4 redenen om te kiezen voor refurbished

12 April 2019 - 5 min read time
4 redenen om te kiezen voor refurbished

Binnen de telecom- en ICT-markt zijn topics als ‘circulaire economie ', 'refurbished ' en 'recycling’ booming. Onze mission-statement ‘Van duur naar duurzaam' sluit dan ook perfect aan bij een visie op een duurzamere wereld. Steeds meer mensen zien de daadwerkelijke meerwaarde van refurbished Apple-producten. Maar waarom kiezen mensen eigenlijk steeds vaker voor refurbished? Je leest het onderstaand.

1. Véél betaalbaarder

Het voornaamste koopargument voor refurbished is de factor ‘prijs'. Een nieuwe iPhone begint tegenwoordig bij een vanaf prijs van € 1.000. Erg zonde van je geld, want voor honderden euro’s minder heb je een telefoon met (nagenoeg) dezelfde specificaties. Dit scheelt weer flink in de portemonnee.

Geld

2. Beter voor het milieu

De productie van nieuwe apparaten heeft een heel groot nadeel; het is namelijk ontzettend schadelijk voor ons milieu. Voor de productie van één iPhone is maar liefst 134 kilo erts, 190 liter water en 20,5 gram van het uiterst giftige cyanide nodig. Cyanide wordt overigens gebruikt om de nodige hoeveelheid goud voor een smartphone (0,2 gram) uit gouderts te halen. Het hergebruiken van een refurbished iPhone levert per saldo een besparing op van 27 kg CO2.

Dankzij het investeren in refurbished (Apple) devices, lever jij actief een bijdrage aan:

  • Energiebesparing;
  • Vermindering uitstoot broeikasgassen;
  • Materiaal besparing;
  • Minder gebruik schaarse delfstoffen, en dus minder mijnbouw;
  • Vermindering gevaarlijk afval;
  • Vermindering toxische stoffen;
  • Kostenbesparing.

Door te kiezen voor een duurzaam alternatief als refurbished, voorkom je dat deze delfstoffen opnieuw gewonnen moeten worden.

Duurzaamheid

3. Gewaarborgde kwaliteit

Bij refurbished bestaat nog wel eens de misopvatting dat refurbished devices oud of afgedankt zouden zijn. Als je kiest voor een device van Forza Refurbished, dan kun je in ieder geval altijd rekenen op een hoogwaardige productkwaliteit. Een gemiddelde klantbeoordeling van een 9,0 op basis van meer dan 4.000 beoordelingen is hiervan het bewijs. Als extra zekerheid krijg je óók nog eens drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023) bij je aankoop.

Blik achter de schermen

4. Innovaties worden steeds minder

Indien je een persoon bent die persé het nieuwste van het nieuwste device moet hebben, dan is refurbished waarschijnlijk niets voor jou. De meeste producten zijn vaak pas één jaar na de officiële release als refurbished exemplaar beschikbaar. Maar zeg nou eerlijk, hoe groot zijn de ‘innovaties' nog? Neem nou eens het verschil tussen de iPhone X en de iPhone XS. Het daadwerkelijk verschil tussen beiden? Een betere processor en een nieuwe kleur. Voor de rest zijn de toestellen nagenoeg gelijk, maar je betaalt wél drastisch meer geld. Je koopt een refurbished iPhone X bij ons al vanaf €769, terwijl een nieuwe iPhone XS minimaal € 1.000 kost.

Kies voor zekerheid en betaalbaarheid

Met een refurbished Apple device ben je verzekerd van betrouwbare kwaliteit. Al onze devices worden grondig gecontroleerd door ervaren techniekers. Onze iPhones zelfs door speciale robots. Indien er een defect onderdeel wordt geconstateerd, dan vervangen wij deze door een volledig nieuw onderdeel. Ook ontvang je drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023) op je aankoop én kun je uiteraard gebruik maken van de wettelijke bedenktijd. Met Forza Refurbished loop je dus géén enkel risico.  

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?