iPhone 11 camera: deze specs zijn verbeterd.

De iPhone 11 is in 2019 uitgebracht als budgetgerichte iPhone, waarbij Apple allerminst bespaard heeft op de camera’s. Sterker nog: de iPhone 11 is op cameragebied een échte uitblinker, waarbij veel specs ten opzichte van voorgaande iPhones verbeterd zijn. Als je dus een betaalbare iPhone zoekt én goede foto’s en video’s maken enorm belangrijk vindt, is de iPhone 11 een hele goede keuze. Dit is waarom.

iPhone 11 frontcamera: 12MP foto, 4K video

Frontcamera specs

iPhone 11

Foto 12-megapixel
Video 4K
QuickTake video ✔️
Slofie ✔️
 

De specs van de iPhone 11 frontcamera zijn behoorlijk verbeterd. Voor het eerst kun je ermee fotograferen in 12-megapixel (voorheen 7-megapixel) en filmen in 4K (voorheen Full HD). Hiermee troeft de iPhone 11 alle voorgaande iPhones af. Van selfies tot videobellen: alles is nu écht in haarscherpe kwaliteit. Ook zijn er een aantal nieuwe camerafuncties op de iPhone 11 beschikbaar gekomen. Zo kun je slomotion video’s van jezelf maken (Slofie) en foto’s maken terwijl je aan het filmen bent (QuickTake).

iPhone 11 fotocamera: veel nieuwe functies

Fotocamera specs

iPhone 11

Groothoek 12-megapixel
Ultragroothoek 12-megapixel
Nachtmodus ✔️
QuickTake video ✔️
 

Apple heeft meerdere budgetgerichte toestellen uitgebracht, waaronder de iPhone 11. Uniek aan dit toestel is dat er niet één, maar twee camera’s aanwezig zijn. Ook heeft Apple de camerasoftware onder handen genomen. Samen zorgt dat ervoor dat er veel nieuwe camerafuncties op de iPhone 11 beschikbaar zijn gekomen. Zo kun je met de nieuwe ultragroothoeklens foto’s maken met een gezichtsveld van 120 graden. Weidse landschappen, grote groepen en complete gebouwen leg je zo eenvoudig op beeld vast.

Ultragroothoek iPhone 11 camera

Ook heeft de iPhone 11 voor het eerst een échte Nachtmodus, waarbij de camera kan vaststellen dat er weinig omgevingslicht aanwezig is. De sluitertijd wordt dan verlengd, zodat de camera meer omgevingslicht kan opvangen en veel mooiere foto’s in het donker kan maken. Tot slot is QuickTake-video nieuw, waarbij je foto’s kunt maken terwijl je aan het filmen bent. Voor dergelijke functies is veel rekenkracht nodig, iets wat de iPhone 11 dankzij de A13 Bionic-chip in huis heeft!

iPhone 11 videocamera: audiozoom grote verbetering

Videocamera specs

iPhone 11

Video 4K
Audiozoom ✔️
QuickTake-video ✔️
 

De iPhone 11-camera kan voor het eerst audiozoomen. Hierbij wordt het geluid van bewegende beelden versterkt op het moment dat je erop inzoomt. Als je tijdens een concert inzoomt, blijft het geluid dus niet achter maar versterkt het in verhouding mee. Dat zorgt voor realistischere opnames. Ook met de hoofdcamera kun je gebruikmaken van QuickTake-video, waarbij je foto’s kunt maken terwijl je filmt. QuickTake en Audiozoom zijn specs die voorgaande toestellen als de iPhone XS en iPhone XR niet hebben!

Nadeel: iPhone 11 camera heeft geen telelens

Hét grote nadeel van de iPhone 11 camera is dat een telelens niet aanwezig is. Een telelens is een zoomlens waarmee je onderwerpen die in de verte staan dichtbij haalt, zonder dat de kwaliteit verloren gaat. Toestellen als de iPhone X en iPhone XS hebben dit wél, maar zij hebben de Ultragroothoeklens dan weer niet. Dus of het echt een nadeel is?

Conclusie

De iPhone 11 is een budgetgericht toestel met een stel spectaculaire camera’s. Dankzij de verbeterde specs en camerasoftware kun je mooiere foto’s en video’s maken dan voorheen en zijn nieuwe camerafuncties beschikbaar gekomen. De iPhone 11 is met uitstek geschikt voor echte camerafanaten die wél een iPhone willen gebruiken maar niet de hoofdprijs willen betalen.

iPhone 11 refurbished kopen

Door te kiezen voor refurbished ben je ten opzichte van nieuw pas écht voordelig uit. Met de keuze uit verschillende uiterlijke productcondities heb je zelf je extra voordeel in de hand. Wat je ook kiest, elke refurbished iPhone 11 is technisch 100% functioneel. Daarnaast krijg je er gratis laadaccessoires én 2 jaar garantie bij, óók op de batterij!

Bekijk iPhone 11 refurbished