Afmetingen iPhone 8, een praktische grootte

07 Juli 2021 - read time
Afmetingen iPhone 8, een praktische grootte

De iPhone 8 is één van de laatste compacte iPhones, waarbij de afmetingen zodanig zijn, dat het een perfecte grootte heeft voor volledige bediening met één hand. Het voelt misschien wat ouderwets aan, maar nog altijd geven veel mensen de voorkeur aan het compacte design van de iPhone 8.


Afmetingen iPhone 8

Afmetingen

iPhone 8

Lengte 138.4 mm
Breedte 67.3 mm
Dikte 7.3 mm
Schermdiagonaal in inch 4.7-inch
Schermdiagonaal in cm 11.75 cm
 

De iPhone 8 refurbished is uitgebracht in 2017. Het is de laatste compacte iPhone die over het oude vertrouwde uiterlijk beschikt, alvorens Apple de overstap maakte naar een nieuw en groter design. De afmetingen van de iPhone 8 zijn met een lengte van 138,4 mm, een breedte van 67,3 mm en een dikte van 7,3 mm lekker compact te noemen. Het is een grootte waaraan Apple jarenlang, van september 2014 tot en met september 2017 om precies te zijn, vasthield.

iPhone 8 grootte, oud en vertrouwd

In september 2014 presenteerde Apple de iPhone 6, een toestel dat destijds om zijn uiterlijk vernieuwend was. Dit uiterlijk kenmerkt zich door een 4.7-inch scherm, een thuisknop met vingerafdrukscanner, de afmetingen zoals hierboven beschreven en afgeronde toestelranden. Dit design viel bij een grote groep in de smaak. Niet voor niets heeft Apple het tot en met de iPhone 8 aangehouden. Daarna werden iPhones van een nieuw verfrissend design voorzien, waarbij de toestellen steeds groter en minder handzaam werden. Apple realiseerde zich dat ook en besloot in 2020 om even terug te pakken naar de oude vertrouwde afmetingen van de iPhone 8. Het bedrijf introduceerde de iPhone SE 2020 refurbished, wat nagenoeg een kopie is van de mateloos populaire iPhone 8. Ook dit toestel is een groot succes.

Voelt ouderwets aan

De iPhone 8 is vrij compact en omdat het LCD-scherm niet randloos is, is ook het scherm vrij compact. Dit kan ouderwets aanvoelen, want veel smartphones zijn inmiddels groot en hebben een voorkant vullend beeldscherm.

iPhone 8 broekzakgrootte

Een telefoon die in je broekzak past

Kleinere afmetingen heeft ook zo zijn voordelen. Zo past de iPhone 8 door zijn grootte gemakkelijk in je broekzak, óók als je zakken wat minder diep zijn. Dat is een dingetje in deze tijd, want met smartphones die steeds groter worden, wordt het veilig opbergen van je smartphone steeds meer een uitdaging. Met de iPhone 8 heb je hier dankzij zijn compacte afmetingen geen last van.

iPhone 8 afmetingen volledig met je duim te bedienen

De iPhone 8 ligt prettig in de hand en omdat de afmetingen van dit toestel wat kleiner zijn, kun je met je duim alle uithoeken van het scherm bereiken. Je hebt dus géén twee handen nodig om deze iPhone te bedienen.

Conclusie

De iPhone 8 heeft kleinere afmetingen en is voorzien van het oude Apple-design. Waar dat voor de één oud en vertrouwd aanvoelt, is het voor de ander juist ouderwets. De kleinere afmetingen zorgen er in ieder geval voor dat de iPhone 8 eenvoudig in je broekzak past en eenvoudig met één hand te bedienen is. Dat is iets wat met veel refurbished iPhones een stuk lastiger is.

iPhone 8 refurbished kopen

De iPhone 8 refurbished is de best verkochte iPhone bij Forza! Dat is natuurlijk niet voor niets. Het toestel heeft compacte afmetingen, is even snel als de iPhone X en is voor het eerst draadloos oplaadbaar. Tel daar de scherpe prijs bij op, en je hebt een hele goede deal met de iPhone 8 refurbished.

iphone 8 iphone
← Vorige Volgende →