iPhone 8 vs iPhone 11. Wat is het verschil?

15 Februari 2021 - read time
iPhone 8 vs iPhone 11. Wat is het verschil?

De iPhone 8 is uitgebracht in 2017. In 2019 kwam Apple op de proppen met de iPhone 11. Er zit maar twee jaar tussen, dus het verschil tussen beide toestellen is niet zo groot zou je zeggen. Nou, dat is het wel degelijk! We zetten ze voor je op een rij.

Verschil in design: oud vs nieuw

De iPhone 8 refurbished heeft het oude compacte design met een 4.7-inch beeldscherm en de thuisknop. Apple werd groot met dit design, heeft er jarenlang aan vastgehouden en is nog altijd bij een grote groep erg populair. Het grote voordeel is dat je dit toestel eenvoudig met één hand kunt bedienen. Hij is namelijk maar 138.4 x 67.3 x 7.3 mm groot. Ook kun je met één simpele druk op de knop weer terug naar je thuisscherm.

Verschil iPhone 8 en iPhone 11 afmetingen en design

De iPhone 11 refurbished heeft het eigentijdse design, waarbij het toestelformaat met 150.9 x 75.7 x 8.3 mm een stuk groter is. Ook bedekt het beeldscherm de gehele voorkant en ontbreekt de thuisknop. Het bedieningsgemak is minder goed omdat je al snel twee handen nodig hebt. Je krijgt er wel veel meer ruimte (6.1-inch) en overzicht voor terug.

Verschil in ontgrendelen: Touch ID vs Face ID

Als je een (refurbished) iPhone aanschaft, heb je de keuze uit twee verschillende vormen van toestelontgrendeling: Touch ID of Face ID. De iPhone 8 heeft Touch ID. Onder de thuisknop zit een vingerafdrukscanner. Door hier je vinger op te leggen, wordt het toestel ontgrendeld. De iPhone 11 heeft geen thuisknop meer, dus dit toestel heeft Face ID. Door naar het toestel te kijken, wordt hij ontgrendeld. Sensoren in de notch (de zwarte inkeping aan de voorkant) scannen en herkennen je gezicht hierbij op duizenden punten.

Camera: een wereld van verschil

Camera

iPhone 8

iPhone 11

Foto voorkant 7 megapixel 12 megapixel
Video voorkant 1080p Full HD 4K Ultra HD
Foto achterkant 12-megapixel 2x 12-megapixel
Video achterkant 4K Ultra HD 4K Ultra HD
 

De echte camerafanaat moet bij de iPhone 11 zijn. Dit toestel is dankzij het dubbele camerasysteem de grote uitblinker op cameragebied. Haarscherpte Nachtfoto’s, Ultragroothoekfoto’s en Portretfoto’s van bijna studiokwaliteit: het is allemaal mogelijk. Ook kun je met de iPhone 11 wat scherpere selfies maken en videobelgesprekken voeren. De iPhone 8 moet het met een enkele camera doen. Deze camera is meer geschikt voor iemand die af en toe mooie foto’s en video’s wil maken met één simpele druk op de knop. Eén ding is zeker: of je nu voor professioneel- of dagelijks gebruik de iPhone-camera wilt inzetten: beide toestellen beschikken over veel leuke camerafuncties.

Camera verschil iPhone 8 en iPhone 11

iPhone 8: sneller dan je denkt!

Wist je dat de iPhone 8 over dezelfde krachtige processor beschikt als de iPhone X? Augmented Reality, grafische mobiele games en multitasking zijn voor dit compacte toestel dus geen enkel probleem. In combinatie met 2GB werkgeheugen is het toestel je razendsnel van dienst. Natuurlijk is de iPhone 11 wel wat sneller, tot 20% zelfs volgens Apple. In de praktijk gaat het om milliseconden-werk en merk je nauwelijks verschil. Wél heeft de iPhone 11 met 4GB het dubbele aantal werkgeheugen. Hierdoor starten apps nét wat sneller op.

iPhone 11 vs iPhone 8: conclusie

Natuurlijk is de iPhone 11 op alle fronten beter. In twee jaar tijd heeft de technologie niet stilgestaan en heeft Apple veel verbeteringen doorgevoerd. Het grote verschil is te vinden in het beeldscherm (groter), de camera’s (uitgebreider en beter) en de manier van ontgrendelen. Welk toestel moet je kopen: iPhone 11 of iPhone 8?

iPhone 8 kopen: een goede keuze als:

  • budget een belangrijke rol speelt
  • je een compact toestelformaat zoekt
  • een fysieke thuisknop op het toestel aanwezig moet zijn
  • foto’s maken en filmen voor jou minder belangrijk zijn

iPhone 8 refurbished kopen

iPhone 11 kopen: een goede keuze als:

  • je bereid bent meer te betalen voor nieuwe technologieën
  • je een groot, eigentijds toestel zoekt
  • ontgrendelen via Face ID jouw voorkeur heeft
  • je goede camera’s belangrijk vindt

iPhone 11 refurbished kopen

verschillen overeenkomsten iphone 8 iphone 11
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?