Het verschil tussen de iPhone 6S en de iPhone 7

26 Juli 2020 - 5 min read time
Het verschil tussen de iPhone 6S en de iPhone 7

Laatste update: 07-01-2022

De iPhone 6S is uitgebracht in 2015 en een jaar later werd dit toestel opgevolgd door de iPhone 7. Beide iPhones zijn een interessante optie als je voor weinig geld een middenklasse smartphone zoekt. Wat is het verschil tussen de iPhone 6S en 7? We vergelijken beide toestellen voor jou.


Oude iPhone, lange levensduur

De iPhone 6S refurbished en de iPhone 7 refurbished kunnen nog goed mee in deze tijd. Apple ontwikkelt de smartphones en het besturingssysteem zelf. Zo kunnen hardware en software naadloos met elkaar samenwerken. Tel daar 6 jaar software-ondersteuning bij op en je kunt lang met een oude iPhone vooruit. Beide iPhones zijn snel genoeg om de meest gangbare apps van nu te kunnen gebruiken. Denk hierbij aan mobiele spelletjes, social media, WhatsApp en de internetbrowser gebruiken.

Uiterlijk verschil iPhone 6S en 7

1. Uiterlijk verschil iPhone 6S en 7

Beide iPhones hebben een 4.7-inch beeldscherm, een ronde thuisknop met Touch ID vingerafdrukscanner en een aluminium behuizing. Ondanks dat beide iPhones veel op elkaar lijken, houd je ze eenvoudig uit elkaar door de strepen op de achterkant, die bij de iPhone 6S nog recht over de achterkant lopen. Nog een verschil is de grotere camera en het ontbreken van de koptelefoonaansluiting bij de iPhone 7. Tot slot zit er verschil in de kleurvariaties. Bij de iPhone 7 heb je keuze uit meerdere kleurvarianten, waaronder de unieke kleuren Black, Jet Black en Red.

2. Grotere accu, langere duur

De iPhone 6S is de laatste iPhone met een koptelefoonaansluiting. Bij de iPhone 7 heeft deze aansluiting plaatsgemaakt voor een extra luidspreker en een grotere batterij. Bij surfen op het internet heeft de iPhone 7 een batterijduur van 9 uur en 15 minuten. Bij de iPhone 6S is dat 7 uur en 30 minuten. Je komt met de iPhone 7 dus eenvoudiger de dag door zonder tussentijds op te laden. Hoe lang de batterij daadwerkelijk mee gaat hangt natuurlijk wel af van hoe intensief je het toestel gebruikt.

Camera verschil iPhone 6S en 7

3. Camera verschil iPhone 6S en 7

Beide iPhones hebben achterop een 12-megapixel camera waarmee je filmpjes maakt in 4K-kwaliteit. Omdat de camera van de iPhone 7 groter is, kan hij meer licht opvangen. Dit zorgt ervoor dat je met de iPhone 7 bij weinig licht iets betere foto’s kan maken met minder ruis. Daarnaast is ook de frontcamera van de iPhone 7 verbeterd. Het toestel heeft namelijk een 7-megapixel camera in tegenstelling tot 5-megapixel bij de iPhone 6S. Je selfies zien er hierdoor iets mooier uit. Filmen doen beide camera’s in Full HD-kwaliteit, dus in de kwaliteit van videogesprekken zit amper verschil.

4. iPhone 6S uit de software-ondersteuning

In september 2022 zitten de 6 jaar software-ondersteuning van de iPhone 6S erop. Vanaf dan kun je het toestel niet meer updaten en loop je nieuwe functies van het besturingssysteem iOS mis. Wel krijgt de iPhone 6S dan nog beveiligingsupdates. Ook apps kun je vanaf dan niet meer updaten. Voor apps als spelletjes, social media, WhatsApp en YouTube is dat geen enkel probleem. Ze werken dan nog jaren. Wil je ook apps gebruiken waarvoor veel veiligheid vereist is, zoals internetbankieren en DigiD? Dan moet je oppassen en kun je beter de iPhone 7 kiezen. Dit toestel en de apps die je erop zet worden dan nog ondersteund tot september 2023.

Conclusie en koopadvies

De iPhone 7 heeft een betere camera, produceert mooier geluid en heeft een sterkere accu. Daarnaast worden het toestel en de apps een jaar langer ondersteund. Zijn dit belangrijke aspecten voor jou? Kies dan de iPhone 7. Zoek je een iPhone met directe koptelefoonaansluiting, speelt budget een hele grote rol en zoek je een toestel voor simpel basisgebruik? Dan kan de iPhone 6S nog altijd een interessante optie zijn.

iPhone refurbished kopen

De iPhone 6S is ons voordeligste toestel en ook zijn opvolger is als refurbished iPhone schrikbarend scherp geprijsd. Indien je op zondag t/m vrijdag voor 22:30 uur bestelt, wordt je aankoop morgen thuisbezorgd mét 2 jaar garantie en gratis nieuwe laadaccessoires. Refurbished van Forza is hét voordelige en betrouwbare alternatief voor nieuw. Twijfel je nog, heb je een vraag of wil je advies? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

verschillen keuzehulp iphone 7 iphone 6s
← Vorige Volgende →