iPhone 8 draadloos opladen, eerste iPhone ooit!

iPhone 8 draadloos opladen, eerste iPhone ooit!

De iPhone 8 is uitgebracht in 2017. Het is de laatste compacte iPhone die Apple met het oude design uitbracht, maar de eerste die je draadloos kunt opladen! Hoe dat werkt en welke draadloze oplader je voor de iPhone 8 nodig hebt, lees je hier.


Waarom kan iPhone 8 draadloos opladen?

De iPhone 8 refurbished lijkt qua uiterlijk veel op zijn voorgangers, maar er is één groot verschil: de iPhone 8 heeft een achterkant van glas. Hieronder verwerkt zit een zogeheten spoel die energie van een draadloze oplader kan omzetten in elektriciteit, wat de iPhone 8 draadloos opladen mogelijk maakt. Voorgaande iPhones hebben een aluminium achterkant en ook de spoel ontbreekt. Deze iPhones kun je dan ook niet draadloos laden.

Hoe werkt draadloos opladen?

Je iPhone 8 draadloos opladen werkt via inductie. Via magnetisme wordt een elektrische spanning opgewekt. De spoel in de draadloze lader geeft een elektromagnetisch veld af. De spoel van de iPhone 8 zet dit om in elektriciteit en gebruikt het om het toestel draadloos te kunnen opladen. Deze techniek herken je vast wel van een elektrische tandenborstel.

iPhone 8 draadloos opladen Qi

Welke draadloze oplader heb ik nodig?

Veel smartphones, zo ook de iPhone 8, maken gebruik van de Qi-standaard. Koop dus altijd een Qi-gecertificeerde draadloze lader, die je eenvoudig aan het logo herkent. De iPhone 8 kan draadloos opgeladen worden met een maximale snelheid van 7,5 Watt. Koop dus een lader die minimaal hierover beschikt. In elke bekende elektronica-webshop en in veel winkels in de binnenstad kun je deze draadloze opladers kopen.

iPhone 8 draadloos opladen met beschermhoes

Het is voor de levensduur van je smartphone altijd aan te raden om je toestel met een beschermhoes te beschermen. Als je de iPhone 8 draadloos wilt opladen, raden we wel aan om het hoesje even te verwijderen. Als het hoesje namelijk te dik is, kan dit het oplaadproces beïnvloeden of zelfs blokkeren. Ook kan het toestel wat warmer worden. Als de iPhone 8 zijn warmte vanwege de beschermhoes niet goed kwijt kan, kan dat gevolgen hebben voor de levensduur van de batterij. Verwijder dus het hoesje voor het beste resultaat.

Interesse in een iPhone 8?

Overweeg je om de iPhone 8 te kopen? Het is een populaire refurbished iPhone bij Forza. Dat is door zijn veelzijdigheid en schrikbarend scherpe prijs natuurlijk niet voor niets. Met de keuze uit verschillende productcondities en kleuren vind je gegarandeerd een goede deal mét 2 jaar garantie en gratis bekabelde laadaccessoires. Zondag t/m vrijdag vóór 22:30 uur besteld? Morgen gratis thuisbezorgd!

opladen iphone 8
← Vorige Volgende →