Privacy- en cookieverklaring Forza Refurbished

1 januari 2021

Via onze webwinkel worden privacygevoelige gegevens, oftewel persoonsgegevens, verwerkt. Forza Refurbished acht een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. Persoonlijke gegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Deze privacyverklaring is opgesteld met inachtneming van de GDPR-regels (The General Data Protection Regulation). Bij onze verwerking houden wij ons aan de eisen die de privacywetgeving stelt. Dat betekent onder andere dat wij:

  • onze doeleinden duidelijk specificeren voordat wij persoonsgegevens verwerken, via deze privacyverklaring;
  • onze verzameling van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor legitieme doeleinden;
  • expliciet toestemming vragen om persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin toestemming is vereist;
  • passende beveiligingsmaatregelen nemen om persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in onze opdracht persoonsgegevens verwerken;
  • het recht respecteren om je persoonsgegevens op jouw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.
Forza Refurbished is de verantwoordelijke voor de gegevensverwerking. In deze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel bij de webwinkel www.forza-refurbished.nl of www.forza-refurbished.be. Wij raden je aan deze zorgvuldig te lezen. Als er vragen zijn of als je wilt weten wat we precies bijhouden, neem dan contact op met Forza Refurbished.

Afhandelen bestelling

Wanneer je bij ons een bestelling plaatst, worden jouw persoonsgegevens (voor- en achternaam, straat en huisnummer, postcode en woonplaats, e-mailadres) gebruikt om de bestelling te kunnen afhandelen. Wij mogen deze persoonsgegevens aan onze bezorgdienst geven, zodat de bestelling kan worden bezorgd. Ook krijgen wij informatie over de betaling van je bank of creditcardmaatschappij. Hiervoor gebruiken wij je e-mailadres. Hier hebben wij een legitiem belang bij. Wij bewaren deze informatie tot twee jaar nadat de bestelling is afgerond. Bepaalde klantgegevens bewaren wij langer in verband met de wettelijke fiscale bewaarplicht. 
 
Verstrekken aan derden: Wij werken met bepaalde bedrijven samen die de hierboven genoemde persoonsgegevens van ons kunnen ontvangen.

Statistieken en profilering

Wij houden statistieken bij over het gebruik van onze webwinkel. Met deze statistieken verbeteren we onze webwinkel en kunnen we bijvoorbeeld gepersonaliseerde, relevante informatie laten zien. Wij kunnen je persoonsgegevens met elkaar combineren om meer over jou te weten te komen. Hiervoor gebruiken wij je e-mailadres op basis van jouw toestemming. Uiteraard zullen wij hierbij je privacy te allen tijde respecteren. Wil je dit niet, dan kun je dit altijd aan ons melden. Wij bewaren deze informatie voor één jaar.

Verstrekken aan derden: Wij werken met bepaalde bedrijven samen die de hierboven genoemde persoonsgegevens van ons kunnen ontvangen.


Reclame

Wij willen je graag reclame sturen over aanbiedingen en nieuwe producten of diensten. Dit doen wij per e-mail. Je kunt op elk moment bezwaar maken tegen deze reclame. Elke e-mail (nieuwsbrief) bevat een afmeldlink als afmeldoptie. We maken ook gebruik van social media. Hier heb je de mogelijkheid ons niet langer te volgen en/of content te blokkeren.


Locatiegegevens

Als dat nodig is voor de dienst, kunnen wij je locatiegegevens (GPS) verzamelen. Hiervoor wordt op het moment zelf uw toestemming gevraagd. Tevens kunnen deze (locatie) gegevens opgeslagen en verwerkt worden door de aanbieder van bijvoorbeeld de navigatie/kaartensoftware, zoals Google Maps, maar de gegevens kunnen ook worden gebruikt door bijvoorbeeld Google of Apple zelf. Daar hebben wij geen controle over. Lees dus altijd ook de privacyverklaringen van de desbetreffende aanbieder.

Advertenties

Onze webwinkel vertoont advertenties. Deze publiceren wij niet zelf, dat doen advertentiebureaus waarmee wij samenwerken. Deze bureaus houden bij of je deze advertenties leuk vindt en gebruiken die informatie om in de toekomst meer leuke of interessante advertenties en aanbiedingen te doen.

Verstrekking aan andere bedrijven of instellingen

Met uitzondering van de hierboven genoemde partners, geven wij je persoonsgegevens onder geen voorwaarde aan andere bedrijven of instellingen, behalve als wij dat wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld als de politie dat eist bij een vermoeden van een misdrijf).

Statistieken

Wij houden statistieken bij over het gebruik van onze webwinkel. In onze webwinkel zijn social media buttons opgenomen. Hiermee verzamelen de beheerders van deze diensten je persoonsgegevens.

Cookies

Onze webwinkel gebruikt cookies. Cookies zijn kleine bestandjes waar we informatie in kunnen opslaan, zodat je die niet steeds hoeft in te vullen, maar we kunnen er ook mee zien dat je ons weer bezoekt. Wanneer je onze webwinkel voor het eerst bezoekt, tonen wij een melding met uitleg over cookies. Hierbij zullen we vragen om jouw akkoord voor het gebruik van deze cookies. Je kunt via je internetbrowser het plaatsen van cookies uitschakelen, maar sommige dingen van onze webwinkel werken dan niet goed meer. Concreet gaat het om de volgende cookie-groepen:
  • Essentiële cookies: maken de kernfunctionaliteit van de website mogelijk. Zonder deze cookies kan de website niet goed functioneren. Ze helpen een website bruikbaar te maken door basisfunctionaliteit mogelijk te maken.
  • Marketing cookies: worden gebruikt om bezoekers te volgen die op onze website zijn geweest, zodat wij advertenties kunnen tonen die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker.
  • Analytische cookies: verzamelen en rapporteren informatie over websitegebruiksstatistieken zonder individuele bezoekers van Google persoonlijk te identificeren.

Google Analytics

Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze webwinkel gebruiken. Wij hebben hiervoor een verwerkersovereenkomst met Google gesloten. Daarin staan strikte afspraken te maken over wat zij mogen bijhouden. Wij staan Google toe de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten. Wij laten Google de IP-adressen anonimiseren.

Beveiliging

Beveiliging van persoonsgegevens is voor ons van groot belang. Wij zorgen dat uw gegevens bij ons goed beveiligd zijn. We passen de beveiliging steeds aan en letten goed op wat er mis kan gaan.

Contactformulier

Wij bieden via onze online site de mogelijkheid om vragen te stellen middels een contactformulier, waarbij je gevraagd wordt diverse gegevens in te vullen om jouw vraag te behandelen. Je kiest zelf welke gegevens je daarbij verstrekt. De gegevens die je ons toestuurt, worden bewaard zolang als naar de aard van het formulier of de inhoud van jouw e-mail nodig is voor de volledige beantwoording en afhandeling daarvan. We gebruiken de reCAPTCHA service van Google Inc. (Google) om gegevens te beschermen die verstuurd worden via het contactformulier. Die functie controleert of een bericht wel door een persoon wordt verstuurd, om zo te voorkomen dat 'spam bots' bijvoorbeeld automatisch berichten sturen of commentaren achterlaten. Hierbij worden het IP adres van een bezoeker en mogelijk ook andere data verstuurd om Google reCAPTCHA te laten werken. De inhoud van een bericht wordt hiervoor verstuurd naar en verwerkt door Google. Het IP adres wordt hierbij afgekort en daardoor anoniem gemaakt in landen die deel uitmaken van de EU en staten die deelnemen aan het verdrag voor het Europese economische gebied. In uitzonderingsgevallen wordt een IP adres volledig doorgegeven aan een Google server in de Verenigde Staten en daar afgekort. Namens de bezitter van deze website gebruikt Google deze gegevens om je gebruik van deze dienst te evalueren. Het IP adres dat reCAPTCHA doorgeeft, wordt niet samengevoegd met andere data van Google. Op het verzamelen van deze gegevens zijn Google's regels voor gegevensbescherming van toepassing. Meer informatie over Google's privacybeleid vind je op deze pagina: www.google.com/intl/en/policies/privacy/. Door reCAPTCHA te gebruiken ga je ermee akkoord dat Google gegevens over jou verwerkt op de manier en voor het doel zoals hierboven beschreven.

Functionaris voor gegevensbescherming

Wij hebben een zogeheten functionaris voor gegevensbescherming aangesteld. Deze persoon is verantwoordelijk voor de privacy binnen onze organisatie. Onze functionaris voor gegevensbescherming heet Juriël Verbaarschot en is bereikbaar per e-mail op datalekken@forza-refurbished.nl en per telefoon op nvt voor al je vragen en verzoeken.

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze privacyverklaring. Het is dan ook aanbevolen om deze privacyverklaring geregeld te raadplegen, zodat je van deze wijzigingen op de hoogte bent. Wij zullen ons best doen wijzigingen ook apart aan te kondigen.

Inzage, wijzigen en verwijderen van je gegevens

Als je vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van je hebben, kun je altijd contact met ons opnemen. Zie hiervoor de contactgegevens onderaan deze pagina.Je hebt de volgende rechten:
  • uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen
  • inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben
  • het laten corrigeren van fouten
  • het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens
  • intrekken van toestemming
  • bezwaar maken tegen een bepaald gebruik
Let op dat je altijd duidelijk aangeeft wie je bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen.

Klacht indienen

Als je vindt dat wij je niet op de juiste manier helpen, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Deze heet de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens

  • Forza Refurbished B.V.
  • Graaf Engelbertlaan 75
  • 4837 DS Breda, Nederland
  • Telefoonnummer NL: +31 88 144 7700
  • Telefoonnummer BE: +32 784 851 90
  • E-mailadres: servicedesk@forza-refurbished.nl
  • Chat: klik op het gele chat-icoon links onderin de hoek