Het verschil tussen de iPhone 6S en de iPhone 7?

Het verschil tussen de iPhone 6S en de iPhone 7?

Laatste update: 07-10-2020

De iPhone 6S is uitgebracht in 2015 en een jaar later werd dit toestel opgevolgd door de iPhone 7. Beide iPhones zijn goede middenklasse toestellen van Apple, maar wat zijn de verschillen? In dit blog vergelijken we beide toestellen voor jou.

1. Design: kleine uiterlijke verschillen

Design iPhone 6S en iPhone 7

Beide toestellen hebben het oude vertrouwde design waarmee Apple groot is geworden. De toestellen zijn dun en hebben subtiel afgeronde hoeken waardoor ze prettig in de hand liggen. Er zijn een aantal uiterlijke kenmerken waarop je beide toestellen eenvoudig uit elkaar kunt houden. De iPhone 6S heeft aan de boven- en onderkant van de behuizing horizontale strepen. Bij de iPhone 7 lopen deze strepen gebogen over de rand van de behuizing. De iPhone 6S heeft aan de onderkant van het toestel een koptelefooningang. Bij de iPhone 7 is deze verdwenen. Toch kun je ook eenvoudig zonder headphone-jack oortjes op een iPhone aansluiten. Het derde punt is de camera. Bij de iPhone 7 is die beduidend groter én zit deze verder in de hoek verwerkt. Tot slot zit er verschil in de kleurvariaties. De iPhone 7 is in tegenstelling tot de iPhone 6S verkrijgbaar in de kleuren Black, Jet Black en Red.

2. Beeldscherm: onveranderd goed

3D Touch functie iPhone 6S en iPhone 7

Het beeldscherm van beide toestellen is onveranderd gebleven. Wat dit onderdeel betreft, zijn beide toestellen dus gelijk. De iPhone 6S en iPhone 7 hebben een 4.7-inch beeldscherm met een resolutie van 1334 x 750 pixels. Dit zorgt voor een prachtige beeld- en kleurweergave. Daarnaast beschikken beide toestellen ook over de 3D-Touch functionaliteit. Door harder op het beeldscherm te drukken worden voorvertoningen en snelle acties van apps getoond, waardoor je in minder handelingen een actie kunt doen.

3. Camera: upgrade in de kwaliteit

Camera's iPhone 6S en iPhone 7

Aan de achterkant van beide toestellen bevindt zich een 12-megapixel camera. Dit zorgt ervoor dat beide toestellen prachtige foto’s kunnen maken. Video’s zijn in 4K Ultra-HD kwaliteit. Daar staat tegenover dat het camera diafragma van de iPhone 7 wel lager is, waardoor de lichtinval verbeterd is. Dit zorgt ervoor dat je met de iPhone 7 in donkere omgevingen betere foto’s maakt met minder ruis. Daarnaast is ook de frontcamera van de iPhone 7 verbeterd. Het toestel heeft namelijk een 7-megapixel camera in tegenstelling tot de 5-megapixel camera van de iPhone 6S. Je selfies zien er hierdoor iets mooier uit. Filmen doen beide camera’s in Full HD-kwaliteit, dus de videogesprekken zien er nagenoeg even mooi uit.

4. Processor: krachtiger en sneller

Beide iPhones zijn snel en geschikt voor de alledaagse basistaken en lichte grafische taken van nu. Je kunt er dus prima mobiele games op spelen en ook series streamen is geen probleem. Wel is de iPhone 7 iets sneller, omdat de A9-processor krachtiger is dan de A8-processor van de iPhone 6S. Het is geen wereld van verschil en in dagelijks gebruik zal je het amper merken.

5. Batterij: grotere accu, langere duur

De iPhone 6S is de laatste iPhone met een koptelefoonaansluiting. Bij de iPhone 7 heeft deze aansluiting plaatsgemaakt voor een extra luidspreker en een grotere batterij. Bij surfen op het internet heeft de iPhone 7 een batterijduur van 9 uur en 15 minuten. Bij de iPhone 6S is dat 7 uur en 30 minuten. Je komt met de iPhone 7 dus eenvoudiger de dag door zonder tussentijds op te laden. Hoe lang de batterij daadwerkelijk mee gaat hangt natuurlijk wel af van hoe intensief je het toestel gebruikt.

Conclusie

De iPhone 6S en de iPhone 7 lijken veel op elkaar, al zijn er in de iPhone 7 wel verbeteringen doorgevoerd in de processor, de camera en de batterij. Je kunt hierdoor het toestel iets sneller in gebruik nemen en wat mooiere foto’s maken, waarbij tussentijds opladen minder snel nodig is. Welke iPhone past het best bij jou? We geven je advies.

iPhone 6S kopen, een goede keuze als je:

  • Oortjes of een koptelefoon direct op je iPhone wilt kunnen aansluiten;
  • Voor een heel laag bedrag een kwalitatief goede iPhone wilt.

iPhone 7 kopen, een goede keuze als je:

  • Uit meerdere kleurvarianten wilt kiezen;
  • Mooiere foto's wilt kunnen maken bij weinig licht;
  • Waarde hecht aan een iets beter geluid door de extra luidspreker;
  • Batterijduur een belangrijk aspect vindt.

iPhone 6S of iPhone 7 refurbished kopen

Eén geruststelling: beide iPhones draaien op het recente besturingssysteem iOS 15. Je kunt op beide toestellen dus gebruikmaken van de laatste functies. Welke iPhone je ook kiest; refurbished zijn de iPhone 6S en de iPhone 7 voordeliger dan nieuw en technisch van topniveau. Daarnaast krijg je 2 jaar garantie, óók op de batterij, gratis laadaccessoires én een schone iOS-installatie. Je kunt dus direct aan de slag. Vandaag vóór 22:30 uur besteld = morgen in huis.

verschillen overeenkomsten iphone 7 iphone 6s
← Vorige Volgende →