigzame schermafwerking strak op de rand mogelijk. De iPhone 8 heeft een LCD-scherm, wat niet buigzaam is, en heeft hierdoor ook een grote schermrand.

iPhone XS schermlengte

Conclusie

10 jaar Apple iPhone heeft geleid tot een compleet nieuw design met de iPhone X in 2017. Apple heeft deze lijn doorgetrokken met de iPhone XS in 2018. De iPhone XS houdt met zijn ronden randen prettig vast. Je hebt de vertrouwde afmetingen van de iPhone X. Vergeleken met de iPhone 6, 7 en 8 krijg je met de iPhone XS een stuk meer scherm waarmee je je leuke familiefoto’s kan laten zien aan anderen. Daarnaast worden je films en series op een groter scherm afgespeeld, wat het kijkgenot vergroot.

iPhone XS refurbished kopen

Deze refurbished iPhone koop je schrikbarend goedkoop bij Forza, dus neem vooral een kijkje in ons assortiment. Het toestel is op 50 punten gecontroleerd en bovendien heb je twee jaar garantie. Daarnaast dragen wij met trots het keurmerk Refurbished, waardoor je verzekerd bent van de beste refurbished kwaliteit die de markt te bieden heeft. Heeft u twijfels over het aanschaffen van een refurbished iPhone? Neem dan contact met ons op! Zondag t/m vrijdag vóór 22:30 uur besteld? Morgen in huis!

iphone xs
← Vorige Volgende →