Is de iPhone XS in 2024 nog bruikbaar?

14 April 2022 - read time
Is de iPhone XS in 2024 nog bruikbaar?

Laatste update: 26-03-2024

De iPhone XS is het iPhone-vlaggenschip van Apple uit 2018. De refurbished iPhone gaat dus al bijna 4 jaar mee en daarom is het tijd om jezelf af te vragen of de iPhone XS nog bruikbaar is in 2024. In dit blog geven we antwoord op die vraag en vertellen we je ook hoe lang de iPhone XS nog ondersteund wordt.


iOS 15, iOS 16, iOS 17 én iOS 18 ondersteuning

De iPhone XS refurbished krijgt minimaal 6 software-updates en de kans is reëel dat Apple er nog een jaar software-ondersteuning achteraan plakt. In september 2023 werd de iPhone XS geüpdatet naar iOS 17. In september 2024 krijgt dit model waarschijnlijk zijn laatste software-update naar iOS 18. Dit betekent dat je de iPhone XS tot en met september 2025 onbezorgd kan gebruiken met de meest recente functionaliteiten. En met de iPhone XS refurbished van Forza is dit nog een voordelige keuze ook!

Nog steeds een snelheidsduivel

Anno 2024 is de iPhone XS nog steeds een snelheidsduivel en kan hij makkelijk meten met de vlaggenschepen van dit moment. Dat komt door de ijzersterke iPhone XS chip die Apple zelf A12 Bionic noemt. Je kan dus onbezorgd en ongestoord gamen, series streamen en Augmented Reality ervaren. Daarnaast beschikt de iPhone XS camera als eerste over een Smart HDR functie. Ondanks dat het toestel al wat ouder is, maak je er anno 2024 nog steeds mooi beeldmateriaal mee.

iPhone XS in 2024 gamen

Eerste iPhone met Dual Sim

De iPhone XS is de eerste iPhone die beschikt over Dual Sim. Dankzij Dual Sim kan de gebruiker twee simkaarten tegelijkertijd actief hebben op één iPhone. Apple noemt dit zelf eSIM, waardoor het mogelijk is om zowel een fysieke- als een digitale simkaart te plaatsen. Hierdoor kan je bijvoorbeeld werk en privé gescheiden houden. Als je dus besluit om een iPhone XS aan te schaffen in 2024, dan beschik je in ieder geval al over Dual Sim.

Conclusie

We kunnen kort zijn: de iPhone XS is in 2024 nog steeds meer dan de moeite waard. Je iPhone wordt tot en met september 2024 nog volledig ondersteund, met de mogelijkheid dat Apple hier zelfs nog een jaar aan vast plakt. Éen ding is zeker: je zult de komende jaren nog gewoon, elk jaar opnieuw, beveiligingsupdates krijgen. Daarnaast kun je nog steeds razendsnel gamen, series streamen én beschik je bovendien ook over het voordeligste iPhone-model met Dual Sim.

Refurbished iPhone XS kopen

Twijfel je nog of de iPhone XS jouw ideale toestel is? Op de pagina alles over de iPhone XS Refurbished gaan we dieper in op de fantastische kenmerken van de iPhone XS refurbished. Bij Forza krijg je standaard drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023) en worden er gratis laadaccessoires meegeleverd. We beschikken over het keurmerk Refurbished, waardoor jij verzekerd bent van de hoogste kwaliteit refurbished. En bestel je zondag of op werkdagen vóór 22:30 uur besteld? Dan heb je het toestel de volgende dag al in huis!

iphone xs
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €10,- korting!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €10,- korting!
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?