iPhone 5S review: alles wat je moet weten over dit toestel!

10 September 2018 - 5 min read time
iPhone 5S review: alles wat je moet weten over dit toestel!

iPhone 5S review: alles wat je moet weten over dit toestel!

De iPhone 5S werd tegelijkertijd met de iPhone 5C uitgebracht en is de opvolger van de iPhone 5. Eén van de meest belangrijke verbeteringen aan de iPhone 5S is de processor. Deze heeft namelijk een ‘64-bits’ architectuur, dit maakt het toestel geschikt voor de nieuwe iOS 12. De iPhone 5 heeft daarentegen nog een processor met een 32-bits architectuur, waardoor het device géén iOS 11 en -12 aan kan.

Het voornaamste voordeel van de iPhone 5S? Voor slechts € 149 is deze al te koop bij Forza Refurbished. Tijdelijk ontvang je ook een gratis beschermhoes. In ruil hiervoor krijg je een toestel dat de komende tijd zeker nog vooruit kan en profiteer je van de voordelen van iOS 12.

Wat maakt de iPhone 5S zo’n fantastisch toestel?

  • Geschikt voor de nieuwste iOS 12;
  • Eerste iPhone met touch-ID (vingerafdrukscanner);
  • Zeer betaalbaar;
  • Leverbaar in drie prachtige kleuren (zwart, wit en goud);
  • Compact formaat (ideaal voor reizigers);
  • Verbeterde camera met dubbele flitser.

Het design van de iPhone 5S

Het uiterlijk van de iPhone 5S lijkt erg veel op zijn voorganger: de iPhone 5. Dit is vrijwel altijd het geval bij een ‘S-model’ van Apple, zo ook niet anders bij dit model. Wat wel nieuw is, is dat de witte en zwarte iPhone 5S een nieuwe kleurvariant hebben. Zo is de zwarte variant wat lichter geworden en van een antraciete look naar ‘Space Grey’ gegaan. De witte variant is vrijwel gelijk gebleven. Apple heeft daarnaast ook een nieuwe gouden iPhone 5S uitgebracht.

Eerste iPhone met Touch ID

De iPhone 5S is het eerste toestel van Apple dat is uitgerust met touch ID, ook wel bekend als de vingerafdrukscanner. Met een druk op de home-knop ontgrendel je snel de iPhone 5S. Daarnaast kun je ook opdrachten uitvoeren met touch ID, zoals het downloaden van apps of betaalopdrachten uitvoeren.

Sterk verbeterde iPhone 5S camera

De camera van de iPhone 5S is flink verbeterd. Apple heeft het toestel voorzien van een dubbele flitser en een grotere diafragma. Licht valt hierdoor beter in de camera lens, wat resulteert in scherpere foto’s. En door de dubbele flitser krijgen kleuren een natuurlijkere look, dit verschil is voornamelijk merkbaar in donkere ruimten.

Specificaties iPhone 5 en iPhone 5S

iPhone 5

iPhone 5S

Beeldscherm 4-inch (1136 x 640) 4-inch (1136 x 640)
Opslagruimte 16GB, 32GB en 64GB 16GB, 32GB en 64GB
Werkgeheugen 1GB 1GB
Videokaart PowerVR SGX543MP3 PowerVR G6430
Processor Apple A6 32-bits Apple A7 64-bits
Coprocessor N.v.t. M7 Motion coprocessor
Camera achter 8-megapixel (1080p video 8-megapixel (1080p video)
Camera voor 1.2-megapixel (720p video) 1.2-megapixel (720p video)
Gewicht 112 gram 112 gram
Kleuren Zwart en wit Zwart, wit en goud
Afmetingen 123,8 x 58,6 x 76 123,8 x 58,6 x 76
Bluetooth versie 4.0 4.0
Touch ID
Geschikt voor iOS 12
NFC ondersteuning
4G+ (lte advanced)
Hoofdtelefoonaansluiting

Wat kost de iPhone 5S?

Toen de iPhone 5S uitkwam in 2014 betaalde je ongeveer € 600 voor het toestel. In 2018 ligt de prijs van de iPhone 5S natuurlijk veel lager. In vergelijking met de originele nieuwprijs, kun je met een refurbished iPhone 5S tot wel 60% goedkoper uit zijn.

iPhone 5S met abonnement of als los toestel kopen?

Je kunt een iPhone 5S in combinatie met een abonnement nemen, maar ook als los toestel aanschaffen. Onderstaand lees je meer over de voor- en nadelen van beide opties.

iPhone 5S met een abonnement

Het voordeel van een iPhone 5S in combinatie met een abonnement is dat je niet in één keer veel geld hoeft te betalen. Alhoewel het bedrag voor een losse iPhone 5S tegenwoordig significant meevalt (helemaal met een refurbished exemplaar). Bijkomend nadeel van een abonnement is dat je gebonden bent aan een contract. Dit kan in het bijzonder nadelig uitpakken voor starters in de huizenmarkt, gezien het feit dat je gekort kunt worden op je hypotheekbedrag.

iPhone 5S als los toestel kopen

Het voordeel van het kopen van een iPhone 5S als los toestel is dat je niet vastzit aan een duur telefoonabonnement. Het nadeel van het los kopen van een iPhone 5S is dat je niet in één keer veel geld betaald. Gelukkig valt het aankoopbedrag van een refurbished iPhone 5S tegenwoordig reuze mee. Voor slechts €149 koop je al een iPhone 5S bij Forza Refurbished, die ook nog eens geschikt is voor de nieuwe iOS 12!

Waarom zou je een refurbished iPhone 5S kopen?

In vrijwel alle gevallen is er met refurbished iPhones sprake van eerder gebruikte toestellen. Toch is dit niet altijd het geval. Zo kan een refurbished iPhone 5S bijvoorbeeld tentoongesteld zijn op een beurs of afkomstig zijn vanuit voorraad overschotten van een leverancier. In deze gevallen is het toestel dus niet of nauwelijks gebruikt.

In tegenstelling tot een tweedehands iPhone van een particulier, is een refurbished iPhone 5S gecontroleerd, indien nodig gerepareerd én professioneel gereinigd. Bovendien krijg je met een refurbished exemplaar ook nog eens drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023) én gratis nieuwe accessoires meegeleverd.

Wat zijn de voordelen van een refurbished iPhone 5S?

Refurbished iPhones hebben meerdere voordelen, onderstaand hebben we de belangrijkste voordelen voor je gesommeerd:

  • Tot wel 60% goedkoper dan de originele nieuwprijs;
  • Op méér dan 50 punten gecontroleerd door speciale robots (alleen bij Forza);
  • Drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023);
  • Niet tevreden over je aankoop? Retourneer gratis tot 14 dagen na aankoop.
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?