iPhone X vs iPhone 8, wat is het verschil?

21 April 2021 - 5 min read time
iPhone X vs iPhone 8, wat is het verschil?

In 2017 introduceerde Apple de iPhone 8 én de iPhone X tegelijkertijd. De iPhone 8 is de logische opvolger van de iPhone 7 en met de iPhone X vierde Apple het 10-jarig bestaan. Het verschil tussen de iPhone 8 en X is behoorlijk groot. Je ontdekt de verschillen hier.


Uiterlijk verschil iPhone X vs iPhone 8

De iPhone 8 refurbished heeft het oude vertrouwde design: een compact toestelformaat met een 4.7-inch scherm, een thuisknop onder het scherm en aluminium toestelranden. De iPhone 8 is het eerste toestel met een achterkant van glas. Dat is geschikt voor draadloos opladen. Het toestel is verkrijgbaar in de Apple-kleuren Space Grey, Zilver, Goud en de speciale editiekleur Rood.

Uiterlijk verschil iPhone 8 en X

Bij de iPhone X refurbished is het design in een modern jasje gestoken. De afmetingen van de iPhone X zijn vergroot, de thuisknop heeft plaatsgemaakt voor nóg meer beeldscherm en het aluminium is vervangen door roestvrijstaal. Al met al ziet de iPhone X er meer premium uit, al is dit toestel alléén te koop in de kleuren Space Grey en Zilver.

Beeldscherm verschil iPhone X vs iPhone 8

Een groot verschil tussen de iPhone 8 en X is zichtbaar op beeldscherm-gebied. Het scherm van de iPhone X is met 5.8-inch namelijk een stuk groter. Je kunt hierdoor een rij extra apps op het scherm plaatsen, maar je zal wel vaker twee handen nodig hebben om het volledig te kunnen bedienen. Als eerste iPhone bevat de iPhone X een OLED-beeldscherm. Het is randloos afgewerkt, heeft een hoge resolutie en laat donkere kleuren perfect zien. Films en series komen hierdoor optimaal tot zijn recht.

Beeldscherm verschil iPhone 8 en X

De iPhone 8 moet het met een 4.7-inch LCD-beeldscherm doen. De resolutie ligt lager, kleuren worden wat fletser getoond en het scherm is niet randloos. Hierdoor is het minder geschikt voor films en series. Wel is het scherm lekker compact, waardoor je het eenvoudig met je duim kunt bedienen.

Cameraverschil iPhone X vs iPhone 8

Cameraverschil iPhone X vs iPhone 8

De iPhone 8 heeft een enkele 12-megapixel groothoekcamera achterop, waarmee je in 4K kunt filmen. De iPhone X kan dit ook, alleen heeft dit toestel óók een telelens. Hiermee kun je 2x optisch inzoomen. Dit betekent dat je het beeld dichterbij haalt, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Verre objecten fotograferen kun je dus beter met de iPhone X doen. De twee lenzen kunnen samen het verschil tussen voor- en achtergrond bepalen. Hierdoor kun je met de iPhone X portretfoto’s maken, iets wat met de iPhone 8 niet lukt. Op deze kleine verschillen na zijn de camerafuncties- en kwaliteit bijna gelijk. Ook de frontcamera is bij beide iPhones hetzelfde: een enkele 7-megapixel camera die filmt in Full HD.

Ontgrendelverschil iPhone X vs iPhone 8

Bij de iPhone X is de thuisknop onder het scherm verdwenen. In plaats daarvan vind je een zwarte inkeping bovenin het scherm. Hierin zitten sensoren voor de Face ID beveiligingstechnologie. Je ontgrendelt de iPhone X dus door er simpelweg naar te kijken. Dat is een verschil met de iPhone 8, want dit toestel heeft nog gewoon de thuisknop met Touch ID-vingerafdrukscanner.

Ontgrendelverschil iPhone X vs iPhone 8

iPhone X vs iPhone 8: dit hebben ze gemeen!

Er is veel verschil tussen de iPhone 8 en X te bespeuren, maar op gebied van snelheid presteren beide iPhones even goed. Omdat ze tegelijkertijd zijn uitgebracht in 2017, draaien beide iPhones op de krachtige A11-chip van Apple. Zowel de iPhone 8 als de iPhone X kan dus overweg met bijvoorbeeld Augmented Reality, mobiele games en multitasking.

Conclusie

Ondanks dat de iPhone 8 en iPhone X tegelijkertijd zijn uitgebracht, is er veel verschil tussen beide toestellen. De iPhone X leent zich vanwege het dubbele camerasysteem beter voor fotografie. Ook komen op het OLED-scherm films, series en games beter tot zijn recht. De iPhone 8 moet het met een minder goed scherm doen en beschikt over de oude vormgeving, al is dit nog altijd voor een grote groep vertrouwd. De iPhone 8 is even snel als de iPhone X en je bedient het toestel eenvoudig volledig met je duim. Is gewoon goed voor jou goed genoeg, of betaal je liever wat meer voor extra technische snufjes?

iPhone 8 of iPhone X refurbished kopen

Of je nu voor de iPhone 8 of de iPhone X kiest; met een refurbished iPhone ben je veel voordeliger uit. Bij Forza is refurbished technisch van topniveau en tot 60% voordeliger. Daarnaast krijg er gratis laadaccessoires en 2 jaar garantie bij, wat een jaar meer is dan bij Apple. Je ontvangt het toestel morgen al in huis als je vandaag vóór 22:30 uur bestelt.

Bekijk iPhone 8 refurbished Bekijk iPhone X refurbished

verschillen overeenkomsten iphone x iphone 8
← Vorige Volgende →