iPhone XR vs iPhone 11: overeenkomst en verschil

06 Juli 2022 - read time
iPhone XR vs iPhone 11: overeenkomst en verschil

De iPhone XR uit 2018 en de iPhone 11 uit 2019 zijn beide als budgetgerichte iPhone op de markt gebracht door Apple. Door bij beide toestellen kleine concessies te doen is een uiterst betaalbare prijs ontstaan en krijg je er heel veel iPhone voor terug. Maar wat is het verschil tussen de iPhone XR en de iPhone 11? En welk toestel past het best bij jou? Dat lees je hier.


Beide iPhones budgetgericht, hoe zit dat?

Apple produceert high-end toestellen met een roestvrijstalen behuizing en een OLED-beeldscherm. Deze dure materialen schroeven de toestelprijs flink op. Bij de iPhone XR en iPhone 11 zijn voordeligere materialen gebruikt, zoals een aluminium behuizing en een LCD-scherm. Hierdoor zijn de toestellen een stuk voordeliger, terwijl de specificaties bijna even goed zijn!

Formaat en design: enkel verschil in kleur

Formaat

iPhone XR

iPhone 11

Lengte 150.9 mm 150.9 mm
Breedte 75.7 mm 75.7 mm
Dikte 8.3 mm 8.3 mm
Gewicht 194 gram 194 gram
 

De iPhone XR refurbished en iPhone 11 refurbished hebben hetzelfde formaat en gewicht. Ook hebben beide toestellen randen van aluminium en een achterkant van glas. Geschikt voor draadloos opladen dus. Het enige verschil is terug te vinden in de beschikbare kleuren. Bij de iPhone XR zijn Coral en Blue de unieke kleuren. Bij de iPhone 11 zijn dat de kleuren Purple en Green.

Kleuren verschil iPhone XR en iPhone 11

Beeldscherm: beide de hoogste kwaliteit LCD

We benoemden het al: de iPhone XR en iPhone 11 hebben géén OLED- maar een LCD-beeldscherm. Het is niet zomaar LCD, maar een geoptimaliseerde versie waarbij de verversingssnelheid en kleurcontrasten verbeterd zijn. Ook zijn de schermranden verkleind zodat het goed past bij het eigentijdse design van een smartphone. Het is maar liefst 6.1-inch (15.25 cm) groot. Apple noemt dit Liquid Retina. Het is een stuk mooier dan het standaard LCD en komt in de buurt van de kwaliteit van OLED.

Snelheid: een verschil van 20%

De iPhone XR bevat de A12-processor en 3GB werkgeheugen. De iPhone 11 heeft de A13-processor en 4GB werkgeheugen. Apple claimt dat de iPhone 11 daardoor tot 20% sneller is dan zijn voorganger. In de praktijk gaat het om milliseconden-werk en merk je nauwelijks verschil. Beide iPhones zijn razendsnel en opgewassen tegen al het zware werk dat in de toekomst komen gaat.

Camera: zichtbaar groot verschil

Camera

iPhone XR

iPhone 11

Foto voorkant 7 megapixel 12 megapixel
Video voorkant 1080p Full HD 4K Ultra HD
Foto achterkant 1x 12-megapixel 2x 12-megapixel
Video achterkant 4K Ultra HD 4K Ultra HD
Groothoek ✔️ ✔️
Ultragroothoek ✔️
Nachtmodus ✔️
 

Het grootste verschil tussen de iPhone XR en iPhone 11 is te vinden op cameragebied. De iPhone 11 is namelijk de échte uitblinker. Dit toestel kan voor het eerst met de frontcamera fotograferen in 12-megapixel en filmen in 4K. Ook heeft dit toestel voor het eerst een ultragroothoek-camera aan de achterkant, waarmee je foto’s kunt maken met een gezichtsveld van 120 graden. Verder is voor het eerst een échte Nachtmodus aanwezig, zodat je óók in het donker duidelijke foto’s kunt maken. De frontcamera van de iPhone XR is iets minder goed en ook de camera achterop is wat minder uitgebreid. De iPhone 11 is dan ook goed geschikt voor de échte camerafanaat. Ben je dat niet? Dan volstaat de iPhone XR ook uitstekend!

Camera verschil iPhone XR en iPhone 11

Vloeistoffen: waterbestendig vs waterdicht

De iPhone XR is waterbestendig en kan onder gecontroleerde omstandigheden 30 minuten lang tot 1 meter diep onder water blijven. De iPhone 11 is waterdicht. Die toestel houdt het 30 minuten lang tot 2 meter diep onder water uit. Houd er wel rekening mee dat de iPhone XR en iPhone 11 refurbished zijn bij Forza. De waterbestendigheid- en dichtheid kan dus niet meer worden gegarandeerd en vloeistofschade valt dan ook buiten onze garantie. Ook bij Apple valt dergelijke schade buiten de garantie. Vermijd contact met vloeistoffen dus zo veel mogelijk!

Conclusie

De iPhone XR en iPhone 11 zijn beide budgetgerichte iPhones die qua specificaties weinig voor elkaar onder doen. Het grote verschil is merkbaar op cameragebied. Kies dan ook de iPhone 11 als je een échte cameraliefhebber bent. Vind je foto's maken en filmen minder belangrijk of is je budget beperkt? Dan kies je voor Apple iPhone XR.

Refurbished: hoge Apple-kwaliteit, lage Forza-prijs

Met refurbished van Forza ga je van duur naar duurzaam, waarbij je tot 60% op de prijs bespaart zónder in te leveren op de hoge Apple-kwaliteit. Elk refurbished toestel is op 50 technische punten gecontroleerd, 100% technisch functioneel gemaakt en professioneel gereinigd. Onder het Keurmerk Refurbished-label worden ze voor een scherpe prijs verkocht mét 2 jaar garantie en gratis laadaccessoires. Vandaag vóór 22:30 uur besteld? Morgen in huis!

iPhone XR refurbished iPhone 11 refurbished

verschillen overeenkomsten iphone xr iphone 11
← Vorige Volgende →