Alles over iPhone 7: specs en info

23 Oktober 2017 - 5 min read time
Alles over iPhone 7: specs en info

Laatste update: 09-07-2021

De iPhone 7 is de compacte iPhone van Apple uit 2016. Het toestel is vanwege zijn specs een goede middenklasser. Hij is geschikt voor de meest uiteenlopende basistaken en ook voor iets zwaarder werk deinst dit toestel niet terug. Anno 2021 is de iPhone 7 nog altijd een interessante smartphone om te kopen. Benieuwd waarom dat zo is en wat de specs van dit toestel zijn? Je leest het hier!


iPhone 7 opvolger van de iPhone 6S

De iPhone 7 refurbished, uitgebracht in 2016, is de opvolger van de iPhone 6S. Beide iPhones lijken aan de buitenkant, op kleurverschil na, erg veel op elkaar. Wel heeft de iPhone 7 een aantal interessante verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. Dit zijn ze:

  • Tot 40% sneller dankzij de A10-chip
  • Grotere batterij
  • Betere speakers
  • Verbeterde frontcamera
  • Waterbestendig

Lees complete vergelijking

iPhone 7 design

De iPhone 7 heeft, net als zijn voorgangers, een aluminium achterkant. Wel is er het een en ander bij de kleuren veranderd. Het traditionele Zilver, Goud en Roségoud zijn gebleven. Space Grey is echter vervangen door Matzwart en ook nieuw is Glanszwart.  Daarnaast introduceert Apple voor het eerst een iPhone Red Edition bij de iPhone 7. Dit is de speciale editiekleur van Apple.

Refurbished iPhone 7 Rood

Headphone-jack maakt plaats voor grotere batterij

De iPhone 7 is de eerste iPhone waarbij de headphone-jack ontbreekt. Hierdoor moet je bekabelde koptelefoons en standaard oortjes op een andere manier aansluiten. Door deze aansluiting weg te halen is wel meer ruimte voor een grotere batterij ontstaan. Ook is hierdoor ruimte voor betere speakers ontstaan. De iPhone 7 is dan ook de eerste iPhone die over stereospeakers beschikt, wat een voller geluid oplevert dan voorheen.

Beeldscherm met 3D Touch

De iPhone 7 heeft een standaard 4.7-inch Retina LCD-beeldscherm, met een resolutie van 1334 X 750 pixels (326 ppi). Dit formaat scherm kun je vrijwel volledig met je duim bedienen en kleine details worden duidelijk op het scherm getoond. Het scherm kun je bedienen met 3D-Touch. Hierbij verschijnt een lijstje snelfuncties op het moment dat je harder op een app-icoon drukt. Je krijgt zo sneller toegang tot een bepaalde functie binnen een app. Snel en effectief dus!

iPhone 7 3D Touch

iPhone 7 snelheid

Over snelheid heeft de iPhone 7 niets te klagen. Deze middenklasse smartphone draait op de A10-chip van Apple. Deze chip bestaat uit een tweedeling, waarbij de zware taken en het lichte werk worden verdeeld. Dat komt de accuduur en snelheid ten goede. In combinatie met 2GB werkgeheugen kun je dit toestel uitstekend gebruiken voor multitasking. Ook spelletjes als Fifa en Fortnite kun je er prima op spelen, evenals soepel door je social media-tijdlijn scrollen en series streamen. De iPhone 7 kan in deze tijd dus prima mee.

7-MP frontcamera, eenvoudig camerasysteem

De iPhone 7 is de eerste iPhone die over een 7-MP frontcamera beschikt. Hierdoor kun je mooier beeldmateriaal van jezelf maken dan voorheen. Achterop zit een 12-MP camera die filmt in 4K. Het camerasysteem is eenvoudig en niet enorm uitgebreid in camerafuncties. Tóch kun je er redelijk mooie foto’s en video’s mee maken. Deze camera is vooral geschikt voor personen die zo nu en dan en zonder onnodige poespas gewoon leuk beeldmateriaal willen maken.

Eerste waterbestendige iPhone

Als eerste iPhone is de iPhone 7 waterbestendig. Dit houdt in dat je er (onder gecontroleerde omstandigheden) 30 minuten lang tot 1 meter diep mee onder water kunt. We raden je aan om dit niet uit te proberen, want Apple én Forza bieden geen garantie aan schades die door water is ontstaan.

iPhone 7 waterbestendig

Laatste grote software-update in 2021

De iPhone 7 is in 2016 uitgebracht. Aangezien Apple iPhones 5 jaar ondersteunt, zou de iPhone 7 zijn laatste update krijgen in september 2021.

iPhone 7 refurbished kopen

De iPhone 7 is een middenklasse smartphone, die anno 2021 zéker nog het overwegen waard is. De prijs is lekker laag en is dan ook een goede deal als je niet het nieuwste van het nieuwste hoeft en lekker voordelig een toestel zoekt voor het komende jaar. Je kunt hem óók als refurbished iPhone kopen en dat is nóg voordeliger én technisch even goed als nieuw. Het toestel wordt geleverd met 3 jaar garantie (sinds 1 juni 2023) en gratis oplaadaccessoires. Ook voorzien we de iPhone 7 gratis van een hoes + screenprotector als je kiest voor de productconditie zichtbaar gebruikt.

iphone 7 iphone
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?