Is de iPhone 8 nog bruikbaar in 2024?

03 Januari 2024 - 5 min read time
Is de iPhone 8 nog bruikbaar in 2024?

De iPhone 8 is uitgebracht op 22 september 2017. Het is dus niet meer de jongste iPhone, maar in het geval van de iPhone 8 is dat helemaal niet erg. Hoewel het toestel na september 2023 niet meer van software-updates wordt voorzien, ontvangt hij de komende jaren gewoon alle beveiligingsupdates en ontbreekt het zeker niet aan de benodigde snelheid. Over de vraag of de iPhone 8 nog bruikbaar is in 2024, kunnen we dus kort zijn: hoef jij niet altijd de allernieuwste functies te hebben maar wil je een goedwerkende telefoon die simpelweg doet ie wat als telefoon moet doen, tegenover een lage prijs? Dan is de iPhone 8 geschikt voor jou.


iOS 15 & iOS 16 ondersteuning

De iPhone 8 refurbished krijgt minimaal 5 software-updates en de kans is reëel dat Apple er nog een jaar software-ondersteuning achteraan plakt. Eind september 2022 kun je de iPhone 8 updaten naar iOS 16. Tot en met september 2023 kun je dan vooruit met de meest recente functies. En met de iPhone 8 refurbished van Forza nog op een voordelige manier ook!

Krachtige chip, aan snelheid geen gebrek

Wist je dat de iPhone 8 dezelfde chip als de iPhone X heeft? Deze A11-chip is er één met een zeer goede snelheid. In combinatie met 2GB werkgeheugen is de iPhone 8 opgewassen tegen zware taken als mobiele games en augmented reality. Daarnaast starten apps snel op en kun je probleemloos schakelen tussen meerdere apps die je tegelijkertijd gebruikt. Die snelheid wordt in de loop der jaren niet veel minder. Hierdoor kan de iPhone 8 goed overweg met apps en toepassingen van nu en die in de toekomst nog komen gaan.

iPhone 8 draadloos opladen

Draadloos oplaadbaar

Zowat elke eigentijdse smartphone is draadloos oplaadbaar. Oók de iPhone 8 kun je, als eerste toestel van Apple met een glazen achterkant, draadloos opladen. Op steeds meer openbare plekken is het draadloos opladen van je telefoon mogelijk. In de toekomst zal je hier met je iPhone 8 dus gegarandeerd profijt van hebben.

Simpele camera van goede kwaliteit

De iPhone 8 heeft één camera. Dat is wellicht weinig, gezien veel hedendaagse smartphones twee, drie en soms zelfs vier camera’s hebben. Bij de iPhone 8 zit de kracht hem in de eenvoud. Met één simpele druk op de knop en zonder gedoe maak je mooi beeldmateriaal, waarbij je de keuze hebt uit verschillende leuke camerafuncties. Je filmt in 4K en fotografeert in 12-megapixel, dus je staat er altijd goed op. De camera is perfect voor het maken van vakantiefoto’s en alledaags beeldmateriaal.

Conclusie

De iPhone 8 is een interessante optie als je een goedwerkende, maar niet al te dure smartphone zoekt. Het toestel is krachtig en snel genoeg voor de apps en taken anno nu, je maakt er prima beeldmateriaal mee én het toestel is draadloos oplaadbaar. Ondanks dat de iPhone 8 geen nieuwe software-updates meer krijgt, kun je het toestel nog een lange tijd volledig veilig en met alle recente functies gebruiken door alle beveiligingsupdates die hij in de toekomst nog zal gaan krijgen. En, omdat de iPhone 8 niet meer het nieuwste toestel is, haal je hem veel voordeliger in huis ten opzichte van een recent model. Een andere optie is de iPhone SE 2022, dit toestel ziet er aan de buitenkant compleet hetzelfde uit, maar heeft betere specificaties en krijgt nog software-updates tot en met 2028!

iPhone 8 refurbished kopen

De snelle en compacte iPhone 8 haal je bij Forza Refurbished voor een schrikbarend scherpe prijs in huis. Een refurbished iPhone is technisch even goed én voordeliger dan nieuw. Het toestel wordt geleverd met gratis laadaccessoires en 3 jaar garantie (sinds 1 juni 2023). Zondag t/m vrijdag vóór 22:30 uur besteld? Morgen thuisbezorgd!

Bekijk iPhone 8 refurbished

iphone 8 iphone
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?