Met iPhone 8 foto en video maken

13 Augustus 2021 - read time
Met iPhone 8 foto en video maken

De iPhone 8 is bij Forza een gewilde refurbished iPhone. Het toestel is scherp geprijsd, is even snel als de iPhone X én is draadloos oplaadbaar. Een goede prijs-kwaliteitverhouding dus. Ook beschikt de iPhone 8 over een goede enkele camera waarmee je eenvoudig een mooie foto en video kunt maken. Benieuwd naar wat je er zoal mee kunt?


Standaard 12-MP foto met de groothoeklens

De lens van de iPhone 8 refurbished is een groothoeklens. Dit is de standaard lens die op elke iPhone terug te vinden is. Zodra je de camera-app opent, kun je ermee aan de slag. Je maakt hier 12-MP foto’s mee en de optische beeldstabilisatie zorgt ervoor dat je foto niet snel wazig wordt. Als je personen of objecten wilt fotograferen die zich wat verder weg bevinden, kun je met de lens zelfs tot 5x digitaal inzoomen en zo het beeld dichterbij halen. Hierbij gaat doorgaans wel wat kwaliteit verloren. Als je foto gemaakt is, heb je op de iPhone 8 altijd nog de mogelijkheid om deze achteraf te bewerken. Denk aan filters toevoegen, de belichting veranderen en de foto bijsnijden.

iPhone 8 foto automatische HDR

Automatische HDR foto, nieuw bij iPhone 8

Je foto ziet er, vergeleken met zijn voorganger, bij de iPhone 8 iets mooier uit. Dat komt omdat het toestel gebruikmaakt van Automatisch HDR. Dit houdt in dat de camera snel achter elkaar drie foto’s met verschillende belichtingsinstellingen maakt op het moment dat jij op de knop drukt. De camerasoftware voegt ze vervolgens samen tot één perfect plaatje. Je hoeft dit niet zelf aan te zetten. De iPhone 8 camera doet dit automatisch voor je wanneer dit het meest effectief is bij het maken van een foto.

4K video, ook voor snelle en langzame beelden

Met de iPhone 8 camera kun je in 4K Ultra HD een video maken. Dit is mogelijk van minimaal 24- tot maximaal 60 beelden per seconde. Hierdoor krijg je ook rustige momenten en actiebeelden goed vastgelegd. Ook hierbij geldt: het gebeurt automatisch wanneer jij begint met filmen. Ook voor de video-functie is een optische beeldstabilisatie aanwezig en inzoomen is tot 3x digitaal mogelijk. Ook een video die je met de iPhone 8 hebt gemaakt, kun je achteraf bewerken. Zo kun je van (een gedeelte van) de video een slomotion video maken.

iPhone 8 foto burst modus

iPhone 8 foto in burstmodus: snel meerdere foto’s maken

De fotomodus is de standaardmodus die je ziet wanneer je de camera-app opent. Druk je één keer op de cameraknop, dan wordt een normale foto gemaakt. Houd je deze knop ingedrukt, dan maakt de iPhone 8 een hele serie aan foto’s totdat jij de knop weer loslaat. Je kunt alle gemaakte foto’s vervolgens in je fotogalerij zien en de beste uitselecteren. Deze functie is erg handig als je een bewegend beeld wilt fotograferen. Je hebt zo veel kans van slagen dat er een mooie foto tussen zit.

iPhone 8 foto ook in panorama mogelijk

Als je de camera-app van de iPhone 8 opent, kun je naar links of rechts vegen. Zo kom je bij andere leuke camerafuncties terecht. Panoramafoto is er daar één van. Dit is een brede uitgestrekte foto, waarbij je veel meer van de omgeving kunt vastleggen dan met een enkele foto. Je maakt deze foto door op de cameraknop te klikken, de iPhone 8 langzaam van links naar rechts te bewegen en vervolgens nogmaals op de cameraknop te klikken. Alles in de tussentijd wordt door de groothoeklens in 12-MP op beeld vastgelegd.

iPhone 8 foto in panorama modus

Live Photo, breng je iPhone 8 foto tot leven

Een foto tot leven brengen, dat kan als je Live Photo gebruikt. Deze functie kun je in het midden bovenin aanzetten. Op het moment dat jij een foto maakt, pakt de iPhone 8 camera anderhalve seconde voor en na het moment van de statische foto. Zo ontstaat een bewegend beeld van drie seconden. Houd je de gemaakte foto in je fotogalerij iets langer ingedrukt, dan speelt het filmpje zich af en kun je precies zien en horen wat zich op het fotomoment heeft afgespeeld. Zo breng je een iPhone 8 foto tot leven.

Conclusie

Ondanks dat de iPhone 8 maar één camera achterop heeft, zijn er toch veel functies beschikbaar binnen het iPhone 8 camerasysteem, die intuïtief zijn in gebruik. Ook pakt de camera automatisch de instellingen die nodig zijn om een mooie foto of video te kunnen maken. Hierdoor kun jij zonder nadenken op de knop drukken en onbezorgd mooi beeldmateriaal maken.

iPhone 8 refurbished kopen

Interesse in een iPhone 8 vanwege de prima camera of gewoon de super scherpe prijs? Bij Forza Refurbished haal je hem nóg voordeliger in huis met 3 jaar garantie (sinds 1 juni 2023) en gratis laadaccessoires. Zondag t/m vrijdag vóór 22:30 uur besteld? Morgen thuisbezorgd!

iphone 8 camera
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?