iPhone XS batterij, een ware krachtpee

06 December 2021 - read time
iPhone XS batterij, een ware krachtpee

De hele dag appen, muziek luisteren en films kijken. Het kan met de iPhone XS. De iPhone XS batterij capaciteit is relatief groot en in combinatie met de nieuwe zuinige A12 Bionic chip gaat de iPhone XS gerust een dag mee. In dit blogartikel gaan we verder in detail over de accu van de iPhone XS en behandelen we verschillende scenario’s waarin een lange accuduur goed van pas komt. Ook leggen we je kort uit hoe je kan besparen op de batterij capaciteit van de iPhone XS.


Wat is de iPhone XS batterij capaciteit?

De iPhone XS batterij capaciteit bedraagt 2658 mAh. Dit komt erop neer dat je iPhone XS bij normaal gebruik een dag meegaat. Maar staar je niet te veel blind op de getallen: een grote batterij capaciteit zegt niet altijd alles. De batterijduur van je iPhone is namelijk afhankelijk van meerdere factoren. De kleinere iPhone SE 2020 kan bijvoorbeeld met een kleinere accu toch vrijwel even lang meegaan als de grotere iPhone XS Een grotere telefoon heeft namelijk ook meer energie nodig. De grotere accu moet bijvoorbeeld meer ‘scherm’ en meer pixels actief houden.

Een iPhone voor de reiziger

De iPhone XS is hét toestel voor de reiziger. Naast de krachtige accu kunnen treinreizigers ook ook door het compacte handzame formaat urenlang muziek luisteren, filmpjes kijken en gamen op groot scherm. De afmetingen van de iPhone XS lenen zich hier perfect voor. Automobilisten kunnen zonder problemen urenlang navigeren met de iPhone XS. Het OLED-scherm dat gebruikt wordt in de iPhone XS is daarnaast ook bevorderlijk voor een langere accuduur. Dankzij de techniek achter OLED worden er, bij zwarte kleuren, pixels ‘uitgezet’. Op die manier is zwart dus ook echt zwart, maar tegelijkertijd verbruik je ook minder batterij omdat die pixels niet ‘aan’ staan.

iPhone navigatie

Hoe bespaar je batterij op de iPhone XS?

Hoewel de iPhone XS batterij een echte krachtpee is, zijn er altijd momenten dat er geen oplaadplekken in de buurt zijn. Dan wil je gewoon onnodig batterijverbruik besparen. Hier zijn verschillende manieren voor:

  1. Maak gebruik van donkere modus
  2. Zet de energiebesparingsmodus aan
  3. Zet automatisch verversen uit
  4. Zet automatische locatievoorzieningen uit

Donkere modus zorgt er voor dat alle lichte en witte kleuren omgezet worden naar donkere en zwarte kleuren. Dit is niet alleen prettiger voor je ogen, maar het verbruikt ook minder van je accu. Hierdoor kun je dus langer productief zijn op één lading. Naast donkere modus, kun je ook gebruik maken van de energiebesparingsmodus. Hierdoor worden minder essentiële taken gedempt, zoals irrelevante pushmeldingen. Ook dit scheelt in batterijverbruik. In het blogartikel over iPhones waarbij de batterij snel leegloopt leggen we je stap voor stap uit hoe je op je batterijcapaciteit kan besparen.

Donkere modus op iPhone

iPhone XS refurbished kopen

Twijfel je over het aanschaffen van een refurbished iPhone? Bij Forza Refurbished worden iPhones op tientallen punten gecontroleerd door erkende software en ervaren technici. Mede hierdoor dragen wij met trots het keurmerk Refurbished. Mocht je toch nog vragen of bedenkingen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Onze servicedesk staat voor jou klaar om al je vragen te beantwoorden.

iphone xs
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €10,- korting!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €10,- korting!
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?