Jouw ideale zakelijke iPhone vind je bij Forza


Wist je dat de iPhone de meest gewilde smartphone van dit moment is? Dat komt door de vooruitstrevende en innovatieve technieken, maar ook het design en het eenvoudige, veilige besturingssysteem maken de iPhone populair. Forza biedt een groot assortiment refurbished iPhones aan. Of je nu een budgettoestel voor de meest uiteenlopende basistaken zoekt of een krachtpatser nodig hebt voor alle zware taken; Bij Forza vind je de refurbished iPhone die bij jouw manier van werken past. Onze populairste toestellen zijn met uitstek de refurbished iPhone 8 en de refurbished iPhone X. Waarom dit zeer geschikte zakelijke devices zijn, lees je in dit artikel. Ook lichten we toe hoe een telefoon van de zaak werkt.

iPhone zakelijk gebruiken

Refurbished is niet hetzelfde als tweedehands

Voordat we dieper ingaan op de refurbished iPhone 8 en iPhone X, is het goed om even stil te staan bij de term refurbished. Want wist je dat refurbished niet te vergelijken is met tweedehands? Bij refurbished weet je dankzij het Keurmerk Refurbished wél dat je een kwalitatief en 100% functionerend product koopt bij een betrouwbare aanbieder mét 2 jaar garantie. En het is ook nog eens tientallen procenten voordeliger dan een nieuw toestel. Het is dus erg goed voor de portemonnee, maar ook voor het behoud van ons milieu. Zo kun je met de aanschaf van een refurbished iPhone 27kg CO2-uitstoot besparen en voorkom je dat een device onnodig op de vuilnisbelt verdwijnt. Je bent dus verantwoord aan het ondernemen en mede dat maakt de aanschaf van een refurbished iPhone een verstandige keuze

Refurbished iPhone 8

refurbished iPhone 8 zakelijk gebruiken

De refurbished iPhone 8 is bij Forza nu al het succestoestel van dit jaar. Dat is niet voor niets, want dit toestel heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het is het laatste toestel met het bekende, nog altijd populaire design dat Apple vele jaren heeft aangehouden. Dit design kenmerkt zich door een dun toestel met subtiel afgeronde hoeken en een homeknop met Touch ID. Hiermee kun je het toestel met je vingerafdruk ontgrendelen. De iPhone 8 refurbished heeft een glazen achterkant voor draadloos opladen, beschikt over een helder lcd-display en over een krachtige A11 processor. Hiermee kun je zowel de lichte taken als het zware werk probleemloos uitvoeren. Dit toestel wordt de komende jaren nog volledig door Apple’s besturingssysteem iOS ondersteund. Je kunt dus nog jaren vooruit met de laatste functionaliteiten voor een aantrekkelijke prijs.

Refurbished iPhone X

refurbished iPhone X zakelijk gebruiken

De refurbished iPhone X bevat als eerste toestel van Apple een randloos en haarscherp OLED-beeldscherm, Face ID en een dubbele 12 megapixel camera. Verder beschikt het toestel over dezelfde krachtige en energiezuinige A11 processor en ondersteunt het toestel draadloos opladen. De iPhone X refurbished is een zeer toekomstgericht toestel, zit vol met handige innovaties en wordt nog jarenlang volledig door Apple ondersteund. Alle taken die je wilt doen worden razendsnel uitgevoerd, tussentijds opladen is bijna niet nodig en de komende jaren beschik je tot alle recente functionaliteiten.

Refurbished iPhone afschrijven

Als je een iPhone refurbished zakelijk koopt moet je deze afschrijven. De belastingdienst ziet een aankoop als kosten als de waarde minder dan €450 exclusief btw bedraagt. Dat betekent dat je de refurbished iPhone 8, waarvan de prijzen bij Forza variëren tussen €299 en €399, altijd in hetzelfde jaar bij de aangifte inkomstenbelasting van de winst mag aftrekken. Hierdoor betaal je minder belasting.

Bij de refurbished iPhone X ligt het iets gecompliceerder, want hier varieert de toestelprijs tussen €399 en €574. Afhankelijk van de variant die je koopt (met of zonder Face ID, opslagcapaciteit, productconditie) wordt jouw aankoop gezien als kosten of als investering. Aankopen boven de €450 exclusief btw zijn een investering en moeten over 5 jaar, de levensduur, lineair afgeschreven worden. Als je een aankoop doet onder dit bedrag kun je belastingvoordeel behalen.

Gemengd gebruik

Het komt vandaag de dag nauwelijks meer voor dat een device enkel zakelijk of privé wordt gebruikt. Als je een refurbished iPhone koopt kun je deze al bij een zakelijk gebruik vanaf 10% als bedrijfsmiddel aanmerken. De zakelijke kosten zijn dan aftrekbaar. Dit geldt zowel voor de inkomstenbelasting als de btw. Zakelijke kosten zijn aanschafkosten, abonnementskosten en extra gebruikerskosten (boven belminuten of datalimiet). Het zakelijke gedeelte bepalen is wel lastig omdat hier geen duidelijke richtlijnen voor zijn. Je kunt het beste een aantal maanden bijhouden wat het daadwerkelijke zakelijke gebruik is. Dit percentage kun je de komende jaren aanhouden als er geen grote wijzigingen plaatsvinden. Zorg voor een reële inschatting die je kunt beargumenteren als de belastingdienst hier vragen over stelt.

Slim besparen met een refurbished iPhone

Ondernemen is investeren, maar onnodig veel geld spenderen doet niemand graag. Refurbished biedt mogelijkheden voor ondernemers om slim te besparen op een iPhone. Voor zakelijk gebruik zijn de refurbished iPhone 8 en de refurbished iPhone X uitermate geschikt. Als je deze aankoop onder de €450 exclusief btw doet, mag je de kosten in één keer van de winst aftrekken. Daarboven moet de investering over 5 jaar worden afgeschreven. Houd hierbij wel rekening met gemengd gebruik, want alleen de zakelijke kosten zijn aftrekbaar en moeten beargumenteerd kunnen worden.