iPhone 8, zelfde processor als iPhone X

19 Juli 2021 - read time
iPhone 8, zelfde processor als iPhone X

De iPhone 8 refurbished beschikt over een krachtige processor. Dankzij de A11 Bionic-chip starten apps snel op, schakel je snel tussen verschillende apps, lopen games en series altijd vloeiend en gaat de batterij tegelijkertijd lang genoeg mee. Wat maakt de iPhone 8 processor bijzonder?


iPhone 8, zelfde processor als iPhone X

In 2017 bestond Apple 10 jaar. Dit werd groots gevierd met de introductie van de iPhone X refurbished, maar Apple bracht óók de iPhone 8 uit, wat de logische opvolger is van de iPhone 7 uit 2016. Ten opzichte van zijn voorganger is de iPhone 8 een stuk sneller in gebruik en dat heeft alles te maken met de A11 Bionic-chip. Deze is zowel in de iPhone 8 als de iPhone X geplaatst!

Slimme architectuur van de iPhone 8 processor

Voor het eerst heeft Apple een processor voor de iPhone gemaakt die uit zes kernen bestaat. Vier van deze kernen doen er alles aan om de alledaagse basistaken snel gedaan te krijgen. Denk aan apps openen, WhatsAppen en YouTube-filmpjes bekijken. Moet je iPhone 8 flink aan de bak, bijvoorbeeld omdat je een grafisch zware game speelt of een augmented reality app gebruikt? Dan worden de twee krachtigste kernen aan het werk gezet. Een nieuwe prestatiecontroller is in staat om de zes kernen gelijktijdig te benutten, maar ook onafhankelijk van elkaar te activeren. Deze slimme architectuur maakt de iPhone 8 een stuk sneller en energiezuiniger dan voorgaande iPhones.

Naar eigen zeggen tot 70% snellere prestaties

Apple beweert dat de twee krachtige kernen van de A11 Bionic-chip tot 25% sneller zijn dan zijn voorganger. De vier efficiëntiekernen zouden zelfs 70% snellere prestaties leveren. Bij alledaags basisgebruik zal je dit verschil waarschijnlijk niet merken, tenzij je zwaar werk gaat verrichten met de iPhone 8.

Werkgeheugen iPhone 8

In het werkgeheugen slaat je processor tijdelijke bestanden op. Hierdoor kan het besturingssysteem iOS relevante taken zo snel mogelijk uitvoeren. Zo slaat het werkgeheugen bijvoorbeeld tijdelijke informatie van je spelletje op, zodat jij het snel kunt blijven spelen. 2GB werkgeheugen is in deze tijd gemiddeld. Het is zeker niet weinig, al zijn er natuurlijk wel al iPhones die over meer beschikken.

iPhone 8 werkgeheugen

iPhone 8 processor met Neural Engine

De iPhone 8 processor is voor het eerst krachtig genoeg voor Neural Engine. Dit is de drijvende kracht achter bijvoorbeeld de Touch ID ontgrendelfunctie. Neural Engine is een kunstmatige intelligentiesoftware die in real-time tot 600 miljard bewerkingen per seconde kan verwerken. Dankzij de A11 Bionic-chip van de iPhone 8 kan deze zelflerende software geheel op het mobiele device zelf worden gedraaid in plaats van in de cloud. Functies als Touch ID kun je hierdoor sneller gebruiken dan voorheen.

iPhone 8 refurbished kopen

De iPhone 8 heeft dezelfde krachtige processor als de iPhone X. Deze is dankzij de slimme architectuur met zes kernen en Neural Engine een stuk sneller dan voorheen. Naast super snel is de iPhone 8 óók lekker compact en scherp geprijsd. Niet voor niets is de refurbished iPhone 8 een vaak verkochte iPhone bij Forza. Een refurbished iPhone is het betaalbare en betrouwbare alternatief voor nieuw, inclusief 2 jaar garantie en gratis laadaccessoires. Zondag t/m vrijdag vóór 22:30 uur besteld = morgen thuisbezorgd.

iphone 8
← Vorige Volgende →