In 2015 meer huishoudens met tablet dan desktop

27 Juli 2017 - 5 min read time
In 2015 meer huishoudens met tablet dan desktop

Het CBS bracht onlangs naar buiten dat huishoudens in Nederland in 2015 voor het eerst meer tablets dan desktop-pc’s hadden. Zo had ruim 58 procent van alle huishoudens een tablet in 2015 in tegenstelling tot 50 procent desktop-pc’s.

Tabletgebruik groeit onder ouderen

Het is steeds belangrijker om overal en altijd online te zijn, zo ook voor ouderen. Dat het internetgebruik de laatste jaren sterk is gegroeid, is daarom geen hogere wiskunde. Uit cijfers van het CBS is gebleken dat het internetgebruik groeit onder voornamelijk de 45-plussers. In 2012 ging 41 procent van de 45- tot 65-jarigen online op mobiel. Dit aantal is gestegen tot maar liefst 71 procent in 2015. Deze groep gaat voornamelijk online via smartphone of tablet, de laptop lijkt langzaam uit de gratie te raken. Maar is deze groei van de tablet te verklaren?

Waarom tablet in plaats van laptop?

Maar waarom kiezen er tegenwoordig steeds meer mensen voor de aanschaf van een tablet in plaats van een laptop? In eerste instantie zou je misschien denken dat een laptop handiger en veelzijdiger is, maar niets is minder waar. Tegenwoordig zijn de meeste tablets uitgerust met de nieuwste snufjes en hippe accessoires. Waarom zou je een zware laptop meesleuren naar school of je werk als je ook kunt kiezen voor een simpele tablet in je tas?

Onder de accessoires van een tablet vallen tegenwoordig veel handige toepassingen. Denk hierbij niet alleen aan oordopjes of tablethoezen, maar ook aan complete keyboards in een hoes, stylus pennen, powerbanks en complete tablethouders voor in bijvoorbeeld de auto of op je bureau. Al deze extra accessoires in combinatie met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van tablets zorgen ervoor dat deze de perfecte vervanger zijn van laptops.

Welke tablet kiezen? Ga voor een refurbished iPad!

Maar welke tablet past dan bij je? Deze keuze is lastig en vaak hebben tablets ook nog eens een fors prijskaartje. Wil jij een goedkope tablet die goed bij je past en goed werkt? Kies dan voor een refurbished iPad van Forza Refurbished! Wij hebben veel verschillende soorten iPads in ons assortiment waaronder ook wat oudere modellen. Ook kun je bij ons kiezen uit verschillende productgradaties.Dat wil zeggen dat je kunt kiezen uit een iPad met een B-grade, A-grade of Remarketed gradatie waarvan de laatstgenoemde de hoogste kwaliteit betreft. Wel zijn alle refurbished iPads technisch compleet in orde en ontvang je er ook nog eens 36 maanden garantie (sinds 1 juni 2023) bij. Twijfel jij dus nog tussen een iPad en laptop? Ga dan voor een refurbished iPad!

 

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?