De iPhone 6S Plus en de iPhone 7 Plus: wat zijn de verschillen?

08 Oktober 2018 - 5 min read time
De iPhone 6S Plus en de iPhone 7 Plus: wat zijn de verschillen?

Laatste update: 11-01-2021

De iPhone 6S Plus uit 2015 en de iPhone 7 Plus uit 2016 hebben één groot pluspunt: ze hebben een lekker groot 5.5-inch beeldscherm. Hierdoor komen filmpjes beter tot zijn recht, kun je meer apps op het beeldscherm weergeven én heb je meer bedieningsruimte. Er zijn nog meer overeenkomsten, maar ook belangrijke verschillen. We zetten ze voor je op een rijtje.

Design: veel overeenkomsten, andere kleuren

Design

iPhone 6S Plus

iPhone 7 Plus

Formaat (LxBxH) 158.2 x 77.9 x 7.3 mm 158.2 x 77.9 x 7.3 mm
Beeldscherm LCD LCD
Beeldschermformaat 5.5-inch (13.75 cm) 5.5-inch (13.75 cm)
Behuizing Aluminium Aluminium
Kleuren Space Grey, Silver, Gold, Rose Gold Jet Black, Black, Silver, Gold, Rose Gold, Red

De iPhone 6S Plus en de iPhone 7 Plus lijken erg veel op elkaar. Beide toestellen hebben dezelfde afmetingen, hetzelfde heldere beeldscherm en een thuisknop met de Touch ID vingerafdrukscanner. De iPhone 7 Plus kun je herkennen aan de strepen op de achterkant die niet over het toestel, maar langs de toestelranden lopen. Ook heeft dit toestel een dubbele camera. Verder is de iPhone 7 Plus in andere kleuren verkrijgbaar dan de iPhone 6S Plus.

Achterkant met camera iPhone 6S Plus en iPhone 7 Plus

Camera: verbeterde camera met meer functies

Camera

iPhone 6S Plus

iPhone 7 Plus

Hoofdcamera 12-megapixel foto, 4K video 2x 12-megapixel foto, 4K video
Frontcamera 5-megapixel foto, Full HD video 5-megapixel foto, Full HD video
Groothoeklens ✔️ ✔️
Telelens ✔️

De iPhone 6S Plus is eenvoudig en van gemiddelde kwaliteit. Met de enkele 12-megapixel camera maak je 4K-video’s. Met de frontcamera zijn selfies en videobelgesprekken van gemiddelde kwaliteit. De camera’s van de iPhone 7 Plus zijn verbeterd. Zo kun je met de frontcamera in betere kwaliteit foto’s maken en beeldbellen, en vind je achterop een dubbel camerasysteem. Eén van de lenzen is een telelens. Hiermee kun je inzoomen zonder dat kwaliteit verloren gaat. Ook kun je met de iPhone 7 Plus portretfoto's maken, waarbij de twee lenzen onderscheid kunnen maken tussen voorgrond en achtergrond. Wat beide camera’s gemeen hebben is optische beeldstabilisatie, waarmee jouw foto’s en video’s minder snel bewogen zijn en onscherp worden.

Vaarwel koptelefoonaansluiting

De iPhone 6S Plus beschikt over een koptelefoonaansluiting. Hierdoor kun je oortjes of een koptelefoon direct op het toestel aansluiten als je naar muziek wilt luisteren. Bij de iPhone 7 Plus is deze aansluiting verdwenen en moet je jouw oortjes op een andere manier aansluiten. Je hebt een speciaal koppelstukje óf oortjes met een lightning-connector nodig, zodat je ze op de ingang van de oplader kunt aansluiten. Deze accessoires worden niet standaard meegeleverd.

Waterbestendig

De iPhone 7 (Plus) is het eerste toestel van Apple dat waterbestendig is. Je kunt er dus mee bellen in de regen. Ook een glas water dat over het toestel valt, zal de iPhone 7 Plus wel overleven. De iPhone 6S Plus is niet waterbestendig dus hiermee zal je voorzichtiger moeten zijn. Let sowieso op, want zowel Forza als Apple vergoedt geen schade die door vloeistoffen is ontstaan.

Conclusie

De iPhone 7 Plus is ten opzichte van zijn voorganger, de iPhone 6S Plus, iets verbeterd. De grootste upgrade is te vinden in de camera, waarmee je mooiere foto’s maakt en meer functies tot je beschikking hebt. Ook is dit toestel waterbestendig, en dus hoef je minder voorzichtig te zijn bij dagelijks gebruik. Het pluspunt van de iPhone 6S is de koptelefoonaansluiting, waardoor je geen extra accessoires hoeft aan te schaffen als je bekabeld naar muziek wilt luisteren.

verschillen overeenkomsten iphone 7 plus iphone 6s plus iphone
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?