Waarom de iPhone XR een hele slimme keuze is

04 November 2019 - 5 min read time
Waarom de iPhone XR een hele slimme keuze is

De iPhone XR is op de markt gebracht als budgetmodel. Toch heeft de XR alles wat je mag verwachten van een smartphone in 2019. De materialen van de iPhone XR zijn dan wel iets goedkoper dan van de X(S), maar aan opties ontbreekt er niets. Waarom de iPhone XR precies een slimme keuze is, lees je hier.

LCD beeldscherm

Wanneer we inzoomen op het scherm van de iPhone XR, vallen er een aantal zaken op. Het toestel is uitgerust met een 6.1 Liquid Retina HD-scherm. Doordat er geen gebruik is gemaakt van een OLED-scherm, kan de XR goedkoper worden aangeboden dan bijvoorbeeld Apple’s iPhone XS. Ondanks dit is de kwaliteit van een LCD-scherm nog steeds erg goed en doet het geen afbreuk aan een fijne kijkervaring. Het verschil tussen LCD en OLED is alleen zichtbaar wanneer je beide schermen naast elkaar houdt. Doordat LCD goedkoper is dan OLED is de iPhone XR scherper geprijsd dan bijvoorbeeld een iPhone X(S).

Gebruikservaring scherm

De iPhone XR is voorzien van ‘Haptic Touch’. Dit betekent dat het niet drukgevoelig is zoals een iPhone met 3D Touch. Goed om hierbij te vermelden is dat zelfs de iPhone 11 Pro niet meer beschikt over 3D Touch maar Haptic Touch. Apple heeft namelijk besloten om voortaan alleen nog maar Haptic Touch te verwerken in iPhones. Om de drukgevoeligheid na te bootsen wordt er gebruik gemaakt van trillingen. Als je het scherm iets langer ingedrukt houdt, krijg je dus alsnog een reactie. Deze techniek is goedkoper en hierdoor kon Apple de iPhone XR dus ook weer goedkoper aanbieden.

Fotografie en video

De iPhone XR is uitgerust met een 12 megapixel camera aan de achterzijde. Aan de voorkant beschikt het toestel over een 7 megapixel camera. Daarbij zijn technieken als portretmodus ook aanwezig. Ook als het gaat om belichting, kleur, detail en ruisonderdrukking, doet de iPhone XR niet onder voor de veel duurdere iPhone XS. 

Krachtig en zuinig

Apple heeft de iPhone XR niet met de minste processor uitgerust. Met de A12 Bionic chip weet je zeker dat je één van de beste processors ter wereld hebt. Hij is niet alleen snel én krachtig, maar ook erg zuinig. In combinatie met het energiezuinige LCD-scherm en een krachtige batterij is de gebruiksduur van de XR lovenswaardig te noemen. De iPhone XR beschikt over één van de beste batterijen ooit. Wederom een reden waarom de XR een slimme keuze is.

Face ID

Met Face ID ontgrendel je de iPhone eenvoudig en snel met je gezicht. De iPhone XR is ook met deze techniek uitgerust. Hierdoor is de XR gebruiksvriendelijk én veilig.

Glazen behuizing

De iPhone XR is gemaakt van het sterkste glas in iPhone ooit. Dit is niet alleen mooi, maar zorgt er ook voor dat je de iPhone draadloos kunt opladen.

Kleurrijk

Een erg leuke bijkomstigheid is dat Apple de iPhone in zes authentieke kleuren heeft uitgebracht. Bij Forza heb je keuze uit Coral, Blue, White, Red en Black.

De prijs van een iPhone XR

De iPhone XR is dus als budgetmodel op de markt gebracht en hierdoor goedkoper dan de andere modellen die Apple op hetzelfde moment heeft uitgebracht. Qua opties is het een geweldig toestel, maar doordat er goedkopere materialen zijn gebruikt heeft Apple de prijs weten te drukken.

Bij Forza is de iPhone XR met 64GB opslagruimte al beschikbaar vanaf €579.-.

Refurbished iPhone XR

Refurbished houdt in dat het toestel gebruikt is en vervolgens professioneel is gecontroleerd, schoongemaakt en waar nodig voorzien van nieuwe onderdelen. Je koopt een zo goed als nieuwe smartphone met drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023) en gratis laad accessoires. De iPhone XR is een slimme keuze. Een refurbished iPhone XR is de slimste keuze. Vandaag besteld, is morgen al in huis! Welke kleur kies jij?


← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?