Verschil iPhone 7 en 8

03 Maart 2020 - 5 min read time
Verschil iPhone 7 en 8

Laatste update: 23-04-2021

De iPhone 7 (2016) en de iPhone 8 (2017) hebben een bijna identiek uiterlijk. Tóch is het verschil tussen beide iPhones redelijk groot. De belangrijkste verschillen tussen de iPhone 7 en 8 lees je hier.


Uiterlijk verschil iPhone 7 en 8

De iPhone 7 refurbished heeft het oude vertrouwde Apple-design met een 4.7-inch scherm en een thuisknop met vingerafdrukscanner. De behuizing is volledig gemaakt van aluminium. Dat is ook meteen het grootste verschil ten opzichte van de iPhone 8 refurbished. Dit toestel heeft namelijk voor het eerst een achterkant van glas en dát ondersteunt draadloos opladen. Een ander verschil is zichtbaar op gebied van kleur, want de iPhone 7 is in zes kleuren verkrijgbaar. De iPhone 8 moet het met vier kleuren doen, die er vanwege het glazen design nét wat stijlvoller uitzien.

Kleuren iPhone 7 en iPhone 8

Beeldscherm verschil iPhone 7 en 8

De iPhone 7 en iPhone 8 hebben beide een 4.7-inch LCD-beeldscherm, maar die van de iPhone 8 is iets slimmer. Bij dit toestel is namelijk voor het eerst de True Tone-functie aanwezig. Dit houdt in dat de kleurtemperatuur zich aanpast aan het omgevingslicht. Of je nu bij kaarslicht of onder een tl-buis op het scherm kijkt, kleuren zien er altijd hetzelfde uit.

Cameraverschil iPhone 7 en 8

De iPhone 7 en iPhone 8 hebben beide een 12-megapixel groothoekcamera waarmee je filmt in 4K. Ook is de frontcamera bij beide iPhones hetzelfde: 7-megapixel foto en Full HD video. In camerafuncties- en kwaliteit is het verschil nihil. Wel voert Apple jaarlijks verbeteringen in de camerasoftware en processor door, dus over het algemeen geldt: hoe nieuwer het toestel, hoe beter de foto’s en video’s.

Camera's iPhone 7 en iPhone 8

Snelheidsverschil iPhone 7 en 8

Op het gebied van snelheid is er wel een merkbaar verschil tussen de iPhone 7 en 8. De iPhone 8 is namelijk van de A11-Bionic chip voorzien. Deze chip zit óók in de iPhone X en volgens Apple is hij tot 70% krachtiger dan de A10-Fusion chip van de iPhone 7. De iPhone 8 is dus beter opgewassen tegen zware taken als Augmented Reality-apps, mobiele games en multitasking. Op de iPhone 7 kan dit ook, maar de kans op haperingen hier en daar is wat groter. Beide processors beschikken in ieder geval over ruim voldoende rekenkracht om alledaagse taken soepel te kunnen uitvoeren.

Softwareverschil iPhone 7 en 8

Software-ondersteuning is altijd een belangrijk punt, want een iPhone zonder iOS-ondersteuning kun je niet meer volledig veilig gebruiken. Gemiddeld worden iPhones vijf jaar ondersteund met Apple’s iOS. Naar verwachting valt de iPhone 7 in september 2022 buiten de boot. Bij de iPhone 8 zal dat september 2023 zijn. Voor de langer termijn is de iPhone 8 dus beter geschikt. Zoek je een toestel voor de komende 1,5 jaar, dan volstaat de iPhone 7 nog prima.

Conclusie

De iPhone 8 is op alle fronten nét wat beter dan de iPhone 7. Draadloos opladen is een welkome toevoeging. Ook is het toestel dankzij de krachtige A11-chip en langere software-ondersteuning beter geschikt voor langer termijn. Indien je geen grootgebruiker bent, een gemiddelde smartphone voor jou prima is en budget een grote rol speelt, is de iPhone 7 nog een uitstekende keuze. Houd er wel rekening mee dat dit toestel in september 2022 niet meer door iOS ondersteund wordt.

Bekijk iPhone 7 refurbished Bekijk iPhone 8 refurbished

verschillen overeenkomsten iphone 8 iphone 7
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?