iPhone 12 Mini vs iPhone 11: Welke past beter bij jou?

20 Mei 2023 - 5 min. read time
iPhone 12 Mini vs iPhone 11: Welke past beter bij jou?

In dit artikel gaan we de verschillen tussen de refurbished iPhone 12 Mini en de refurbished iPhone 11 vergelijken. Hoewel beide telefoons door Apple zijn ontwikkeld en veel gemeen hebben, zijn er enkelen belangrijke verschillen in design, schermkwaliteit, camera, processor en connectiviteit die een rol kunnen spelen bij het maken van je keuze.  

Apple heeft met de lancering van de iPhone 12-reeks in 2020 een nieuwe telg aan de familie toegevoegd: de iPhone 12 Mini refurbished. Met een schermdiagonaal van 5.4 inch is het de kleinste en meest compacte iPhone van de nieuwe reeks. Maar hoe verhoudt deze zich tot zijn voorganger, de iPhone 11 refurbished? 


iPhone 12 Mini vs de iPhone 11: wat zijn de verschillen? 

Hoewel beide telefoons door Apple zijn ontwikkeld en veel gemeen hebben, zijn er enkelen belangrijke verschillen in: 

  • Design 
  • Schermkwaliteit 
  • Camera 
  • Processor 
  • MagSafe en Ceramic Shield
  • 4G of 5G   

Deze verschillen zullen we in dit artikel verder toelichten.   

Pocket-sized vs standard: welke iPhone past bij jou?  

De refurbished iPhone 12 Mini heeft een afmeting van 131.5 x 64.2 x 7.4 mm en weegt slechts 135 gram. In vergelijking met de iPhone 11 is de iPhone 12 Mini dus een stukje kleiner en lichter. De iPhone 11 refurbished heeft namelijk een afmeting van 150.9 x 75.7 x 8.3 mm en weegt 194 gram. Dit maakt de iPhone 12 Mini refurbished een ideale keuze voor degenen die op zoek zijn naar een kleinere en handzamere telefoon. 

Klein scherm, groot verschil: iPhone 12 Mini vs de iPhone 11 

Ondanks de kleinere afmetingen van de refurbished iPhone 12 Mini, heeft het toestel toch een groter scherm dan de refurbished iPhone 11. Dit komt omdat de iPhone 12 Mini gebruikmaakt van een edge-to-edge OLED-scherm, terwijl de refurbished iPhone 11 nog een traditioneel LCD-scherm heeft. Het scherm van de iPhone 12 Mini refurbished heeft een diagonaal van 5.4 inch, terwijl het scherm van de iPhone 11 6.1 inch is. Dit betekent dat de refurbished iPhone 12 Mini misschien kleiner is, maar wel een scherper en helderder scherm heeft dan zijn voorganger. Voor meer informatie lees je hier alles over het OLED-scherm. 

iPhone 12 Mini vs iPhone 11

iPhone 12 Mini vs iPhone 11: welk design past het beste bij jou? 

Het nieuwe design van de iPhone 12 Mini is een opvallende en moderne verandering ten opzichte van de iPhone 11. De platte randen van de iPhone 12 Mini geven het toestel een elegante en strakke uitstraling, terwijl de afgeronde randen van de iPhone 11 juist voor een meer speelse look zorgen. Daarnaast is het scherm van de refurbished iPhone 12 Mini iets kleiner dan die van de iPhone 11, waardoor het toestel nog compacter is en gemakkelijker in de hand ligt. Ook is de iPhone 12 Mini iets dunner en lichter dan de iPhone 11, wat zorgt voor meer comfort bij het dagelijks gebruik. Door het modernere design en de premium uitstraling van de iPhone 12 Mini is het toestel een echte blikvanger en een lust voor het oog. 

Camera’s van de iPhone 12 Mini vs de iPhone 11: wat is er veranderd?   

Met de iPhone 12 Mini refurbished introduceerde Apple een aantal belangrijke verbeteringen in de camera ten opzichte van de iPhone 11. Zo heeft de refurbished iPhone 12 Mini een verbeterde groothoeklens, die meer details vastlegt en betere foto's maakt, zelfs bij weinig licht. Ook heeft de iPhone 12 Mini refurbished nachtmodus voor alle camera's, terwijl de iPhone 11 refurbished deze functie alleen had voor de groothoeklens. Verder heeft de refurbished iPhone 12 Mini een vernieuwde LiDAR-scanner, die de autofocus verbetert en de AR-ervaring verbetert. Kortom, de camera van de iPhone 12 Mini is een flinke upgrade ten opzichte van de iPhone 11 refurbished en biedt nog meer mogelijkheden om prachtige foto's en video's te maken. 

iphone 12 mini vs iphone 11 cameraSnelheid en prestaties: iPhone 12 Mini vs de iPhone 11 

De iPhone 12 Mini refurbished is uitgerust met Apple's nieuwe A14 Bionic-chip, terwijl de refurbished  iPhone 11 draait op de A13 Bionic-chip. De A14 Bionic-chip biedt aanzienlijk betere prestaties in vergelijking met de A13 Bionic-chip. Het resultaat is een snellere en vloeiendere gebruikerservaring bij het uitvoeren van zware taken zoals multitasking, gamen en het openen van zware applicaties. Daarnaast zorgt de A14 Bionic-chip voor een verbeterde energie-efficiëntie, waardoor de batterijduur van de iPhone 12 Mini ook beter is in vergelijking met de iPhone 11 refurbished. Dit maakt de iPhone 12 Mini een uitstekende keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een krachtige en snelle smartphone. 

MagSafe en Ceramic Shield: nieuwe innovaties bij de iPhone 12 Mini 

De refurbished iPhone 12 Mini is voorzien van een aantal nieuwe innovaties, waaronder MagSafe en Ceramic Shield. MagSafe is een magnetische technologie waarmee de iPhone 12 Mini refurbished  automatisch op de juiste plek op de draadloze oplader wordt geplaatst. Hierdoor is het opladen van je iPhone nog makkelijker en efficiënter geworden. Daarnaast is de iPhone 12 Mini uitgerust met Ceramic Shield, een speciale glaslaag die tot 4 keer beter bestand is tegenvallen dan het glas van de iPhone 11 refurbished. Dit betekent dat je refurbished iPhone 12 Mini beter bestand is tegen schade als je hem per ongeluk laat vallen. 

Van 4G naar 5G: de connectiviteit van de iPhone 12 Mini vs de iPhone 11 

Een belangrijke verbetering van de iPhone 12 Mini refurbished ten opzichte van de refurbished iPhone 11 is de ondersteuning van 5G-netwerken. Dit betekent dat de iPhone 12 Mini snellere downloadsnelheden en betere prestaties kan leveren dan de iPhone 11, vooral in gebieden met een 5G-dekking. 5G maakt gebruik van hogere frequenties dan 4G, waardoor het meer gegevens kan verzenden en ontvangen en een grotere capaciteit heeft. Met de iPhone 12 Mini kunnen gebruikers dus profiteren van de nieuwste connectiviteitstechnologie. Meer weten over de connectiviteitstechnologie? Lees dan hier alles over de 5G-ondersteuning. 

iphone 12 mini versus iphone 11 prestatiesConclusie iPhone 12 Mini vs iPhone 11  

De refurbished iPhone 12 Mini en de iPhone 11 refurbished zijn beide uitstekende smartphones met elk hun eigen sterke punten. De iPhone 12 Mini heeft een moderner design, een betere camera en een snellere processor dan de iPhone 11. Daarnaast is de 5G-connectiviteit van de iPhone 12 Mini een belangrijke toevoeging voor de toekomst. Echter, de iPhone 11 heeft nog steeds een uitstekende camera en is nog steeds een krachtige smartphone met een groter scherm en een lagere prijs dan de iPhone 12 Mini. Het is daarom aan de gebruiker om te bepalen welke functies belangrijk zijn en welk van de twee refurbished iPhones het beste bij hun wensen past. 

Refurbished iPhone kopen 

Overweeg je een refurbished iPhone te kopen en twijfel je tussen de iPhone 11 en de iPhone 12 Mini? Bij Forza zijn beide modellen beschikbaar als refurbished iPhone. Onze ervaren technici controleren de toestellen op meer dan 50 punten en gebruiken professionele software om de toestellen te testen. We vervangen onderdelen indien nodig en reinigen de toestellen grondig. Hierdoor ontvang je bij Forza het Keurmerk Refurbished en ben je verzekerd van de beste kwaliteit refurbished toestellen op de markt. Bovendien ontvang je bij je aankoop gratis laadaccessoires en bieden we drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023). Bestel op werkdagen of zondagen vóór 22:30 uur en je hebt je toestel de volgende dag al in huis! 

verschillen refurbished iphone iphone 11 camera 5g
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?