iPhone 8 camera: wat zijn de vernieuwingen?

16 Juli 2021 - read time
iPhone 8 camera: wat zijn de vernieuwingen?

De iPhone 8 uit 2017 is de laatste compacte iPhone met het oude design, alvorens Apple de overstap maakte naar een groter toestelformaat met een nieuw uiterlijk. Kenmerkend aan het oude design is de enkele camera achterop, die de iPhone 8 refurbished óók heeft. Wat maakt deze camera beter ten opzichte van zijn voorganger?


Overeenkomsten

De iPhone 8 lijkt veel op zijn voorganger. Ook de camera is in veel opzichten gelijk. Zo kun je er 12-MP foto’s mee maken en filmen in 4K. Ook zijn nagenoeg dezelfde camerafuncties mogelijk. Wel is het eindresultaat van met name foto’s verbeterd. Ook 4K-video’s zien er wat beter uit. Dat heeft voornamelijk de volgende redenen.

Automatisch HDR, nieuw bij iPhone 8 camera

De iPhone 8 camera beschikt voor het eerst over Automatisch HDR. High Dynamic Range is een techniek waarmee je in situaties met een groot lichtcontrast toch goede opnamen kunt maken. De iPhone maakt snel achter elkaar drie foto's met verschillende belichtingsinstellingen en voegt ze vervolgens samen. Dat levert meer details op in de donkere- en lichte delen van je foto’s. Voorgaande iPhones kunnen dit ook, maar dit moet je wel handmatig aan- en/of uitzetten. Bij de iPhone 8 camera wordt HDR automatisch gebruikt wanneer dit het meest effectief is bij het maken van foto's. Zo hoef jij je geen zorgen te maken en maak je in iedere situatie mooi beeldmateriaal.

True Tone Flash met Slow Sync

Normaal gesproken, wanneer de iPhone een foto met flits maakt, schijnt de LED aan de achterkant en wordt tegelijkertijd de afbeelding vastgelegd. Als je de flitser gebruikt in een donkere ruimte, kan de achtergrond soms donker zijn. Denk aan een slecht verlichte feestruimte, waarbij de omringende context verloren gaat als je een persoon fotografeert. Erg zonde. De Slow Sync Flash van de iPhone 8 camera lost dit op. De flitser wordt uitgeschakeld bij een langere sluitertijd. Hierdoor komt er meer licht binnen, ook van de achtergrond, waardoor de lichtverschillen worden geëgaliseerd.

4K-video iPhone 8 camera

4K-video’s in minder en meer bps

De iPhone 8 camera kan filmen in 4K. Ten opzichte van zijn voorganger kun je dit ook in minder (24 bps) en meer (60 bps) beelden per seconde doen. Hierdoor zien rustige beelden, zoals een opname van een wandeling, er mooier uit. Ook actiebeelden en snelle bewegingen krijg je hierdoor in 4K goed vastgelegd, iets wat voorheen een stuk lastiger was.

iPhone 8 front camera specificaties

Front camera

iPhone 8

Foto 7-MP
Diafragma ƒ/2.2
Video 1080p HD met 25 bps of 30 bps
Flitser Retina Flash
HDR Automatisch
 

iPhone 8 back camera foto specificaties

Back camera foto

iPhone 8

Foto 12-MP
Diafragma ƒ/1.8
Optische beeldstabilisatie ✔️
Digitale zoom 5x
Flitser True Tone Flash met Slow Sync
HDR Automatisch
 

iPhone 8 back camera video specificaties

Back camera video

iPhone 8

Video 4K met 24 bps, 25 bps, 30 bps of 60 bps
Video Video opnemen in 1080p HD met 25 bps, 30 bps of 60 bps
Optische beeldstabilisatie voor video ✔️
Digitale zoom 3x
Slo‑mo‑video in 1080p met 120 bps of 240 bps ✔️
Timelapse-video met stabilisatie ✔️
 

Conclusie

Hoewel de iPhone 8 in veel opzichten op zijn voorganger lijkt, heeft Apple enkele subtiele verbeteringen doorgevoerd, óók op cameragebied. De iPhone 8 camera is hierdoor in staat betere foto’s en 4K video’s te maken dan voorheen, zonder dat jij hiervoor extra moeite hoeft te doen.

Interesse in een iPhone 8?

Overweeg je om de iPhone 8 te kopen? Het is een vaak verkochte refurbished iPhone bij Forza. Vanwege zijn snelheid, veelzijdigheid, goede camera en aantrekkelijke prijs is de iPhone 8 een uitstekende keuze. Met de keuze uit verschillende productcondities en kleuren vind je gegarandeerd een goede deal mét 2 jaar garantie en gratis bekabelde laadaccessoires. Zondag t/m vrijdag vóór 22:30 uur besteld? Morgen thuisbezorgd!

iphone 8 camera
← Vorige Volgende →