Verschil iPhone 8 en 8 Plus

Verschil iPhone 8 en 8 Plus

In 2017 introduceerde Apple de iPhone 8 en de grotere iPhone 8 Plus. Wil je één van deze toestellen (refurbished) aanschaffen, maar kun je de keuze nog niet maken? Lees hier het verschil tussen de iPhone 8 en 8 Plus.


Waarom een Plus-model?

Apple brengt geregeld Plus- en Max-modellen van iPhones op de markt. In principe hebben deze modellen dezelfde functionaliteiten als de normale variant, maar dan met iets betere specificaties. Een betere batterij, een extra camera en een groter scherm zijn hier voorbeelden van. De iPhone 8 Plus refurbished is dus de grotere en iets betere versie van de iPhone 8 refurbished. Maar wat is dan het grote verschil?

Beeldschermverschil iPhone 8 en 8 Plus

Beeldschermverschil iPhone 8 en 8 Plus

De iPhone 8 en 8 Plus hebben beide een LCD-beeldscherm, maar het verschil zit hem in twee aspecten: beeldschermformaat- en resolutie. Het iPhone 8 Plus scherm is 5.5-inch groot en heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels (401 pixels per inch). Het iPhone 8 scherm is 4.7-inch groot en heeft een resolutie van 1334 X 750 pixels (326 pixels per inch). Het beeldscherm van de iPhone 8 Plus is dus groter en heeft een scherper beeld.

Cameraverschil iPhone 8 en 8 Plus

Een ander verschil tussen de iPhone 8 en 8 Plus is zichtbaar op cameragebied. De iPhone 8 Plus beschikt namelijk over een tweede lens: een telelens. Hiermee kun je 2x optisch inzoomen en Portretfoto’s maken. Met de enkele groothoekcamera van de iPhone 8 is dat niet mogelijk. Wat beide toestellen gemeen hebben is dat ze kunnen fotograferen in 12-megapixel en filmen in 4K. Ook de frontcamera is hetzelfde: 7-megapixel foto en Full HD-video.

Cameraverschil iPhone 8 en 8 Plus

Krachtsverschil iPhone 8 en 8 Plus

De iPhone 8 en 8 Plus draaien op dezelfde krachtige A11-Bionic chip van Apple, maar de iPhone 8 Plus heeft 3GB werkgeheugen. Dat is 1GB meer dan de iPhone 8, waardoor in theorie apps bijvoorbeeld sneller opstarten. In de praktijk is het verschil milliseconden-werk en merk je dit simpelweg niet. Wat je wél merkt is het verschil in batterijduur. De iPhone 8 heeft een accu van 1821 mAh en de grotere iPhone 8 Plus heeft plek voor een grotere batterij van 2675 mAh. Het Plus-model kun je dus langer gebruiken op een volle lading.

Conclusie

De iPhone 8 is de standaard iPhone. De grotere iPhone 8 Plus onderscheidt zich met een groter en scherper beeldscherm, een langere accuduur en een beter camerasysteem. Als dit belangrijke aspecten voor je zijn moet je voor de iPhone 8 Plus gaan. Is gewoon goed voor jou goed genoeg, zoek je een compacte iPhone en speelt prijs een belangrijkere rol? Dan ben je beter af met de iPhone 8.

iPhone 8 en 8 Plus refurbished kopen

Indien je de iPhone 8 of iPhone 8 Plus wilt kopen, ben je via Forza voordeliger uit. Een refurbished iPhone is hét betaalbare en betrouwbare alternatief voor nieuw. Daarnaast krijg je er 2 jaar garantie en gratis laadaccessoires bij. Kies je voor de uiterlijke productconditie licht gebruikt of zichtbaar gebruikt, dan voegen we óók een beschermhoes en screenprotector t.w.v. €20 toe aan je bestelling!

Bekijk iPhone 8 refurbished Bekijk iPhone 8 Plus refurbished

verschillen iphone 8 plus iphone 8
← Vorige Volgende →