iPhone 7 vs iPhone SE 2020, de verschillen op een rij

16 April 2022 - read time
iPhone 7 vs iPhone SE 2020, de verschillen op een rij

Zo op het eerste gezicht zie je misschien geen verschillen. Beide iPhones hebben hetzelfde formaat, dezelfde ronde knop onder in het scherm en hetzelfde beeldscherm. Toch is daar eigenlijk alles mee gezegd, want onder de motorkap zit wel degelijk verschil. Welke verschillen dat zijn, lees je in dit blog.


Verschil iPhone 7 en SE 2020

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, dit zijn de verschillen tussen de iPhone 7 en de SE 2020 op een rij:

  • Andere behuizing
  • Draadloos opladen
  • True Tone
  • Nieuwere chip
  • Verbeterde camera

Uiterlijke verschillen tussen de iPhone 7 vs iPhone SE 2020

De iPhone 7 en iPhone SE 2020 lijken wellicht veel op elkaar, maar als je iets dichterbij kijkt en beide toestellen vasthoudt, dan merk je dat ze van ander materiaal gemaakt zijn. De iPhone 7 heeft een aluminium behuizing en de iPhone SE 2020 heeft een glazen achterkant met aluminium randen. De glazen achterkant van de iPhone SE 2020 zorgt ervoor dat je deze draadloos kan opladen. Bij de iPhone 7 kan dit niet. Wel maakt de glazen achterkant de iPhone SE 2020 net een stukje zwaarder (148 gram vs. 138 gram).

iPhone 7 vs iPhone SE 2020 verschil

Beeldscherm iPhone 7 vs iPhone SE 2020

Als je wat dichter naar beide schermen kijkt, zie je ook daar verschil. Zo is er op de iPhone SE 2020 True Tone aanwezig. Dankzij True Tone worden de kleuren op je beeldscherm aangepast naar jouw omgevingslicht. Bevind je je bijvoorbeeld in een donkere ruimte? Dan zullen de kleuren van het beeldscherm van de iPhone SE 2020 wat warmer en donkerder worden.

A10 vs A13, is dat verschil groot genoeg?

Onder de motorkap van de iPhone 7 schuilt een A10 Fusion chip. Deze is snel genoeg voor alledaagse taken en is zelfs nog krachtig genoeg voor games. De iPhone SE heeft een A13 Bionic chip, maar het snelheidsverschil tussen beide toestellen is niet heel groot. Er is echter wel één kanttekening: de iPhone SE 2020 heeft 3GB aan werkgeheugen, daar waar de iPhone 7 2GB aan werkgeheugen heeft. De 1GB aan extra werkgeheugen zorgt er in theorie voor dat je met de SE 2020 beter kan multitasken. Hoe meer werkgeheugen, hoe meer apps tegelijkertijd actief kunnen zijn.

iPhone 7 vs iPhone SE 2020 games

Cameraverschil iPhone 7 vs iPhone SE 2020

Hoewel de verschillen tussen de A13 en de A10 chip niet heel groot lijken, is dit wél terug te zien in de cameraprestaties. De A13 chip in de iPhone SE 2020 zorgt er namelijk voor dat foto's geschoten met dit toestel een stuk beter preseteren en bovendien meer functionaliteiten bevatten. Zo is het met de iPhone SE 2020 mogelijk om mooie portretfoto’s te maken. Daarnaast kan je in deze functie ook nog verschillende filters kiezen, om zo de meest optimale portretfoto te schieten. Ook beschikt de iPhone SE 2020 over de QuickTake functie, waardoor je razendsnel kan switchen van foto- naar filmmodus door de sluiterknop langer in te houden. De iPhone 7 heeft al deze functionaliteiten niet.

iPhone 7 vs iPhone SE 2020 camera

Conclusie

Beide iPhones lijken vanaf de buitenkant veel op elkaar. Toch zijn er wel degelijk verschillen. Heb jij behoefte aan een iPhone die langer software-updates krijgt, een snellere processor heeft en over een beter scherm en camera beschikt? Dan is de iPhone SE 2020 refurbished een zeer interessante keuze. Hoef je niet het nieuwste van het nieuwste? Ga dan voor de iPhone 7 refurbished.

Refurbished iPhone kopen

Refurbished iPhone kopen en twijfel jij tussen beide toestellen? Eén ding is zeker: met refurbished ben je voordeliger uit. Refurbished is het betrouwbare alternatief voor nieuw en alle iPhones bij Forza zijn door ervaren technici en software op tientallen punten gecontroleerd. Mede hierdoor beschikken wij over het keurmerk Refurbished. Twijfel je nog over refurbished? Onze servicedesk staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

vergelijking
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?