iPhone XS scherm: voor de tweede keer 5.8-inch OLED

02 November 2021 - read time
iPhone XS scherm: voor de tweede keer 5.8-inch OLED

De iPhone XS is uitgebracht in 2018 als opvolger van de iPhone X. Net als zijn voorganger heeft ook de iPhone XS een prachtig OLED-scherm. Het is de tweede iPhone die dat heeft en dat betekent diepe zwarttinten, grote kleurcontrasten, een gedetailleerde weergave en meer.


iPhone XS scherm, 5.8-inch groot

Apple bestaat al een tijdje. Toch duurde het even voordat het bedrijf een iPhone uitrustte met een OLED-scherm. Tien jaar duurde dat om precies te zijn. De iPhone X, het jubileumtoestel, had voor het eerst een OLED-scherm en een jaar later werd ook de iPhone XS refurbished hiervan voorzien. Het scherm heeft een grootte van 5.8-inch (14.50 cm) en bedekt de gehele voorkant. Dat betekent dus géén thuisknop met vingerafdrukscanner meer, maar een zwarte inkeping met camera’s voor Face ID ontgrendeling.

458 pixels per inch

Bij het OLED-scherm van de iPhone XS heeft Apple 458 pixels per inch op elkaar gepropt. Dat is voor 2.54 x 2.54 cm enorm veel. Zo’n hoge pixeldichtheid levert dan ook een hoge beeldscherm resolutie op van 2436 X 1125 pixels. Dat zorgt voor een scherpe weergave waarbij je kleine details en lettertjes altijd goed kunt zien. Ter vergelijking: de goedkopere iPhone XR heeft een LCD-scherm met maar 326 pixels per inch.

Zwart en kleurrijk iPhone XS OLED-scherm

OLED: Perfect zwart, natuurgetrouwe kleuren

Het OLED-scherm van de iPhone XS bestaat uit duizenden losse pixels die elk individueel aan- en uitgezet kunnen worden. De kleur zwart kan hierdoor perfect getoond worden, omdat de pixel simpelweg uitstaat. Als je een game speelt of een film kijkt op de iPhone XS, zie je zelfs veel details in donkere, schaduwrijke scenes. Daarnaast geniet je door de individueel oplichtende pixels van een bijzonder helder beeld dat kleuren natuurgetrouw laat zien.

iPhone XS scherm met True Tone

Over een helder beeld gesproken: het iPhone XS scherm beschikt over de True Tone-functie. Deze functie corrigeert de helderheid en kleuren. Zo kijk je in elke situatie naar dezelfde mooie kleuren en staat het scherm altijd fel genoeg. Deze functie kan er wel voor zorgen dat de batterij van je iPhone XS sneller leegloopt.

iPhone XS scherm met 3D Touch

3D Touch, een handige functie

5.8-inch is een fijne doorsnee grootte die voor veel overzicht en bedieningsruimte zorgt. De iPhone XS kun je slimmer bedienen met 3D Touch. Door harder op het scherm te drukken, laten apps een rij snelfuncties zien. 3D Touch brengt je in minder stappen bij de functie waar je uiteindelijk wilt zijn. Snel en effectief dus!

iPhone XS refurbished kopen

Ben je op zoek naar een nieuwe iPhone? Het goede 5.8-inch OLED-scherm is één van de redenen om voor de iPhone XS te kiezen. Het scherm is lekker groot, biedt veel bedieningsruimte en overzicht en leent zich perfect voor het kijken naar series en het spelen van spellen. Ook vanwege de prijs kies je voor dit toestel, want als refurbished iPhone is de iPhone XS schrikbarend scherp geprijsd. Daarnaast krijg je er 3 jaar garantie (sinds 1 juni 2023) en gratis nieuwe laadaccessoires bij. Bestel je zondag t/m vrijdag vóór 22:30 uur? Dan geniet je morgen al van de premium iPhone XS met een prachtig OLED-scherm!

iphone xs beeldscherm
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?