iPhone XS chip, de snelle schakel

02 December 2021 - read time
iPhone XS chip, de snelle schakel

De iPhone XS refurbished is het premium vlaggenschip van Apple uit 2018. Het model staat bekend om zijn vlotte prestaties en is een ware snelheidsduivel. Dit komt door de krachtige chip die zich onder de motorkap schuilhoudt. Maar wat is de naam van de iPhone XS chip? En wat zijn de andere voordelen van deze chip naast de snelheid? In dit blog geven wij antwoord op deze vragen.


Hoe heet de iPhone XS chip?

In de iPhone XS schuilt een A12 Bionic chip. Het is Apple’s eerste 7 nanometer chip en wordt beschreven als de "de slimste, krachtigste chip ooit in een smartphone." En dat kan best kloppen. Zonder te veel in detail te treden is de chip 50% sneller dan de A11 chip en ook significant energiezuiniger. En als klap op de vuurpijl bezit deze iPhone XS chip ook nog eens over een verbeterde Neural Engine. Ontgrendeling door middel van Face ID zal sneller verlopen. De Neural Engine die actief is in de iPhone XS processor zorgt ervoor dat Artificial Intelligence taken soepeler verlopen. Artificial Intelligence betekent ‘kunstmatige intelligentie’ en het houdt in dat je iPhone XS bepaalde handelingen van jou als gebruiker beter kan interpreteren en zelfs voorspellen. Dit zorgt er ook voor dat je iPhone XS in de toekomst bepaalde persoonlijke aanbevelingen kan doen. Dat klinkt natuurlijk nog vrij abstract, dus daarom geven je een praktisch voorbeeld.

Siri

Nooit meer onverwachts in de file

Stel je voor: je rijdt maandag t/m vrijdag om 8:00 uur naar je werk en om 17:00 uur weer naar huis. De iPhone XS chip herkent dit patroon en zal het rond deze twee tijdstippen een push-melding geven over mogelijke files op jouw route. De iPhone verwacht namelijk dat je weer dezelfde handeling gaat uitvoeren, dus wordt daar op ingespeeld. Als je dit vervelend vindt, kun je dit natuurlijk ook uitzetten.

Kleurrijke kiekjes schieten zonder vertraging

De iPhone XS kan dankzij A12 Bionic betere fotokwaliteit leveren door de Smart HDR techniek. Dit zit als volgt. Bij het opstarten van de camera gaat de camera app direct op de achtergrond meerdere foto’s maken. Hier merk je niks van en dit is dus mogelijk dankzij de nieuwe iPhone XS chip. Je iPhone XS zal dankzij deze techniek in de iPhone XS chip, zonder vertraging, per direct een foto maken wanneer je de sluiterknop vasthoudt. Het grote voordeel is dat je vrij snel het perfecte plaatje kan schieten. Daarnaast brengt deze techniek in de iPhone XS processor nog een ander voordeel met zich mee. De belichting van een foto wordt hierdoor namelijk verbeterd. Doordat er dus door de iPhone XS chip meerdere foto’s op de achtergrond worden gemaakt, de zogenaamde ‘interframes’, kiest de camera de beste frames uit en voegt ze samen toe tot één foto. Dit resulteert in meer zichtbare details bij overbelichte en donkere gedeeltes in een foto.

Smart HDR

Welke devices hebben een A12 Bionic chip?

De A12 Bionic chip is, naast de iPhone XS, ook aanwezig in de volgende devices:

  • iPhone XS Max
  • iPhone XR
  • iPad Air 2019
  • iPad mini 5
  • iPad 2020

iPhone XS refurbished kopen

Een refurbished iPhone koop je zeer voordelig bij Forza Refurbished. Twijfel jij over het aanschaffen van een refurbished iPhone? Bij Forza Refurbished worden iPhones op tientallen punten gecontroleerd door gepatenteerde software en ervaren technici. Bovendien dragen wij het keurmerk Refurbished en ben je verzekerd van drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023). Zondag t/m vrijdag vóór 22:30 uur besteld? Morgen in huis!

iphone xs
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €10,- korting!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €10,- korting!
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?