iPhone 8 vs iPhone XS, wat is het verschil?

06 Juli 2021 - read time
iPhone 8 vs iPhone XS, wat is het verschil?

De iPhone 8 is uitgebracht in 2017. Een jaar later, in 2018, verscheen de iPhone XS. Hoewel er maar een jaar tussen beide iPhones zit, zijn de twee toestellen totaal verschillend. Twijfel je tussen één van beide iPhones en wil je weten wat het verschil is? Lees hier alles over de iPhone 8 vs iPhone XS.


Uiterlijk verschil iPhone 8 vs iPhone XS

Als je beide iPhones naast elkaar houdt is er genoeg verschil te ontdekken. De iPhone XS refurbished heeft het eigentijdse uiterlijk met een voorkant-vullend beeldscherm en twee camera’s achterop. Ook heeft dit toestel stevige roestvrijstalen randen. De iPhone 8 refurbished heeft het oude vertrouwde design, dat ook meteen een stukje kleiner en handzamer is. Het scherm is kleiner, daaronder zit een thuisknop, de randen zijn gemaakt van aluminium en achterop zit slechts één camera. Wat de toestellen gemeen hebben is de glazen achterkant die geschikt is voor draadloos opladen.

Uiterlijk verschil iPhone 8 vs iPhone XS

Standaard LCD vs hoogwaardig OLED

De iPhone 8 is uitgerust met een 4.7-inch (11.75 cm) Retina LCD-scherm. Het fijne van dit formaat is dat je het vrij eenvoudig met je duim kunt bedienen. Ook heeft het een hoge helderheid, wat bijvoorbeeld goed van pas komt in fel zonlicht. De iPhone XS heeft een 5.8-inch (14.50 cm) OLED-scherm. Voor dit formaat heb je twee handen nodig, maar de kijkervaring is een stuk beter. Dat komt omdat de resolutie veel hoger ligt en de kleurcontrasten groter zijn. Ook leent dit type- en formaat scherm zich uitstekend voor het spelen van games en kijken van video’s.

Cameraverschil iPhone 8 vs iPhone XS

De iPhone 8 en de iPhone XS hebben beide een 12-MP camera die kan filmen in 4K. Opnames die je met de iPhone XS maakt, zijn in stereo en dat zorgt voor een natuurgetrouwer geluid. De iPhone XS heeft daarnaast nog een telelens. Hiermee kun je inzoomen zonder kwaliteitsverlies, wat het makkelijker maakt om verre objecten mooi op beeld te krijgen. Ook kun je de telelens gebruiken voor het maken van portretfoto’s. De iPhone 8 kan dat niet. Het camerasysteem van dit toestel is eenvoudig goed, terwijl het camerasysteem van de iPhone XS beter en uitgebreider is.

Verschil in ontgrendelen: Touch ID vs Face ID

De iPhone 8 heeft Touch ID. Onder het scherm bevindt zich de thuisknop, met hierin verwerkt een vingerafdrukscanner. Door hier je vinger op te leggen, wordt het toestel ontgrendeld. De iPhone XS heeft geen thuisknop meer, maar sensoren in de notch (de zwarte inkeping aan de voorkant). Deze sensoren scannen en herkennen je gezicht op duizenden punten. Door naar het toestel te kijken, wordt hij dus ontgrendeld. Face ID wordt dit genoemd.

 

Ontgrendelverschil iPhone 8 vs iPhone XS

Snelheidsverschil iPhone 8 vs iPhone XS

De iPhone 8 is sneller dan je denkt. Dit toestel draait, net als de iPhone X, op de A11-chip. Op dit toestel kun je dus gewoon multitasken, grafische mobiele games spelen en Augmented Reality-apps gebruiken. Dat maakt de iPhone 8 uitstekend bruikbaar in 2021. De A12-chip van de iPhone XS is volgens Apple tot 50% sneller. Ook heeft dit toestel het dubbele aan werkgeheugen: 4GB. Of je nu een app opent, het toestel ontgrendelt of een game speelt: de iPhone XS is over de gehele breedte wat sneller dan de iPhone 8.

iPhone XS, eerste iPhone met dual sim-ondersteuning

Een pluspunt van de iPhone XS ten opzichte van de iPhone 8, is dual sim-ondersteuning. Je kunt in dit toestel een normale simkaart plaatsen en daarnaast gebruikmaken van een digitale simkaart (e-sim). Zo kun je werk en privé optimaal gescheiden houden.

Conclusie iPhone 8 vs iPhone XS

De iPhone 8 is het compacte, handzame toestel uit 2017. Deze iPhone heeft het oude uiterlijk, voelt vertrouwd aan en bevat weinig poespas. Dit maakt hem eenvoudig in gebruik en voordelig in de portemonnee. Het toestel is van een snelle chip voorzien, waardoor de iPhone 8 zich met de snelste iPhones kan meten. De één jaar jongere iPhone XS is een stuk luxer en uitgebreider. Hij heeft een beter scherm, is sneller in gebruik en heeft een extra camera en dat merk je terug in de duurdere prijs. De iPhone 8 is een hele goede telefoon, de iPhone XS is alleen nóg wat beter. De iPhone 8 is een stuk goedkoper dan de iPhone XS, maar presteert niet heel veel minder.

iPhone refurbished kopen

Wat je keuze ook wordt, met een refurbished iPhone van Forza ben je een stuk voordeliger uit. Je kunt tot 60% ten opzichte van de nieuwprijs besparen, zonder dat je hierbij inlevert aan kwaliteit. We controleren elke iPhone op 50 technische punten, voeren waar nodig reparaties uit en geven het toestel een professionele reiniging. En omdat we in het bezit zijn van het Keurmerk Refurbished, ben jij verzekerd van een betrouwbare refurbished iPhone met 2 jaar garantie. Zondag t/m vrijdag vóór 22:30 uur besteld? Morgen thuisbezorgd met nieuwe laadaccessoires.

verschillen iphone xs iphone 8
← Vorige Volgende →